Užice: Za Vučićev dolazak novi asfalt umesto crvenog tepiha (FOTO) 1Foto: Ana Milošević/Danas

Predsednika Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, stranačke kolege u Užicu nisu dočekale crvenim tepihom, ali jesu novim asfaltom na stazi u Velikom parku, iako ni stari nije bio u lošem stanju. Sigurno ne u toliko lošem koliko na nekim gradskim ulicama, kojima se zaista odvija i motorni, a ne samo pešački saobraćaj.

Na gradskim ulicama, već od ranih jutarnjih sati, osećala se „vanredna“ atmosfera, povećan broj policajaca, saobraćajaca i građana iz više opština Zlatiborskog okruga, koji očigledno nisu bili u jutarnjoj šetnji subotom.

-Našu ulicu neće ni da operu, uguši nas prašina, ali za predsednika može da se asfaltira i pešačka staza u parku, ljut je Milisav Gordić, iz Jovana Sterije Popovića u Krčagovu.

Njegov komšija iz istog dela grada, saglasan je sa njim i poručuje da bi bilo dobro da predstavnici državne vlasti ubuduće posete Krčagovo, Turicu i Sevojno, ne bi li se, zahvaljujući njihovom dolasku, i u tim mestima putna i ostala infrastruktura dovela „u red“.

Užice: Za Vučićev dolazak novi asfalt umesto crvenog tepiha (FOTO) 2
Foto: Ana Milošević/Danas

Uz dramatičnu muziku, još crnom, novom stazom, urađenom „zbog dolaska lepog vremena“, samo dan pre posete Aleksandra Vučića, osim predsednika Srbije, danas su prošle i brojne pristalice Srpske napredne stranke. Mnogi od njih, u Užice su nešto ranije stigli iz raznih krajeva Srbije, pa je na užičkoj autubuskoj i teretnoj železničkoj stanici bilo više autobusa nego ikada.

Užice: Za Vučićev dolazak novi asfalt umesto crvenog tepiha (FOTO) 3
Foto: Ana Milošević/Danas

Još toplim asfaltom za pešake, danas su, ipak prošli službeni automobili Vlade Srbije, iz kojih su, između ostalih, izašli i od gradske vlasti srdačno dočekani ministar Aleksandar Vulin, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, koji je u Užicu bio početkom marta.

Uprkos velikom naprezanju pripadnika obezbeđenja da svi uđu u halu ranije, veliki broj građana ostao je ispred, zbog kako kažu „velike želje da samo vide predsednika“.

Užice: Za Vučićev dolazak novi asfalt umesto crvenog tepiha (FOTO) 4
Foto: Ana Milošević/Danas

-Moj predsednik je bio Tito, a nama danas dolazi drugi Tito, rekao je jedan od pristalica politike Srpske napredne stranke, rodom iz Rožanstva.

Dva momka iz Prijepolja kažu za Danas da rade „u jednom javnom preduzeću“ i da im sigurno ne bi bilo tako dobro da nije Vučića.

Užice: Za Vučićev dolazak novi asfalt umesto crvenog tepiha (FOTO) 5
Mileva Kuzmić, Foto: Ana Milošević/Danas

Penzionerka, Mileva Kuzmić kaže nikad nije čitala Danas, gleda samo Pink i veruje samo njemu i predsedniku Srbije.

-Cela moja porodica je uz njega, kaže Mileva, a potvrđuje i penzioner Dragoslav Janjić, sa Ponikava, koji kaže da mu ne smeta što su mnoga obećanja više puta data, a još nisu ispunjena.

-Nadam se vodovodu na Ponikvama, aktiviranju aerodroma, uradiće to predsednik, kaže ovaj penzioner.

Mnogi koji su na ovaj skup došli iz Užica, ali i Prijepolja, Bajine Bašte, Kosjerića, Čajetine, Nove Varoši, Sjenice, na novinarska pitanja samo su odmahivali rukom uz „molim te, nemoj me slikati“.

Na pitanje zašto, Danas je dobio odgovore „nije mi ni do čega“ i nisam odavde“. Ipak, bilo je i velikih entuzijasta, koji su došli da čuju „šta će im predsednik danas obećati“.

-Pozdravili smo se malopre sa Vulinom, još samo Vučića da vidimo i ne moram ni da ulazim, ponela sam i stiropor, ako moram da sednem, kažu Milena Milutinović i Dragan Vasilijević.

Užice: Za Vučićev dolazak novi asfalt umesto crvenog tepiha (FOTO) 6
Milena Milutinović i Dragan Vasilijević, Foto: Ana Milošević/Danas

Na putu do sportske hale, Aleksandar Vučić prošao je i pored otvorenih sportskih terena, ali iako je poznato da na njima voli da odmeri snagu sa mlađima od sebe, ovoga puta nismo imali priliku da to vidimo. Možda zato što je žurio na naredni predizborni skup, u Kragujevcu.

Nije bilo ni razgovora sa novinarima, ali oni su, kao i ostali okupljeni, u Vučićevom obraćanju imali priliku da čuju da će, između ostalog, obilaznica oko Užica biti završena do polovine 2024. godine, a da je, kako je rekao „šlag na tortu“ ulaganje od 80 miliona u Zdravstveni centar koje će porasti na 120 miliona evra, kao i da su stigle tri ponude za tunel ispod Kadinjače od „94, 91 i 81,5 miliona evra“.

-U ovu sportsku halu biće uloženo 3,5 miliona evra, tako da će užički sportisti imati sve uslove da budu najbolji, dao je okupljenima novo obećanje Aleksandar Vučić.

Govor predsednika Srbije, a u ovom slučaju Srpske napredne stranke često je prekidan aplauzima i pesmom „Sve do pobede, Aco Srbine!“, dok je on istakao da u užički kraj nije toliko ulagano još od 1945. godine.

Od niza starih predizbornih obećanja i očekivanja i jednog novog koje su prisutni na predizbornom skupu Srpske napredne stranke čuli, za sada je izvesno da je Veliki park dobio obnavljanje staza, na koje se, istina, građani uopšte nisu žalili čekajući lepo vreme, za kada su nadležni u Užicu najavili sanaciju ulica kojima je to zaista i potrebno.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari