Vesić: Ne bežimo od novih izbora u Beogradu, siguran sam da će naši organi prihvatiti taj predlog 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da ta strakna „ne beži“ od novih izbora u Beogradu, ukoliko to opozicija bude tražila.

Vesić je podsetio da je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao da će toj stranci predložiti ponavljanje izbora ukoliko opozicija bude insistirala na tome.

„Ja sam siguran da će naši organi taj predlog prihvatiti, jer mi smo stranka koja nikada nije bežala od provere poverenja pred gradjanima. To je nešto što je moguće da se desi u budućnosti. Predsednik ih je upozorio da dobro razmisle pre nego što traže te izbore, jer će lošije proći na njima“, rekao je Vesić za televiziju Pink.

On je kazao da su izbori u Beogradu završeni, a da je rok za konstituisanje Skupštine grada 12. jun, nakon čega je rok 30 dana za izbor gradskih organa.

„Mi smo kao koalicija ‘Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve’ osvojili najveći broj glasova, zajedno sa našim starim koalicionim partnerom, tradicionalnim partnerom, Socijalističkom partijom Srbije (SPS) mi imamo većinu, mi možemo da formiramo vlast. Pobednik ovih izbora, kako u Beogradu, tako i u Srbiji se zna“, naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.