Vučić: Na našoj listi će biti Danica Grujičić, Lazar Ristovski, mnogo sportista, privrednika, naučnika 1Alaksandar Vučić, ZOI, Peking Foto: Beta/Carl Court/Pool Photo via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o predstojećim izborima i rekao da će sa na listi okupljenoj oko Srpske napredne stranke biti “mnogo sportista, privrednika, naučnika i ljudi koji su napravili čudo u našoj zemlji”.

“Sa nama će biti profesorka Danica Grujičić, Lazar Ristovski i još mnogo ljudi”, rekao je Vučić, prenosi portal nedeljnik.rs, pozivajući se na portal B92.

Vučić j rekao da nema mnogo vremena da se bavi stranačkim poslovima, kao i da iz mnogo razloga nije odgovarao na napade opozicije.

„Nisam odgovarao iz nekih ličnih razloga, ali i nije bilo potrebe, oni su tako najviše govorili o sebi. Što se tiče lista, koliko vidim i u razgovorima sa ljudima iz stranke, ja se bavim važnim državnim pitanjima i nemam toliko vremena da brinem partijske brige. Ali kada imate na listi jednog Stojana Radenovića, najboljeg matematičara i najcitiranijeg, možete reći samo da ste ponosni što ste takvog čoveka privukli. Tog čoveka ne možete da kupite, on je prihvatio da pomogne. Lludi koji pristanu da pruže podršku i rade sa nama pokazuju jednu ogromnu hrabrost. Videli ste kako su napali Novaka Đokovića, sada je on kriv zato što me je video. To su strašne stvari“, rekao je Vučić  i dodao da je i Lazar Ristvski na list

To su uspešni i ostvareni ljudi, dodao je kao i da je politika razvoja i politika pristojnosti, stvarne a ne lažne nešto što je važno za Srbiju.

„Ja nemam potrebe da govorim o našim protivnicima, oni sami govore o sebi. Sve što su govorili je kako će nešto da spreče, sruše i unište. Ne postoji nikakva druga poruka. Saznali smo da hoće da ruše spomenik Stefanu Nemanji, ili da ga nose u Marinkovu baru ili Borču, to su valjda ružna mesta, nekakve selendre. Za mene su to divna mesta. Koliko sam se borio da uradim onaj dom zdravlja u Borči. Na tom potezu živi 100.000 ljudi. Jel moguće da tako posmatrate te ljude“, zapitao je predsednik.

Rigorozne mere na ZOI

Govorio je i o Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu koje su, kako je rekao, rigorozne.

“Moramo da vodimo računa o onome što se zbiva u svetu. Ne samo oko vakcina, korone, mi još ne znamo da li će nas korona napustiti. A doći će i super vakcine”, navodi Vučić koji je na otvranju ZOI.

Vučić dodaje da se Srbija trudi na najbolje obezbedi za svoju zemlju.

Takođe, Vučić je istakao da Srbija nije ničiji potrčko, niti oruđe u tuđim rukama.

“Mi vodimo politiku u interesu našeg naroda, slobodarsku politiku. Bez obzira šta će biti na predstojećim izborima, u stranci koju još uvek vodim prioritet je da Srbija vodi samostalnu politiku i politiku vojne neutralnosti. Mi ni na koji način ne vređamo ni Kineze ni Ruse, ni Amerikance ni Britance. Sve poštujemo, ali smo ih takođe naučili da imamo svoj jasan čvrst stav po određenim pitanjima”, rekao je Vučić.

Vučić: Država obezbedila zalihe prehrambenih proizvoda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je država obezbedila velike zalihe prehrambenih proizvoda, kako ne bi zavisili od drugih šta god da se desi u svetu.

„Pratimo svaki dan kako se usložnjava situacija. Kako se pojavi jedna utakmica Rusije i Ukrajine tako skoče cene svega. Moramo da nabavimo veće količine zato što ne znamo šta nas čeka sutra“, kazao je Vučić iz Pekinga za televiziju Pink.

On je naveo da Kina kupuje sve sirovine, a da kada je to video pozvao je timove da i Srbija sebe obezbedi, da utisne što više gasa u Banatski dvor.

„Gledamo to da pojačamo, a mazut smo kupili i imamo ga dovoljno“, rekao je Vučić.

On je dodao da su srpski timovi dogovorili već 90 odsto stvari vezanih za pregovore sa Kinom, navodeći da je za Srbiju važno da nastavi da gradi odnose s tom državom.

„Kada obezbedite pristup tako jakom tržištu kao što je kinesko, onda nemamo problem sa tim da obezbedimo posao za, na primer ‘Budimku’, druge fabrike za preradu voća, kao i naše vinare“, kazao je.

Vučić je naveo da je Srbija planirala da otvori avio-liniju sa Kinom, ali da to nije bilo moguće zbog pandemije korona virusa.

On je ocenio da su u Kini protivpandemijske mere rigorozne i da su zbog toga uspešniji od svih u Evropi, kako je naveo, jer su vrlo striktni i disciplinovani.

Vučić je najavio da će država nastaviti da ulaže u medicinske institute i opremu, jer je to neophodno da građani ne bi osetili krizu koja zahvata značajan deo sveta.

„Moramo da vodimo računa o onome što se zbiva u svetu. Ne samo oko vakcina, korone, mi još ne znamo da li će nas korona napustiti. A doći će i super vakcine“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari