Vučić: Učestvovaću u izboru nove vlade, a zatim se povlačim sa čela SNS 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije i kandidat Srpske napredne stranke na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić izjavio je da će posle izbora učestvovati u izboru vlade i da će se zatim povući sa čela stranke.

„Deset godina na čelu stranke je dug period, to je period u kojem Srpska napredna stranka nige nije izgubila, to je neverovatno, i vreme je da se neko drugi tome posveti“, rekao je Vučić za list Politika.

Dodao je da će „izborna volja gradjana biti toliko jasno izrečena da ne može biti jasnija“.

Povodom tvrdnje jednog od njegovih protivkandidata da je čuo iz pouzdanih izvora da je zamolio za razumevanje što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji dok ne prodju izbori, izjavio je da to govore „lažovi“ i da „to nikada nikome nije rekao“.

„Razgovarao sam sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok u prisustvu 20 ljudi, tako nešto ona od mene nije čula. Postoji 20 svedoka, deset sa nemačke i deset sa naše strane. Tačno sam rekao: ‘Ja vam ne nudim garancije za sankcije, a za mir na Balkanu što se tiče Srbije, za to van nudim garanicije'“, rekao je Vučić.

Dodao je da „ti ljudi uvek polaze od sebe. Šta će se zbivati u budućnosti, videćemo. Neće biti lako, ali mi smo našu poziciju definisali zaključcima Saveta za nacionalnu bezbednost u čijem pisanju sam učestvovao, taj papir, značenje i smisao tih reči, naše opredeljenje se nije menjalo“.

Na pitanje o pritiscima na Srbiju, on je rekao da će biti „mnogo teško ko kod da pobedi na izborima“.

„Uz nekoliko dana u Briselu i Vašingtonu, prethodnih mesec dana što se tiče spoljnopolitičkog rakursa, za mene je bilo najtežih mesec dana. Plašim se da, posle pada Marijupolja, dolazi još teže vreme. Videćemo, naše je da se borimo i da gledamo da uvek izvučemo najbolje što možemo za našu zemlju. To i činimo“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari