Vukadinović o razlici između glasova koje je dobio Vučić i SNS: Pad rejtinga SNS je nesumnjiv 1foto FoNet Milica Vučković

Đorđe Vukadinović, urednik Nove srpske političke misli kaže za Danas da se razlika u glasovima koje je Vučić dobio na predsedničkim izborima i SNS na parlamentarnim izborima, može objasniti podrškom glasača Socijalističke partije Srbije, SVM i bošnjačkih stranaka – Vučiću. To je, kaže, i bio deo vezanog paketa, jer su glasači ovih stranaka poslušali svoje lidere i glasali za Vučića.

“Kada se sabere procenat SPS i ostalih koji su podržali Vučićevu kandidaturu dolazimo ipak do nekoliko procenata koji govore o narušavanju rejtinga Srpske napredne stranke. Taj pad nije onoliki koliko bi to opozicija htela, ali je nesumnjiv. Pogotovo kada se u tu rupu SNS uračuna procenat Šapićevih glasova sa prošlih parlametarnih izbora koji su nepovratno nestali. Ti glasovi se nisu ulili u zajednički konto nakon ujedinjenja, tako da SNS ima mnogo razloga za neku vrstu pospremanja, ali se ne mogu očekivati neke suštinske promene”, objašnjava Vukadinović.

On napominje da je SNS sa godinama postao samo neka vrsta rama za Vučićevu personu i da samoj stranci nema neke velike pomoći, jer je ona u neumitnom padu.

“To zna i Vučić, pa verujem da će ići pre na neku vrstu distanciranja od stranke. Možda će formalno podneti ostavku na mestu predsednika SNS, uz zadržavanje osnovne poluge uticaja, kako bi pokazao da je on iznad svega. Ono što je sigurno, neće dozvoliti da ga urušavanje rejtinga SNS nepovratno povuče sa sobom i da će nastojati da ostane sam među zvezdama”, objašnjava Vukadinović i dodaje da će Vučić pokušati “da opere ruke “ od pada rejtinga SNS, ali da će čistke sasvim sigurno uslediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari