Vukadinović: Skoro polovina Beograđana za promenu vlasti, ali dobar deo ne zna za koga bi glasali 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO)

Skoro polovina Beograđana smatra da je za prestonicu bolje da dođe do promene vlasti, ali dobar deo njih ne zna za koga bi glasao iz opozicionih redova, izjavio je danas direktor Agencije za istraživanje javnog mnjenja „Faktor Plus“ Đorđe Vukadinović.

Vukadinović je za portal Nova.rs rekao da je 44 odsto Beograđana za promenu vlasti, dok 38,5 procenata ispitanika poslednjeg istraživanja smatra da je bolje da aktuelna vlast ostane na čelu grada i nakon izbora.

Prema njegovim rečima, rezultati su pokazali da je raspoloženje građana usmereno protiv aktuelne vlasti, ali i da oko 15 odsto Beograđana ne zna kome bi iz opozicije dali glas.

Srpska napredna stranka (SNS), kako je rekao Vukadinović, sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i Aleksandrom Šapićem kao kandidatom za gradonačelnika, ima pođednaku podršku kakvu je za izbore pre četiri godine imala samostalno.

Istraživanje je pokazalo da bi za SNS, predvođenu Aleksandrom Vučićem, glasalo 36,6 odsto ispitankia, dok bi se za koaliciju Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija glasalo 7,4 procenta ispitanika, odnosno u zbiru oko 44 procenata.

Prema tim rezultatima, za opozicioni savez Ujedinjenu Srbiju opredelilo se 14 posto birača, a za koaliciju Moramo 12,6 odsto.

Cenzus bi, rekao je Vukadinović, prešla još koalicija NADA. Ostale stranke opozicije, Dveri, Zavetnici, Dosta je bilo, Socijaldemokratska stranka, bi ostale ispod cenzusa.

Poslednje istraživanje javnog mnjena sprovedeno je od 1. do 7. februara, a rađeno je telefonskim putem na uzorku od 900 ispitanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari