Opozicija u Boru kaže da vlast deljenjem paketa socijalno ugroženim građanima kupuje glasove 1Foto: Vladimir Stojičević

Sunčano i lepo vreme u gradu bakra izmamilo je građane ali i političke aktiviste da „okupiraju“ glavnu ulicu. Štandovi političkih partija naređani su duž čitave ulice Moše Pijade.

U svim gradskim i seoskim mesnim zajednicama juče je, tvrde predstavnici opozicije, počela podela paketa pomoći koji sadrže 17 osnovnih životnih namirnica namenjenih svim penzionerima, korisnicima novčane socijalne pomoći, korisnicima pomoći i nege drugog lica kao i nezaposlenim licima koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vladimir Stojičević, prvi na listi GG „Glasno za omladinu“, saopštio je da pakete ne žele da daju onima koji ne žele da ostave svoj broj telefona i ustupio nam je svoje fotografije.

„To je kažu jedan od uslova. Uslov za šta? Da vam oduzmu dostojanstvo ovim paketom. Koje se ne može nazvati nikakvom pomoći. Jer ni jedna glad se ne može nahraniti sa dva kilograma brašna i ulja, kao ni sa dve paštete ili mesna nareska“, kazao je Stojičević.

Tragom informacije da Srpska napredna stranka deli pakete pomoći određenim socijalnim grupama, novinar Saša Trifunović, dopisnik „Bete“ i urednik portala Ist media, primećuje da za sada nema tenzija.

„Vlast opet, kao i prošlog puta kada su delili pakete socijalno ugroženim osobama, i sada to rade. Za to je izdvojeno iz budžeta 30 miliona dinara i smatram da je to urađeno zbog kampanje, pošto dok sam slikao redove, jedna baka je glasno kazala da su oni svi za Vučića. Slažem se da neki građani nemaju novca, ali se pitam zašto takve akcije nisu ranije radili nego sada pred izbore“, zaključio je Trifunović.

Takođe on je istakao i to da su počeli aktivisti Srpske napredne stranke da obilaze stanove, tako da se i kod njega došli, ali kada su ga videli, nasmejali su se i otišli.

Opozicija u Boru kaže da vlast deljenjem paketa socijalno ugroženim građanima kupuje glasove 2

Foto: M.S.I Dragan Marković, prvi na listi „Ujedinjene opozicije“ kaže da je vlast počela sa prljavom kampanjom tako što građanima dele namirnice.

„Mislim da su se građani oslobodili. Pritiska ima, ali opozicija je mnogo jača nego 2018. godine. Najveći problem je što vladajuće partije imaju medije i zloupotrebljavaju budžetska sredstva. Oni sami kažu da su izdvojili 30 miliona iz budžeta za paketiće kao pomoć građanima iz socijalnih kategorija. Zamislite sada ovo, kažu da je grad Bor najjači sa platama, a ovamo dele pakete. To je klasična kupovina glasova. Mi na to kažemo, uzmite pakete ali glasajte protiv njih“, ističe Marković.

Predsednica GrO SSP-a u Boru Irena Živković, potvrdila je da i ona ima saznanje da vlast u Boru deli građanima iz socijalnih kategorija pakete sa namirnicama, ali da će i pored toga opozicija pobediti.

„Oseća se pobeda opozicije u Boru. Građani su se oslobodili, i sve više njih se uključuje da pomogne svim opozicionim partijama. Što se tiče paketa sugrađanima, to već danima traje, i Centar za socijalni rad je to zvanično objavio. U paketima je brašno, šećer, ulje ali to su mi samo rekli šta je sadražaj, i ja to nisam videla. Pitam javno, ako je Bor najjači grad po platama odakle toliko socijalnih slučajeva u našem gradu“, upitala je Irena Živković.

Takođe ona je kazala da 25. marta zakazana je konvencija liste koju predvodi Marinika Tepić, ali niko ne želi da ustupi prostorije ili salu za skup, pošto se ljudi boje da to učine, i zbog toga će skup biti na otvorenom.

Uglješa Marković, narodni poslanik iz Beograda, bio je na štandu Socijalističke partije Srbije. On kaže da je atmosfera u Boru pozitivna i da nema nikakvih problema.

Opozicija u Boru kaže da vlast deljenjem paketa socijalno ugroženim građanima kupuje glasove 3
Foto: M.S.

„Mi smo državotvorna partija koja se vodi interesima Srbije i njenih građana. Naša politika sastoji se iz tri „NE“, a to je ne članstu u NATO, ne priznanju nezavisnosti Kosova i ne narušavanju odnosa sa tradicionalnim prijateljima Rusijom i Kinom“, ističe Marković

Milivoje Janošević iz Zlota, kandidat za gradonačelnika Bora, kaže da su već u kampanji desetak dana i da su do sada obišli nekoliko sela.

„Sada smo u Boru, večeras nastavljamo obilaske dalje. Vodimo pozitivnu kampanju, za sada nema crnih džipova i pritisaka, ali to ne znači da ih neće biti. Opozicija će pobediti u Boru“, poručio je Janošević.

Opozicija u Boru kaže da vlast deljenjem paketa socijalno ugroženim građanima kupuje glasove 4

Foto: M.S.Izborna kampanja polako ulazi u poslednje dve nedelje. Kao što su naši sagovornici istakli, kampanja se polako zahuktava, kampanja od vrata do vrata dobija na intezitetu, a deo građana dobija poklone. Ostaje samo da sačekamo 3. april i videćemo ko je imao bolje argumente u kampanji, i kome su građani grada bakra ukazali poverenje da naredne četiri godine vodi ovaj grad.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari