Završeni predizbori Lokalnog fronta u Valjevu 1Foto: Lokalni front Valjevo

Juče su završeni predizbori i formirana konačna lista kandidata i kandidatkinja Udruženja građana Lokalni front Valjevo za sastavljanje parlamentarne liste „Moramo”, koju čine Otvorena građanska platforma Akcija, pokret Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak.

Na predstojećim izborima valjevski Lokalni front će predsstavljati kandidati: Ivan Manić, profesor engleskog jezika, Ljubomir Radović, profesor geografije, Draginja Ristić, profesor engleskog jezika i Jasminka Nedeljković, diplomirani ekonomista u penziji.

Na prvim predizborima na političkoj sceni Valjeva, o čemu je Danas pisao, svoje direktno učešće u odlučivanju uzelo 364 građana.

U ovom procesu građani su glasali na štandovima u gradu koje Lokalni front organizovao kao, u prostorijama Udruženja, kao i putem onlajn izjažnjavanja.

Lokalni front Valjevo se zahvaljuje svima koji su omogućili da se ovaj praznik demokratije uspešno realizuje.

Pored kandidata iz Valjeva Lokalni front je predstavio i ostale kandidata sa teritorije Kolubarskog upravnog okruga: Nenu Aleksandrić, studentkinju fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Vericu Erić, diplomiranu pravnicu, Vladimira Radivojeviće, master profesora sporta i fizičkog vaspitanja i Aleksandra Šestovića, diplomiranog saobraćajnog inženjera.

Konačna lista kandidata „Moramo” biće formirana kao rezultat koalicionog sporazuma, uz postizanje dogovorenog rodnog pariteta i eventualnog odustajanja nekih kandidata ili kandidatkinja do dana predavanja liste.

Kandidat Ivan Manić zahvalio se svojim saborcima napomenivši da svi kandidati iz Lokalnog fronta Valjevo, koji budu izabrani za poslanike na listi „Moramo”, u parlamentu zastupati interese ovog grada i čitavog okruga.

– Oni će, pre svega, biti poslanici svih građana, spremni da ih saslušaju i pomognu u granicama svojih ovlašćenja, u skladu sa od početka proklamovanim stavom Lokalnog fronta da je potrebno povećati uticaj građana na javne politike. Naši poslanici redovno će izveštavati građane o svom radu i biti stvarna spona između običnih ljudi i mesta na kojima se odlučuje o njihovoj sudbini, naglasio je on po završetku valjevskih predizbora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari