Jeremić protiv “Čomićkinog zakona” 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bi Nacrt zakona o istopolnim zajednicama trebalo odbaciti zbog „načina na koji ga je ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić, simbol svega najgoreg u srpskoj politici, spakovala“, saopštila je ta stranka.

„To je još jedan režimski trik da se sa tako delikatnom temom popuni medijski prostor i zamuti voda. U 21. veku u Srbiji niko ne sme biti diskriminisan ni po jednom kriterijumu, uključujući i seksualno opredeljenje, ali bi ovaj Čomićkin zakon trebalo odbaciti“, rekao je Jeremić TV N1.

Upitan o velikim problemima sa kojima se sreću članovi istopolnih zajednica, Jeremić je precizirao da je „protiv ovog konkretnog zakonskog rešenja“.

„Potencijalno najopasniji aspekt Čomićkinog zakona je onaj koji se odnosi na usvajanje dece. Toga u nacrtu vidljivo nema, a moralo bi biti eksplicitno zabranjeno. To je jedna od mnogih problematičnih stvari vezanih za ovaj zakon“, rekao je Jeremić, dodavši da je sve to njegovo lično mišljenje i da Narodna stranka još nije zauzela zvaničan stav po tom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari