alakesandar jovanović ćutafoto FoNet Aleksandar Barda

Šta vas je to dovelo, predsedniče Srbije, da za sebe danima tvrdite da ste najgluplji predsednik na svetu? Biti glup nije krivično delo, a vi ste prvi predsednik u istoriji ovog naroda koji je rešio da raseljava seljake sa njihovih njiva – kaže za Danas Aleksandar Jovanović Ćuta.

On je komentarisao izjavu Aleksandra Vučića da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je „ispao najgluplji predsednik na svetu“.

Vučić je za TV Pink, reagujući na protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam.

– Ne razumem zašto su protestovali ispred vlade. Kad protestuju treba da protestuju ispred predsedništva a ja ću da im se obratim i da im lepo kažem – ljudi vi uništavate zemlju. Cena je danas 82.500 dolara po toni litijuma, sa ovim rezervama to je 100 milijardi, je li razumete šta radite Jadru, Osečini, Valjevu i celom Podrinju – rekao je Vučić.

Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da bi bilo dobro da Vučić konačno kaže šta se se to dogovorio sa direktorima Rio tinta.

– To što se smislili da kuknjavom o tome da ste glupi ponovo vratite priču o iskopavanju litijuma u dolini Jadra na dnevni red, to vam proći neće. I nije samo Rio Tinto u pitanju. U ovoj zemlji je desetine stranih kompanija u potrazi za litijumom. Umesto poljoprivrede, maline i meda, vi nama, Vučiću, nudite koncetrovanu sumpornu kiselinu – kaže sagovornik Danasa.

I dalje stoji poziv da dođete u selo Lukavac, dodaje, u domaćinstvo Cvetka Jovanovića i još 12 porodica, kojima je firma euro litijum  zatrovala bunare i koji su ostali bez vode. Da im tamo objasnite, napominje, po kojem to zakonu se ljudima truje pijaća voda.

– Vama je, predsedniče, litijum pomračio um. Čekaćemo vas svuda, i u Dobrinji i u Lukavcu, na Staroj planini, na svim onim mestima, gde god se bude pojavila mehanizacija stranih kompanija da raseljava naše ljude – zaključuje Aleksandar Jovanović Ćuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari