Jovanović: Treba preispitati ideju o evropskom putu Srbije 1Beograd, 3.04.2022. - Predsednicki kandidat koalicije NADA Milos Jovanovic obraca se novinarima nakon glasanja na opstim izborima na birackom mestu u OS "Jovan Miodragovic" u Ulici Vojvode Dragomira u Beogradu. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović smatra da je potrebno preispitati ideju o evropskom putu Srbije, pošto sada više nema dileme da se za ulazak Srbije u EU traži priznanje secesije Kosova.

Treba otvoriti raspravu u društvu, jer i ova vlast, kao i ona koja je bila 2008. godine, i dalje govori o ubrzanju evropskog puta i bezalternativnom putu u EU. Danas ta EU, pored priznanja secesije, traži i uvođenje sankcija Rusiji, ukazao je Jovanović.

Gostujući na televiziji Nova S, on je rekao da razume kupovinu vremena posle izbora, usled ukrajinske krize i zahteva da Srbija uvede sankcije Rusiji, ali samo ako se ima jasan plan šta činiti.

Jovanović se nada da vlast neće uvesti sankcije Rusiji i poručio da će, u slučaju da se to dogodi, pozvati članstvo i sipmatizere stranke na proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari