Kako je premijerka postala stručnjakinja za analizu naslovnica Danasa? 1Foto: printscreen

Premijerka Ana Brnabić, predstavljena kao nezavisna ekspertska ličnost kada je dolazila u Vladu Srbije, a sada ličnost visokopozicionirana u vladajućoj stranci, postala je u međuvremenu jedino „ekspert za psihijatriju i analizu sadržaja medija“, ukazuje politikolog i marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević povodom premijerkine analize naslovnih strana lista Danas tokom gostovanja na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Naslovi koje je dnevni list Danas objavio na svojoj prvoj strani tokom prethodne sedmice a tiču se vakcinacije u Srbiji, kao što su „Da li je korona uspešnija od vakcinacije“, „Zašto je u Rudnoj Glavi Vučić najavio vakcinisanje“, „Penzionerima vitamini, a Vučiću lek za pamćenje“, „Predsednik može samo greškom da kaže istinu“, „Srbija za vitamine zvala Mađare, a ovi srpske firme“, i „Vučić više brinuo o svom nego rejtingu vakcinacije“ – za premijerku Srbije su „političarenje“.

Prva žena srpske vlade je tokom gostovanja u emisiji Hit tvit na TV Pink preksinoć rekla da smo, „nažalost, na temi vakcinacije predsednika Aleksandra Vučića videli najniže i najjeftinije političarenje“ obrazlažući sve ovo samo naslovnim stranama našeg lista u prethodnoj sedmici. Premijerka je još i rekla da je sama ištampala i pripremila ove naslovnice da pokaže auditorijumu „mržnju prema Aleksandru Vučiću“.

Premijerka je tom prilikom „stala u odbranu“ Mađara te nazvala naslov teksta koji se bavi sumnjivim poslovima oko nabavke vitamina za penzionere „eklatantnim primerom ksenofobije i brojanja krvnih zrnaca“, koji po njenoj oceni dovoljno govori „o tome šta je Danas postao“.

Kako je premijerka postala stručnjakinja za analizu naslovnica Danasa? 2

Još odlučnija je bila u odbrani svog stranačkog šefa Aleksandra Vučića te je navela da u ovim tekstovima nema nikakvih podataka ili činjenica već isključivo „opsesivna mržnja“ prema Aleksandru Vučiću – „čoveku koji se svojom vakcinacijom nije bavio na marketinški način, nijednu reč nije rekao o svojoj vakcinaciji. Nije od toga pravio nikakvu halabuku i cirkus“, kako tvrdi Brnabić.

Problem nije u Vučiću, kako je pokušala da objasni ona, već u tome što u Srbiji nema nezavisnih medija.

„Problem u Srbiji u kojoj nemate slobodne medije jeste što se sve svodi na ništa osim lične, patološke mržnje prema Aleksandru Vučiću“, navela je Brnabić.

Politikolog Cvijetin Milivojević ističe za Danas da se radi o predsednici nelegitimne, nelegalne i oktroisane vlade, koja ne bi smela da se predstavlja kao premijerka svih građana pa ni da kao takva iznosi nekakve stavove, a posebno ne o temama koje nisu njena oblast „ekspertize“.

– Podsetiću da je ona predstavljena kao ekspert kada je dovedena u Vladu, a ja se evo četiri godine pitam za šta? U međuvremenu, ne da nije postala ekspert, nego se učlanila u Srpsku naprednu stranku i postala član Izvršnog odbora SNS. Na osnovu ove izjave može biti da je postala ekspert za psihijatriju i očigledno je postala uticajni komunikolog pošto u poslednje vreme pokušava da bude originalna predstavljajući nekakve priručne analize sadržaja medija“, naveo je Milivojević.

Rekao je da ne želi ni da komentariše tvrdnje da Vučić nije želeo da pravi marketing od svoje vakcinacije niti da ima smisla obrazlagati koliko puta je najavio pa pomerio rok za svoju vakcinaciju.

– Kao građanin smatram da je deo kriznog menadžmenta u vezi sa korona virusom ova oktroisana vlast dobro uradila – obezbedila je vakcine i to se mora priznati, ali to ne briše činjenicu da je ovo nelegalna i nelegitimna vlast, naveo je on.

Marketinški stručnjak Igor Avžner kaže za Danas da ovakve izjave premijerke Brnabić ne treba komentarisati već – ignorisati.

– S obzirom da pomenutu televiziju već godinama ne pratim, a naročito ne emisije sa ukradenim konceptom, a i da izjave sadašnje premijerke o bilo čemu izbegavam na svaki način zbog unutrašnjeg mira, mislim da bi to trebalo da uradi i Danas. Pridavanje značaja nečemu, što zaista nema ni značenje ni značaj, trošenje energije, vremena i prostora u vašem listu je što se mene tiče, ispod svakog nivoa, naveo je Avžner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari