Kosovska Mitrovica, Beograd – Na vanrednom saboru održanom juče u srpskom delu Kosovske Mitrovice Zajednica sprskih opština i naselja na KIM odbacila je predlog rešenja specijalnog izaslanika UN za pregovore o budućem statusu Kosova Martija Ahtisarija kao „neprihvatljiv za srpsku stranu“.

Kosovska Mitrovica, Beograd – Na vanrednom saboru održanom juče u srpskom delu Kosovske Mitrovice Zajednica sprskih opština i naselja na KIM odbacila je predlog rešenja specijalnog izaslanika UN za pregovore o budućem statusu Kosova Martija Ahtisarija kao „neprihvatljiv za srpsku stranu“. Uz ocenu da je Ahtisari prekoračio mandat dobijen od SB UN, Zajednica „zahteva od državnih organa Srbije da iniciraju Ahtisarijevu smenu“.
„Zajednica srpskih oština i naselja na KIM zahteva od države što hitnije konstituisanje Skupštine Srbije, izbor legitimnog pregovaračkog tima sastavljenog od predstavnika svih stranaka koje se zalažu za očuvanje teritorijalnog integriteta i suverniteta Srbije, bez obzira da li će sutra biti u vlasti ili opoziciji“, ističe se, između ostalog u saopštenju sa jučerašnje sednice. Takođe se naglašava i da „Zajednica odbacuje sve inicijative o pripajanju severnog dela KIM centralnoj Srbiji, a da se ostatak Pokrajine prepusti Albancima, jer je prema važećem Ustavu KIM neotuđivi deo Srbije i nikakve fragmentacije nisu dopustive“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari