Mali: Nadležni će utvrditi gde sve Đilas ima novac, otkriven samo vrh ledenog brega 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će nadležni organi utvrditi gde sve u inostranstvu predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ima novac i naglasio da su „Večernje novosti“ otkrile „samo vrh ledenog brega“.

„Večernje novosti“ objavile su da je ta redakcija došla do dokaza da Dijlas ima privatni račun na Mauricijusu sa više od pet miliona evra, a optužuju ga za izbegavanje plaćanja poreza i izvlačenje novca iz Srbije u 15 država.

„Reč je o desetinama miliona evra po raznimdržavama i tek ćemo da vidimo, kad nadležni utvrde, gde je sve novac i da li je plaćen porez“, kazao je Mali za TV Prva.

Mali je ocenio da je reč o novcu građana Srbije koji je, kako tvrdi, Đilas „opljačkao“ dok je bio na vlasti.

Đilas je ranije negirao navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ima račun na Mauricijusu.

Govoreći o Zakonu o poreklu imovine i posebnom porezu koji je stupio na snagu 12. marta, Mali je kazao da je to signal borbe države protiv korupcije i sive ekonomije.

Dodao je da trenutno prikupljaju podaci od Narodne banke Srbije, Uprave za sprečavanje pravnja novca i Agencije za sprečavanje korupcije.

Reagujući na navode gostiju specijalne emisije na televiziji Pink, među kojima je bio i ministar finansija Siniša Mali, da je „opljačkao“ novac građana Srbije i prebacio ga u inostranstvo kako bi izbegao plaćanje poreza u Srbiji, Đilas je ponovio da nema ni račun ni firmu na Mauricijusu i dodao da „nema banke“ u kojoj ima milione na računu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari