Mila Popović: Šapić ide Vesićevim stopama 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

To što ruše Beograd za ovu vlast je postalo uobičajeno – tamo gde je stao Siniša Mali sa rušenjem, tamo gde je Vesić veličao varvarstvo sada nastavlja Aleksandar Šapić, rekla je danas potpredsednica Gradskog odbora Beograda Stranke slobode i pravde Mila Popović.

Ona je istakla da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sada želi da ruši stari Savski most i da ne želi o njemu ni da priča, iako svaki drugi Beograđanin želi o tome da priča, saopšteno je iz te stranke.

„Šapić u svom naletu agresivnosti ne shvata zašto su Beograđani protiv čina rušenja i sećanja na herojstvo Miladina Zarića u Drugom svetskom ratu, koji je sačuvao stari Savski most i Beogradu ostavio simbol hrabrosti i žrtve na čuvanje budućim generacijama“, kazala je Popović.

Prema njenim rečima, posle rušenja u Savamali, „SNS vlast piše istoriju Beograda kao prva vlast koja će srušiti neki most“, iako je opšte poznato da se mostovi ruše samo u ratovima.

„Čak i da zanemari svu bitnost ovog mosta za Beograd, da li se gradonačelnik pita kolilo sati će građani putovati preko mostova u Beogradu, ako ovaj most sruše? Devet godina nisu uspeli da naprave nijedan most, a sada bi da ruše“, naglasila je Popović.

Kako je poručila, da aktuelna vlast misli o budućnosti Beograda, njenih stanovnika i njihovim potrebama, sagradila bi tri mosta kao njihov prethodnik, a ne bi planirala rušenje Starog savskog.

„Jednom je samo jedan Beograđanin stao u zaštitu mosta. Sada nas ima mnogo i to onih koji ne biraju da budu Vesić ili Šapić, nego žele da budu kao Zarić“, zaključila je Mila Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari