Milica Đurđević Stamenovski: Čopore, nemojte zavijati još 1Printskrin RTS

Nakon što je nekolicina poslanika Zavetnika danas napustila ovaj pokret, objašnjavajući ostavke jučerašnjim incidentom u Skupštini Srbije, kada se dogodio umalo teži fizički okršaj između poslanika Dveri, Zavetnika, POKS i poslanika vladajuće stranke i obezbeđenja, Milica Đurđević Stamenkovski, liderka Zavetnika došla je u parlament u kasnim popodnevnim satima i ušla u žustru polemiku sa predsednikom Srbije.

Dok je predsednik Srbije nastavio sa prozivanjem partija desnice da su huligani i da su juče hteli da ga linčuju, odnosno da ova opcija nipodaštava ljude po seksualnoj orijentaciji (aludirajući na premijerku Anu Brnabić koja se nalazila na meti napada ove opcije, ne samo zbog seksualna orijentacije, već i zbog tvrdnji da ima pasoš Srbije i Hrvatske), Milica Đurđević Stamenovski insistirala je da Aleksandar Vučić odgovori na pitanje da li će Srbija dopustiti da Kosovo uđe u Interpol i Unesko.

Vučić je na to odgovorio da je on lično uticao da Kosovo ne uđe u Unesko, ističući, uz povišeni ton, da to nisu oni uspeli „oni“, već on. Mislivši na desnu opoziciju koja ga je to pitala.

Vučić, međutim, nije konkretno odgovorio na pitanje Milice Đurđević Stamenovski da li će, osim protivljenja ulaska Kosova u UN, isto tako postaviiti ubuduće i kada je reč o ostalim međunarodnim organizacijama.

– Tražim konkretan odgovor da li poput odbijanja članstva Kosova u UN odbijate i članstvo Kosova u Interpol i Unesko. Nemojte da nam govorite samo o UN… – rekla je liderka Zavetnika.

Poslanici SNS su dobacivali i onemogućavali poslanicu Zavetnika da govori, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić je, tek pod pritiskom, reagovao.

„Čopore, nemojte zavijati još“, rekla je Milica Đurđević Stojmenovski.

Hoćete da od Skupštine napravite zoološki vrt, rekla je.

Ona je Orlića prepoznala kao odgovornog prilikom incidenta u Skupštini.

– Niste hteli da zavedete red juče. Niko nije nasrnuo na predsednika, reagovali smo na vas i zbog toga što se ponašate kao šef poslaničke grupe SNS, a ne predsednik Skupštine Srbije – istakla je liderka Zavetnika, obraćajući se Vladimiru Orliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari