Naprednjak Đorđe Dabić iz Čajetine postao državni sekretar 1Đorđe Dabić/Foto: SNS, Fejsbuk

Đorđe Dabić, diplomirani pravnik i povernik SNS u Čajetini, odlukom Vlade Srbije je imenovan za državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Dabić, koji je član Predsedništva SNS, bio je poslanik te stranke na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, nakon izbora u junu 2020. godine.

Bio je član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za Kosovo i Metohiju

Rođen je 1991. godine i živi u Čajetini, u čijoj skupštini je bio odbornik u dva mandata, a u javnosti je prepoznat kao jedan od „mladih lavova“ naprednjaka.

Na društvenim mrežama je objavio da je nova funkcija za njega „velika čast i obaveza“ i istakao da „zahvalnost, pre svega, duguje svojoj SNS i predsedniku Aleksandru Vučiću, koju mu je ukazao poverenje“.

Na sednici Narodne skupštine, krajem prošle godine, Dabić je rekao da politika danas ima uticaj na pravosuđe, ali da pritisak ne dolazi od izvršne vlasti, već od opozicije, te da se tužioci „ne usuđuju da poštuju zakon“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari