"Plan koji sam ja dobio nije objavljen, naučite šta je non pejper": Vučić o zahtevu poslanika za uvid u francusko-nemački plan 1Foto: FoNet/AP

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, se tokom govora u kome prestavlja Skupštini izveštaj Vladine Kancelarije o KiM, oštro obratio poslaniku opozicije, koji je dobacio da parlament traži na uvid francusko-nemački predlog za Kosovo.

„Upišite se u školu i naučite šta je non-pejper“, osorno je odgovorio Vučić.

„Za vas koji dobacujete i cokćete, jer bi to bio odgovor da li ću da prihvatim priznanje, dobićete odgovor za samo nekoliko minuta, strpite se. Plan koji sam ja dobio nije objavljen“, rekao je Vučić na momente iznerviran.

On je izjavio danas na početku posebne sednice Skupštine Srbije o Kosovu da je u parlament došao „iz osećaja dužnosti“ da građanima kaže šta se događa kako bi „sami mogli da procene kakve su posledice“, preneo je FoNet.

„Danas dolazim iz osećaja dužnosti da građanima Srbije kažem šta se događa da bi sami mogli da procene kakve su posledice i šta je to za šta se borimo“, rekao je Vučić.

Ukazaću na sve i na najlošije tačke francusko-nemačke inicijative, jer ljudi moraju da znaju da njihova vlada i predsednik nemaju šta da kriju od njih, poručio je na početku obraćanja poslanicima.

„Danas priststvujemo nekoj vrsti trećeg svetskog rata“ rekao je Vučić i ocenio da će taj sukob „biti obimniji, širi i teži nego što je danas“

Detaljnije sa sednice pratire na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari