rikfoto BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ne davimo Beograd zahteva da Republička izborna komisija po hitnom postupku formira specijalnu komisiju koju bi činili predstavnici RIK-a ispred različitih političkih opcija koje učestvuju na izborima, a koja bi sprovela izborni proces u Velikom Trnovcu u skladu sa izbornim zakonima i procedurama.

Takođe, dodaje se u saopštenju ove organizacije da NDB traži da Republičko javno tužilaštvo pokrene postupak protiv odgovornih lica koja su zloupotrebila pravo glasanja i sprečili održavanje glasanja tokom prethodnih ponavljanja izbora na biračkom mestu br. 6, u Velikom Trnovcu.

– Neprihvatljiva je situacija da ni posle skoro tri meseca od održavanja republičkih izbora isti nisu završeni, da imamo treće neuspešno ponavljanje izbora na jednom biračkom mestu, da glasovi u celosti nisu prebrojani, da nemamo zvanične rezultate izbora, i da nije konstituisan parlament. Za tu situaciju je isključivo odgovorna Srpska napredna stranka i vladajući režim koji su uništili i onesposobili državnu i lokalnu administraciju da se sada ne mogu pravilno sprovesti izbori na jednom jedinom biračkom mestu. Ne mogu nesposobnost i urušenost administracije prikriti ni izgovorima da su rokovi za odlučivanje nadležnih organa produženi izmenama zakona, jer su iste zakone menjali u osvit raspisivanja samih izbora – ističe se u saopštenju za medije.

Kako se navodi dalje, vladajući režim je jedini odgovoran za farsu u koju su se pretvorili ovi republički izbori, jer se plaše sastava budućeg parlamenta u kojem neće slušati naprednjačke blamantne hvalospeve o predsedniku.

– Istovremeno, građani su taoci njihovog straha i sa razlogom preuzimaju stvari u svoje ruke izlazeći na ulicu da traže pravdu – zaključuje NBD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari