Protest "1 od 5 miliona" 21. put u Beogradu 1

Protest „1 od 5 miliona“, dvadeset prvu subotu zaredom, biće održan 27. aprila ispred Terazijske česme.

Nakon tradicionalnog okupljanja u 18 časova i obraćanja govornika, okupljeni će krenuti u šetnju Prizrenskom ulicom, da bi iz Brankove skrenuli u Pop Lukinu ulicu, nastavili kroz Kneza Sime Markovića i Pariske, do krajnjeg cilja – Biblioteke Grada Beograda. Organizatori nisu precizirali ko će biti govornici na subotnjem okupljanju, naš list saznaje da će govoriti glumac Branislav Lečić.

Uprkos najavama organizatora, zbog uskršnjeg praznika, ne očekuje se masovan skup. Prema dosadašnjim najavama, opozicija i organizatori protesta „1 od 5 miliona“ pripremaju novine u nastavku protesta od subote, 4. maja.

Kako je naš list već pisao, u Savezu za Srbiju tvrde da će biti u centru Beograda uspostavljena „Slobodna zona“, gde će se svakog dana održavati akcije posvećene različitim temama i uspostaviti dežurstva. Najavljuju se diskusije i susreti na otvorenom i raspored „dežurstava“ lidera SZS koji će razgovarati sa građanima.

Lokacija „Slobodne zone“ još nije poznata budući da je plan bio da se održava u Pionirskom parku, u neposrednoj blizini Predsedništva Srbije.

Međutim, ministar policije Nebojša Stefanović najavio je da će na tom mestu od 3. do 5. maja biti organizovana tradicionalna policijska priredba i susreti sa građanima „Policija i zajednice“, te da će u tome učestvovati policijska konjička brigada, dresirani psi, nova policijska vozila…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari