Pasoška kontrola sprečila Radu Trajković da izađe iz Srbije, pripadnici MUP-a je sat vremena držali u podrumu aerodroma 1foto FoNet Milica Vučković

Služba pasoške kontrole na aerodormu “Nikola Tesla” u Beogradu danas je sprečila izlazak iz Srbije Rade Trajković iz Evropskog pokreta Srba sa KiM. Ona je u 13.45 imala let za Podgoricu gde je trebalo da gostuje u emisiji na gradskoj televiziji.

Rada Trajković iz Evropskog pokreta Srba sa KiM, napustila je Aerodrom “Nikla Tesla” oko 15 sati, nakon što ju je Pasoška kontrola sprečila da napusti Srbiju, a pripadnici MUP-a držali izolovanu duže od jednog sata. Ona je u 13.45 imala let za Podgoricu gde je trebalo da gostuje u emisiji na gradskoj televiziji.

Ona se nalazila u podrumskim prostorijama Beogradskog aerodoroma izolovana i okružena pridnicima MUP-a, koji ne dopuštaju ni njeno sinu Dejanu Trajkoviću da joj se približi, iako je bio u njenoj pratnji zbog majčijih zdravstvenig razloga.

– Uredno sam pred let predala pasoš na pasoškoj kontroli gde me je službenik zaustavio i obavestio da sistem kontrole ne dozvoljava da napustim zemlju, ali mi nije objasnio o čemu se konkretno radi. Samo mi je rekao e da mi je zabranjeno da ‘letim’ za Podgoricu i da treba da sačekam nadležnog nadređenog službenika. Izdvojili su me u podrumskim prostorijama aerdroma, a oko mene su pripadnici MUP-a – izjavila za Danas Rada Trajković.

Ona kaže da je u njenoj pratni za let u Podgoricu bio njen sin Dejan Trajković, kome policija ne dopušta da joj priđe. Rada Trajković objašnjava da je u glavnom gradu Crne Gore večeras trebalo da gostuje na TV Podgorica, ali da se zbog pšropuštenog leta to neće dogoditi.

– Mislim da je to bio i cilj. Da je u pitanju kontraverzni potpredsednik Srpske liste Milan Radiočić, on bi prošao pasošku kontrolu bez problema. Olivera Ivanovća su ubili, a mene ovako maltretiraju i ograničavaju mi slobodu krtetanja – kategorična je Rada Trajković.

MUP je demantovao tvrdnje Rade Trajković rekavši da su njeni navodi lažni i da je policija postupala po nalogu Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari