Rekonstrukcija Vlade u aprilu 1arhiva Foto: Fonet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Rekonstrukcija Vlade Srbije trebalo bi da bude sprovedena tokom aprila, i očekuje da će nekoliko ministara biti zamenjeno, kažu za Danas nezvanično izvori s političke scene Srbije.

Naši sagovornici preciziraju da će tokom ovog meseca na dnevni red parlamenta doći zakoni iz oblasti odbrane i oni koji se odnose na rad Bezbednosno-informativne agencije, a nakon toga biće rekonstrukcija Vlade.

„Premijerka Ana Brnabić će o rekonstrukciji razgovarati sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem do kraja marta. Verovatno će biti zamenjen ministar finansija Dušan Vujović, zbog zdravstvenog stanja, ministar rada Zoran Đorđević jer se nije najbolje snašao na funkciji, ministar za životnu sredinu Goran Trivan, jer se spekuliše da Socijalistička partija Srbije nije zadovoljna njegovim radom, a nije isključeno da će biti promenjeni i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar sporta Vanja Udovičić“, tvrde izvori Danasa.

Prema rečima naših sagovornika, u Srpskoj naprednoj stranci još nije doneta odluka ko će biti gradonačelnik Beograda, „ali Siniša Mali i dalje ima velike izglede da ostane na funkciji“.

„Šanse su 50 prema 50 odsto da Mali ostane na funkciji, ili da ga zameni Irena Vujović“, kažu izvori Danasa.

Podsetimo, spekuliše se da će upravo Siniša Mali zameniti Dušana Vujovića na čelu Ministarstva finansija, ali se ne isključuje ni mogućnost da dosadašnji gradonačelnik Beograda postane novi ministar privrede, umesto Gorana Kneževića.

Premijerka Brnabić izjavila je nedavno da je rekonstrukcija Vlade „otvorena tema“. „U ovom trenutku rekonstrukcija Vlade je tema koja je otvorena. Ja neću o njoj pričati u medijima, ali ako dođe do rekonstrukcije, biće zasnovana na rezultatima ili na nedostatku tih rezultata“, rekla je ona.

Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić poručio je da „protiv rekonstrukcije nema ništa, ali da su na potezu Brnabić i Dačić“. Dačić je, takođe, konstatovao da „nema ništa protiv“ da ga na mestu šefa diplomatije zameni aktuelna ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari