Šapić: Neću gostovati u onim medijima koji vrše kampanje protiv mene i predsednika države 1Foto: Beta/Milan Obradović

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je tokom deset godina, koliko je bio predsednik Gradske opštine Novi Beograd, nalazio zajednički jezik o rešavanju lokalnih problema sa svim strankama, i da i sada namerava da sa opozicijom razgovara o zajedničkim temama koje se tiču Beograđana.

Šapić je za televiziju Hepi rekao da nalaženje zajedničkih tema sa opozicijom o rešavanju lokalnih komunalnih problema nema veze sa nečijom opredeljenošću da li je ili nije za uvođenje sankcija Rusiji, ili u vezi sa stavom da li je u Srebrenici počinjen genocid.

Govoreći o medijima, Šapić je naveo da je gostovao i u međima koji su potpuno „antivladini ali se trude da budu objektivni“, ali i da neće da ide „na medijsko klanje“, odnosno da neće ići u medije „koji vrše kampanju“ protiv njega i protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kazao je da će odgovoriti na svako pitanje medija kada ima svedoka, i kada „još neko snima“, da mu ne bi „sekli“ izjave.

Šapić nije demantovao navode medija iz Hrvatske da je Beograd dobio „četničkog gradonačelnika“, a na pitanje novinara da prokomentariše takve naslove, odgovorio je da su oni zaboravili da ih je upravo ta vojska „oslobađala“ u Prvom svetskom ratu.

Povodom planova za prve korake koje će preduzeti kao gradonačelnik Beograda, Šapić je rekao da je „prva i najvažnija stvar“ sređivanje gradske autobuske stanice, i priprema za predstojeću jesen i zimu.

Istakao je da bi kao gradonačelnik „voleo da da svoj pečat“ kao „autentični original“, ali i da ima sličnosti sa Brankom Pešićem, po tome što je i on za gradonačelnika Beograda izabran nakon što je prethodno bio predsednik jedne gradske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.