Slika i prilika srpskog parlamenta

Dve godine aktuelnog saziva Skupštine Srbije u znaku hiljade amandmana vladajuće većine

Ostavite komentar


  1. Ovo na sve liči samo ne na Skupštinu jedne normalne države.Kada bi neko mogao da ih sve pozatvara,pa da im konfiskuje imovinu pa da im pokupi lažne diplome ,pa da im otkrije sve izvore prihoda,one duple i troduple,Većina njih ne bi izašli sa robije ni za trideset godina,ali samo kad bi bili normalna država ali nismo.

    1. ne mogu dozvoliti da me trpate ni u jednu korpu. Temelje za ovo divljanje postavili su Tadić i Koštunjavi. Obojica su sarađivala sa SPSom i gurala glasače u apstinente. Oduzeli su nam 2008.godine i pravo na neposredan izbor gradonačelnika. Kada ti vlastodršci ne dozvoljavaju neposredan izbor odbornika, predsednika opština, gradonačelnika i poslanika to je jasan signal da se razlikuju od tebe i da se boje za svoje pozicije koje laše izboksuju muljačinom. Neprihvatljivo je da se ne dozvoljava poslaniku iz Vranja, Dimitrovgrada, Zaječara, Sombora…da svakodnevno putuje do Beograda o našem trošku i strah poslanika da se suprotstave takvoj diskriminaciji. Za razliku od beogradskih poslanika ti ljudi za isti posao u kućni budžet ubacuju manje para. Dok svi prozivate poslanike za jeftinu menzu ja pozivam predsednicu parlamenta da ne diskriminiše poslanike iz unutrašnjosti i da im izmiruju stoprocentno sve troškove koje naprave da bi došli do Beograda. Uzgred, zbog Martinovića, Rističevića, Atlagića i slične dugo nisam poželela da čujem prenos sednice, te mi je promakao ovaj preletač DSa koji prednjači u vređanju bivših stranačkih kolega. Vaspitavaš dva deteta i među nima je ogromna razlika, a ne među izabranim predstavnicima i glasačima. Nema istih i ne postoji znak jednakosti između naroda i vlasti, pogotovo ne ove koju u parlament ubacuju predsednici stranaka a ne sugrađani direktnim izborom.

  2. da imamo izveštaj o radu poslanika u odborima, jer svi se vade da je to mesto za rad, a ne sama sednica parlamenta. Minutaža sa odbora i sednica dala bi nam pravu sliku o svakom parlamentarcu. Obzirom na uvrede koje pljušte u našem parlamentu jasno je da minutaža ništa ne znači, Martinović, Rističević i Atlagić su je nabili na uvredama, tako da od njihovog javljanja mi nemamo nikakvu korist. Zbog toga bi bilo korektno da se ide na izmenu zakona i direktan izbor parlamentaraca.

  3. Ne treba se čuditi činjenicama iznesenim u ovom osvrtu jer je to pravo lice posrnule Srbije. Imajući u vidu sve to, a i još mnogo koječega, odavno je jasno da je parlamentarizam, ali u pravom smislu reči, kod nas tek u povoju i pored mnogih načela jer su ista mrtvo slovo na papiru. Zbog toga se svi u Narodnoj skupštini ponašaju onako kako misle, a ne po načelima, ili kako im je naređeno od strane vlasnika, nisam pogrešio, baš vlasnika stranaka (partija). Među njima ima mnogo učenih, obrazovanih, na odgovornim funkcijama, vaspitača, kulturnih poslenika,………ali se, nažalost, u Parlamentu ponašaju kao buljuk nevaspitanih, neodgovornih, krajnje bezobraznih, ciničnih, pokvarenih,…….derišta koji ne haju ni za kakvo dostojanstvo, kulturno ponašanje, korektnost, uviđajnost, poštovanje,…….kako lično, tako i kolektivno. Ne daju ni pet para za to što ih, posredstvom TV, gleda cela Srbija, a i šire, i ne zabrinjava ih kako se njihovo ponašanje, nekultura, nevaspitanje, drskost, niskost,……..odražava na sve građane čiji su oni „predstavnici“ i kakve im poruke šalju, a posebno na mlade naraštaje koji u njima (poslanicima), a i u drugim strukturama trebaju da vide primer i obrazac po svim civilizacijskim pitanjima. Prosto je neshvatljivo koliko su svi oni, doslovce, uspeli da obesmisle suštinu i osnovne postulate parlamentarizma i Sistem vrednosti gurnu na margine društva ne hajući za posledice, kako po njih same, tako i po celo društvo. Žalosno, tužno, jadno, bedno, sramotno, kardinalno, bez trunke srama i griže savesti……..!!! I to u Domu koji treba da bude oličenje cele države!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.