Vučić povodom Vidojkovićevih reči: Političari dužni da trpe kritiku ili težu reč, ali ne i takve psovke 1Foto: FoNet/Instagram Budućnost Srbije AV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je, komentarišući psovke koje mu je uputio Marko Vidojković u svom podkastu, ocenio kako to niko nije dužan da trpi, da su političari dužni da trpe kritiku ili neku težu reč, ali ne i takve psovke.

Vučić je u emisij Hit tvit TV Pink rekao da niko ne psuje opoziciju, već im eventualno uputi neku težu reč.

„Šta bi bilo da je neko psovao majku Đilasu? Oni plaču kada sa razglasa, a ne sa televizija i portala, neko preko razglasa pusti ‘Đilase lopove'“, rekao je Vučić.

On je naglasio da to što je Vidojković izgovorio nije najteže što je neko izgovorio, već da druga strana stalno poziva na nasilje.

Na konstataciju novinarke da deo opozicione javnosti ne odobrava takvo obraćanje, Vučić je ocenio da ne odobrava samo zbog toga što misle da to šteti opoziciji, a ne zato što iskreno ne odobravaju.

Vučić je rekao da je „verovatno izjava (poverenice za ravnopravnost) Brankica Janković“ bila oštra, a onda dodao da se od svog reizbora ne javlja.

On je dodao kako ne veruje da se po pitanju psovanja nije oglasila ministarka Zorana Mihajlović, ali da zna da se Radio-televizija Srbije ponašala isto kao N1 i da će tamo možda da ode jednom u narednih sedam meseci (na RTS) jer je to dužan građanima Srbije.

Rekao je i da ga neki iz stranke zovu kada ih napadnu u nekim novinama koje niko ne čita, a da se o psovanju njegove majke nisu oglasili.

Na pitanje kako objasni starijem sinu da mu nije potrebno da ga zaštiti, Vučić je rekao da je i njegov sin na tapetu, ali da – kad mu pošalje nešto – kaže „znam, video sam, nisam hteo ni da te zovem, da te nerviram“, ali da misli da bi drugačije reagovao da ih sretne negde na ulici i da ne zna da i ocu može da naškodi takvim ponašanjem.

Upitan šta ga je najviše pogodilo, on je rekao da ga je neko od „ovih BIRN, CINS, KRIK lagao za Tamnavu“ i da ga je to veoma potreslo, a da danas to lakše podnosi.

Komentarišući raspravu u emisiji „Reč na reč“ Vučić je rekao da bi potpisao sve što je rekla predstavnica Srpske napredne stranke Nevena Đurić i istakao da je „ponosan što je završila“ stranačku akademiju SNS, ali je pitao zbog čega ne smeju da se prikazuju fotografije u programu.

Vučić je rekao da Đurić nije donela fotomontažu, ali da se po celom regionu prikazuje fotomontaža na kojoj on predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju nosi gajbu piva, a da je to fotografija iz Republičke izborne komisije na kojoj nosi kutiju sa papirima i da ni on, ni Tomislav Nikolić, ni Vojislav Šešelj nikada nisu pili pivo.

Tokom emisije pušten je i insert iz filma „Vladalac“.

Vučić je dodao da njegovu decu pokušavaju da predstave kao decu porodice Milošević i dodao da je svima u svojoj porodici uništio živote, da je njegov brat pristao na to, da je punoletan i član stranke, a da je pristao da živi u njegovoj senci, ali da njegovi roditelji i deca to nisu birali.

On je poručio da će, kada dođe do promene vlasti, sadašnjoj opoziciji biti potrebne decenije da okreče ono što je izgrađeno u njegovo vreme i da ofarbaju bele linije na izgrađenim autoputevima.

Vučić: Uvrede počele kad su počele mere fiskalne konsolidacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da su lične uvrede na njegov račun počele 2014. godine, kada su otpočete mere fiskalne konsolidacije, a da su u isto vreme deo rukovodstva Srpske napredne stranke pod svoje „skute uzele strane ambasade“.

Vučić je,gostujući na TV Pinku, kazao da je u tom periodu uloženo „stotine miliona evra u medijsku mrežu koja 24 časa vodi kampanju protiv njega“, a da je visokim članovima SNS-a „na travnjacima ambasada“ objašnjeno da ne smeju javno da ga brane.

Prema Vučićevim rečima, predmet uvreda nije on, nego Srbija, zbog svojih ekonomskih uspeha.

„Najpre su napadali svakog ko bi iz moje stranke govorio (u moju odbranu), svakog ko je pomenuo moje ime je morao da prođe toplog zeca… Za mene niko ne sme da kaže ništa lepo, sem (predsednika Izvršnog odbora SNS-a (Darka) Glišića, (šefica informativne službe SNS) Vladanke Malović i (ministra odbrane) Aleksandra Vulina, i još četvoro-petoro ljudi“, smatra Vučić.

On je dodao da „različiti centri moći u zemlji i i inostranstvu“ žele lošije rezultate Srbiji, a na navode da „zvecka oružjem“ zbog nadletanja vojnih letilica u blizini administrativnih prelaza sa Kosovom i Metohijom Jarinjem i Brnjakom rekao je da se u današnjim razgovorima sa predstavnicima EU i NATO „ljutio na sve svoje sagovornike“.

„Mi sada imamo 14 MiG-29 (koji mogu da lete). Oni su mislili da se ja šalim. Jel’ Srbija to nema pravo da podigne svoje helikoptere ili avione u centralnoj Srbiji? (Predstavnici EU) se sedam dana nisu uzbudili zbog oklopnih kola kosovske policije, ali jesu istog sekunda kad je Srbija poakzala da neće dozvoli (da je ponižavaju)“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari