Vulin reagovao na izjavu Zorane Mihajlović o Lavrovu: Ministarkin gnev je rezervisan samo za prijatelje Srbije 1 EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je danas da je izjava šefa ruske diplomatije Sergeja Lavarova da Srbija time što nije uvela sankcije Rusiji podržava napad te zemlje na Ukrajinu, nije prijateljska i da dodatno otežava položaj Srbije, te se u vezi sa tim oglasio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, ističući Lavrov jeste prijatelj Srbije.

„Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj greh mu ne praštaju posebno neki od ministara, ili kako je danas moderno reći ministarki u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjavu. Laž se ponavlja i ponavlja i ni jedan demanti ili bar zdrav razum nije dovoljan da laž prestane“, oglasio se Vulin putem saopštenja.

Kako ističe, ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije nije dovoljan.

„Izjave Lavrova u kojoj zloupotrebljava Srbiju nema, ali zato ima puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna takozvano Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po meri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa.Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Ovo saopštenje usledilo je kao reakcija na navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kojima je istakla da izjave ministra diplomatije Rusije Lavrova nisu prijateljske i da dodatno otežavaju položaj Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari