Zdravko Ponoš: Još jedna od besmislica između serdara i vojvode 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš za Danas kaže da je izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „upisao u kolektivno sećanje nacije“ zbog reakcija na krizu na Kosovu još jedna besmislica između serdara i vojvode, dok zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović navodi da se po Vučiću ništa u istoriji neće zvati.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „položio ispit“ tokom krize izazvane akcijom specijalne kosovske policije i upisao se „još jednom“ u kolektivno sećanje nacije.

– Još jedna od besmislica između serdara i vojvode sračunata za zaluđivanje naroda i skretanje pažnje. Kurti dva puta u par nedelja iznenadi Vučića i njegov obavešajni i diplomatski aparat, a onda Vučić sanira bruku i smiruje narod tako što turira vosku i žandarmeriju. Na stranu što je SNS kroz Srpsku listu i dalje partner u Kurtijevoj vladi. Ima ta ekipa izgleda interese iznad nacionalnih. Pričom o srpskom svetu i velikom vođi zamagljuju epidemisjku katastrofu u koju su uveli Srbiju, zloupotrebe u BIA, drzavni narko biznis…- navodi Ponoš.

Borko Stefanović smatra da Aleksandar Vučić niti je položio bilo kakav ispit, niti će se po njemu bilo šta u istoriji zvati.

Zdravko Ponoš: Još jedna od besmislica između serdara i vojvode 2
Foto: Beta/ Branislav Božić

– Moguće je, doduše, da će se njegovo jučerašnje obraćanje narodu sa KiM u Raški proučavati kao tužan primer čoveka koji ne sme da izvuče svoju Srpsku SNS listu iz vlasti sa koalicionim partnerom Kurtijem i po tome što je energično čutao i uzdisao dok se ljudi sa KiM žale kako im pucaju bojevom municijom u leđa i bacaju suzavac i šok bombe na njih. Kolektivno sećanje nacije će sačuvati primer nestabilnog autokrate, okruženog pljačkašima i mafijom koji im u Raški obećava da ako ih opet neko bude dirao:”E sad ćemo stvarno reagovati”. Krupan pred narodom, sitan pred moćnicima iz sveta. Crtica naše istorije koje se niko neće sećati, osim kao “vreme zla, laži, pljačke i nasilja najnesposobnijih” – kaže Stefanović.

Kako dodaje, u međuvremenu, Srpska lista će i dalje sedeti u Vladi sa onima koji pucaju na narod na severu KiM i čuvaće svoje fotelje i dobre prištinske plate.

Podsetimo, Vučić izjavio je juče, tokom razgovora sa Srbima sa Kosova, u Raškoj, o incidentima na severu Kosova, rekao da je specijalnom predstavniku Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku rekao da Prištinu „zauzdaju, a ako nisu u stanju – zauzdaćemo ih mi“.

Vučić je danas ponovio da će država umeti da zaštiti srpski narod na Kosovu u slučaju da se ponovo nasilje ali nije želeo da precizira na koji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari