Zdravko Ponoš: Još jedna od besmislica između serdara i vojvode 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš za Danas kaže da je izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „upisao u kolektivno sećanje nacije“ zbog reakcija na krizu na Kosovu još jedna besmislica između serdara i vojvode, dok zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović navodi da se po Vučiću ništa u istoriji neće zvati.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „položio ispit“ tokom krize izazvane akcijom specijalne kosovske policije i upisao se „još jednom“ u kolektivno sećanje nacije.

– Još jedna od besmislica između serdara i vojvode sračunata za zaluđivanje naroda i skretanje pažnje. Kurti dva puta u par nedelja iznenadi Vučića i njegov obavešajni i diplomatski aparat, a onda Vučić sanira bruku i smiruje narod tako što turira vosku i žandarmeriju. Na stranu što je SNS kroz Srpsku listu i dalje partner u Kurtijevoj vladi. Ima ta ekipa izgleda interese iznad nacionalnih. Pričom o srpskom svetu i velikom vođi zamagljuju epidemisjku katastrofu u koju su uveli Srbiju, zloupotrebe u BIA, drzavni narko biznis…- navodi Ponoš.

Borko Stefanović smatra da Aleksandar Vučić niti je položio bilo kakav ispit, niti će se po njemu bilo šta u istoriji zvati.

Zdravko Ponoš: Još jedna od besmislica između serdara i vojvode 2
Foto: Beta/ Branislav Božić

– Moguće je, doduše, da će se njegovo jučerašnje obraćanje narodu sa KiM u Raški proučavati kao tužan primer čoveka koji ne sme da izvuče svoju Srpsku SNS listu iz vlasti sa koalicionim partnerom Kurtijem i po tome što je energično čutao i uzdisao dok se ljudi sa KiM žale kako im pucaju bojevom municijom u leđa i bacaju suzavac i šok bombe na njih. Kolektivno sećanje nacije će sačuvati primer nestabilnog autokrate, okruženog pljačkašima i mafijom koji im u Raški obećava da ako ih opet neko bude dirao:”E sad ćemo stvarno reagovati”. Krupan pred narodom, sitan pred moćnicima iz sveta. Crtica naše istorije koje se niko neće sećati, osim kao “vreme zla, laži, pljačke i nasilja najnesposobnijih” – kaže Stefanović.

Kako dodaje, u međuvremenu, Srpska lista će i dalje sedeti u Vladi sa onima koji pucaju na narod na severu KiM i čuvaće svoje fotelje i dobre prištinske plate.

Podsetimo, Vučić izjavio je juče, tokom razgovora sa Srbima sa Kosova, u Raškoj, o incidentima na severu Kosova, rekao da je specijalnom predstavniku Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku rekao da Prištinu „zauzdaju, a ako nisu u stanju – zauzdaćemo ih mi“.

Vučić je danas ponovio da će država umeti da zaštiti srpski narod na Kosovu u slučaju da se ponovo nasilje ali nije želeo da precizira na koji način.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Zdravko Ponoš: Još jedna od besmislica između serdara i vojvode”

  1. Ako je zaludjivanje naroda to sto Vucic pruža pomoć svom narodu na Kosovu onda ste u pravu… Ali ste u velikoj zabludi definitivno.

  2. Bravo Ema na komentaru ali, probudi se, otvori oči, sanjaš!
    Jel ima neko iole ozbiljan ko očekuje da će naša vojska ili policija preći na Kosovo da „zaštite“ narod?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.