Zelenović kaže da vlast greši po pitanju rata u Ukrajini, a Orlić da vodi najbolju moguću politiku 1

Nebojša Zelenović, poslanik Moramo-Zajedno gostujući u Jutarnjem programu RTS-a sa Vladimirom Orlićem iz SNS-a, rekao je da Vlada Srbije nije ispravno postupila u politici prema ratu, te da naša zemlja treba da uvede sankcije Rusiji zato što je Ukrajina, koja je napadnuta, nezavisna država.

„Mislimo i da sada Srbija može da se odredi po konkretnom principu. To što je uradila Rusija je pogrešno. Srbija mora da ima svoj stav i da se pridruži spoljnoj bezbednosnoj politici EU, mora da uvede sankcije jer je to u najboljem interesu naših građana“, poručuje Zelenović, dodajući da je reč o vrednosnom pitanju i principu.

Vladimir Orlić, međutim, smatra da se pokazalo da je politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić prema ratu u Ukrajini najbolja za zaštitu interesa naše zemlje.

„Naš stav je jasan, sadržan je u zaključku Saveta za nacionalu bezbednost. Lično ga je u februaru prošle godine predstavio predsednik Srbije“, naveo je Orlić.

Prema njegovim rečima, naša zemlja je uspela da se sačuva od problema koji su bogatije zemlje imale sa između ostalog namirnicama i prehrambenim proizvodima, ali i da obezbedi energetsku stabilnost.

„Niko nije kao Srbija povećavao na ovakav način i plate i penzije. Takva politika je pokazala rezultate“, navodi Orlić.

Zelenović smatra pak da bismo bili u boljoj situaciji da smo u trenutku rata bili u EU, jer je u našoj zemlji veća inflacija, ali i da situaciju u kojoj se nalazimo bez podrške EU ne bismo prevazišli. „Postoji inflacija u EU, ali postoji i u Srbiji i mnogo je veća“, kaže Zelenović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari