Zelenović: Propao pokušaj promene izborne volje 1

U Osnovnom sudu u Šapcu danas je održano ponovljeno suđenje gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću nakon odluke Višeg suda da poništi prvostepenu oslobađajuću presudu.

Suđenje je trajalo dva časa, i Osnovni sud je ponovo doneo oslobađajuću presudu. Na konferenciji za novinare gradonačelnik Šapca obavestio je javnost o ovoj odluci i toku suđenja. Zelenović je napomenuo da je to bilo, pre svega, po diktatu SNS, koja je svim silama nastojala da promeni političku volju građana na izborima. U tome su pored lokalnih jurišnika i funkcionera SNS učestvovali i narodni poslanici i ministri. U izveštaju Državne revizorske institucije jasno je konstatovano da budžet Grada Šapca nije oštećen ni za jedan dinar i da eksplicitno stoji da se niko iz lokalne vlasti nije okoristio. To su znali i tužioci i da nikakva šteta nije načinjena ali kao i brojnim drugim slučajevima SNS je nastojala da ucenama, pretnjama, potkupljivanjima prekomponuje vlast, naveo je Zelenović.

Od upoznavanja Saveta Evrope, 6. novembra u Strazburu, i nadležnog Komiteta za monitoring o nepočinstvima naprednjačke vlasti pokrenute su važne stvari u Srbiji. Ovaj voz se pokrenuo i stižu sve novi i novi dokazi, dodao je gradonačelnik Šapca.

– Do pre dva meseca bilo je nezamislivo da građani i svi oni koji drugačije misle od aktuelne vlasti progovore, ali već sada imamo 50 izjava odbornika iz više od 40 opština i gradova o grubom kršenju zakona i političkom kriminalu u Srbiji, istakao je Nebojša Zelenović.

Srbija i njeni građani zaslužuju sa žive u normalnoj zemlji, gde će sud, policija, tužilaštvo pošteno i nezavisno obavljati svoju dužnost, kao i sve ostale institucije primerene demokratskom i slobodnom društvu, zaključio je on.

– Svi oni koji su učestvovali u političkom kriminalu par ekselans odgovaraće, i kao i u svim normalnim zemljama do vlasti treba da se dođe na slobodnim izborima. Mnogo šta se pokrenulo u Srbiji i očekujem da će građani dati svoj puni doprinos da ova i ovakva vlast ode u istoriju i da Srbija bude normalna, razvijena i dostojanstvena zemlja i član Evropske unije, poručio je Zelenović.

Poseta ambasadora Švedske

Ambasador Švedske Jan Lundin danas je zvanično posetio Šabac. Prijem za ambasadora i njegove saradnike u Gradskoj kući priredio je zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović. On je istakao da mu je zadovoljstvo što je ambasador Švedske došao u Šabac da bi se upoznao sa privrednom i kulturnim potencijalima grada.

Ambasador Lundin rekao je da su utisci o Šapcu dobri, jer je već bio i u privatnoj poseti gradu, pre prve zvanične posete.

– Imao sam interesantne razgovore sa ljudima iz Gradske uprave. Samo tako se saznaje prava situacija u nekom gradu, ali i državi. Na osnovu onoga što sam video u Šapcu i razgovora sa predstavnicima Grada, stekao sam utisak da se stvari odvijaju u dosta pozitivnom pravcu kad govorimo o razvoju grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari