daljinski ključFoto: Guitarfoto / Shutterstock.com

Sve više modernih automobila oslanja se na praktičnu tehnologiju gde glavnu ulogu preuzima daljinski ključ. Na mnogim automobila više nema brave na vratima za otključavanje kao ni brave za paljenje. Mnogi vozači stoga ne znaju da nema mesta panici kada se daljinski ključ pokvari ili mu se isprazni baterija, prenosi magazin Fenix.

Automobil se uprkost tim preprekama može otključati i upaliti jer su proizvođači automobila u daljinski ključ ugradili i ključ za hitne slučajeve. I moderni automobili, iako se u prvi mah ne čini tako, imaju klasičnu bravu na vratima koja je sakrivena iza malog poklopca na kvaki vrata. Za otključavanje automobila potrebno je samo ukloniti poklopac i otključati vrata na klasičan način, piše Večernji list.

Kod modernih automobila koji nemaju bravu za paljenje, dugme za paljenje radi i kada je baterija u ključu prazna. Potrebno je držati ključ malo bliže dugmetu i automobil će se upaliti. Različiti modeli automobila imaju i različite načine otvaranja kućišta daljinskog ključa, zbog čega ćete morati da konsultujete uputstvo proizvođača, da bi saznali sve pojedinosti vašeg daljinskog ključa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari