Brza čokoladna torta za vašu prazničnu trpezu 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Brza čokoladna torta, sastojci:

  • 3 dl mleka
  • 1 kašika vanilin šećera
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike gustina (40g)
  • 100 g crne čokoladeBrza čokoladna torta za vašu prazničnu trpezu 2
  • 100 g šlaga u prahu
  • 1 dl mleka
  • 200 g piškota (28 piškota)
  • po potrebi mleko za umakanje piškota
  • aroma ruma

Priprema:

Razmutite vanilin šećer, običan šećer i gustin u mleku i skuvajte kao puding.

Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

Ohladite fil.

Dok se fil hladi, umutite šlag.

Sjedinite fil i šlag – umutite mikserom.

Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom, poređajte piškote koje ste umočili u mleko začinjeno aromom ruma, premažite trećinom filom, ponovo umočene piškote i tako dok ne utrošite sve sastojke.

Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, okrenite na poslužavnik, ukrasite po želji i služite.

Za dekoraciju možete koristiti istopljenu čokoladu, šlag ili nešto treće po izboru.

Napomene:

Količinu piškota prilagodite ukusu. Meni se dopada ukus kada ima više piškota.

Ne morate da stavite 4 reda, možete i tri. Takođe, tortu možete napraviti na običnoj tacni, ne morate u modli.

Količinu šećera prilagodite ukusu.

Torta je napravljena po uzoru na brzu tortu sa malinama, recept je ovde, i na poslasticu od čokolade, recept je ovde.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.