Recept nedelje: Azuki salata 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Azuki salata – sa azuki pasuljem, susamom, kiselim krastavcima, paprikom…

Konačno nešto za moju dušu.

Azuki salata, sastojci:

  • 200 g azuki pasulja
  • 6 kiselih krastavaca, seckanih
  • 4 fileta kiselih paprika, seckanih
  • sok od pola limuna
  • so i biber po ukusuRecept nedelje: Azuki salata 2
  • 100 g pečenog susama
  • 5 kašika ulja
  • 1,5 dl tople vode (okvirno)
  • peršunov list

Priprema:

Azuki pasulj skuvajte kao i svaki drugi pasulj – kuvajte ga dok lepo ne omekša (dok se zrna delimično ne raspadnu).

Kuvan pasulj ocedite od vode, pa sjedinite sa krastavcima i paprikom.

Dodajte sok od limuna i začinite po ukusu, solju i biberom. Ulje i susam stavite u blender i procesirajte uz postepeno dodavanje tople vode.

Vodu dolivajte dok ne dobijetu gustu i homogenu smesu.

1/3 susamove paste ostavite za premazivanje salate, a ostatak sjedinite sa stalim sastojcima.

Sipajte u činiju, premažite susamovom pastom i dekorišite po želji – peršunovim listom, pasuljem…

Napomene:

Korisila sam integralni susam, zato je pasta malo tamnija. Umesto limunovog soka, možete koristiti sirće po izboru. Ulje je takođe po izboru.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari