Punjene i zapečene palačinke (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Praznik je, možda nam nedostaje još neka ideja koju bi da dodamo. Zapečene palačinke punjene šunkom i sirom su ukusno i jednostavno jelo.

Što se same pripreme tiče jelo nije puno zahtevno, a za filovanje još možemo iskoristiti pileće meso, ćureće, povrće, različite vrste sireva.

U testo za palačinke dodati malo spanaća, cvekle ili ajvara i dobiti obojene palačinke. Predlog koji dajemo za pripremu punjenih palačinki može da bude odlična ideja za ručak ili večeru, ali i da se posluži kao predjelo.

Zapečene palačinke iz rerne ćete zavoleti i sigurno uvrstiti u omiljeni jelovnik. 

Punjene i zapečene palačinke (recept) 2
Foto: Vesna Laćarak

Šta nam je sve potrebno:

Za palačinke:

  • 250g brašna
  • 250ml mleka
  • 250ml mineralne vode
  • 2 jaja
  • so

Za fil:

  • jedna kisela pavlaka
  • 200g narendanog sira čedar
  • 200g narendane šunke

I još:

  • 200ml pavlake za kuvanje
  • 1 jaje
  • 150g tvrdog sira za gratiniranje

Način pripreme:

Palačinke pripremiti na uobičajeni način. Predlažemo da isprobate testo sa dodatkom izblendiranog spanaća.  Gotove palačinke premazati pavlakom, preko toga dodati sitno narendanu šunku, pa narendani sir, zamotati palačinku.Tako filovane palačinke složiti u prigodan pleh za pečenje (premazati ga kockicom putera). Posebno umutiti jaje sa pavlakom za kuvanje zaliti palačinke i od gore narendati tvrdi sir. Peći 20 minuta na 180C. Kada su palačinke gotove iseći na manje komade i poslužiti uz zelenu salatu i rotkvice.

Uživajte!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari