Recept nedelje: Keks sa makom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Za ljubitelje maka i malih slasnih zalogaja – keks sa makom. Hrskav i neodoljiv.

Sastojci:

  • 100 g omekšalog maslaca/masti/margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike meda
  • 1 jaje
  • 50 g mlevenog maka
  • rendana korica limuna
  • 200 g brašna
  • 1/3 kašičice praška za pecivo
  • 3-4 kašike mleka

Ostali sastojci:

  • džem po izboru
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
Recept nedelje: Keks sa makom 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, dodajte jaje i vanilin šećer, pa ponovo umutite.

Umešajte mak i koricu limuna.

Sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa dodajte u prethodno umućenu smesu i umesite sve sastojke uz dodavanje mleka.

Testo upakujte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko sat vremena.

Razvijte ga na radnoj površini koju ste posuli brašnom debljine 3-4 mm.

secite željene oblikr i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Keks sa makom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni  8-10 minuta.

Ostatke testa takođe poređajte u šleh i pecite ih 8-10 minuta na 180 stepeni.

Prohlađene keksiće pospite šećerom u prahu koji ste začinili vanilin šećerom.

Ili, spajajte po dva keksića džemom po izboru, pa pospite šećerom u prahu.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari