
Ukoliko volite spoj vanile, kakao praha i aromatičnih krušaka, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
4 jajeta
1,5 čaša šećera
2 čaše kisele pavlake (ukupno 360g)
2 kašike ulja
4 kašike kakao praha
2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira
1 kesica vanilin šećera
2 kašike ruma
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
6-8 manjih krušaka
Za posipanje:
šećer u prahu
*čaša je od 2 dl
Kolač sa kruškama, prprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom.
Umešajte kiselu pavlaku i ulje.
Potom dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo.
(Kakao prah prethodno prosejte kako ne bi bilo grudvica.)
Sjedinite sve sastojke.
Dve modle za hleb ili jedan veći pleh (okvirnih dimenzija 20*25 cm) obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu.
Kruške oljuštite i poređajte cele ili isečene na manje komade.
Kolač sa kruškama pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 45 minuta.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.