Recept: Lagana čoko torta  1Foto: Miloš Tadić

Ovaj recept je toliko jednostavan a nema: kravljeg mleka, belog šećera, brašna, jaja.

Sastojci:
  • 5 manjih crvenih jabuka
  • 200g griza
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 3 kašike organskog kakaa
  • 1 kašika rogača
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 5 kašika ulja
  • 300 ml biljnog mleka
  • 1 prašak za pecivo

Za glazuru:

  • 100g crne čokolade
  • 100ml biljnog mleka
  • voće po izboru

Priprema:

Recept: Lagana čoko torta  2
Foto: Miloš Tadić

Jabuke operite, ogulite a zatim ih izrendajte i stavite sa strane.

U posudu sjedinite sve suve sastojke a zatim postepeno dodajte mleko.

U smesu stavite prvobitno izrendane jabuke i sjedinite sve kašikom.

Pleh prečnika 26cm namažite kokosovom mašću i prespite smesu.

Pecite na 190 stepeni bez ventilatora nekih 20.

Pratite kako se peče da ne izgori.

Kada je kolač gotov, preko njega prelijte glazuru i stavite da se prohladi na 10min.

Nakon tih 10 min utisnite voćkice i ostavite da se dobro ohladi i stegne.

Torta je spremna za serviranje i uživanje

Link za video:

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.