Pošta Srbije juče je otvorila novu ekspozituru u naselju Brestač, na području opštine Pećinci, u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“. Ta inicijativa, potekla od osnivača, prezentuje društveno odgovornu poslovnu praksu da racionalno upravlja troškovima, a s druge strane, nalazi interes da kroz podršku ekonomskom, privrednom i demografskom razvoju seoskih sredina, doprinosi bržem i ravnomernijem razvoju Srbije.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Ekspozitura u Brestaču je 1.497. poslovnica Pošte Srbije, koju je svečano otvorio i meštanima predao na upotrebu Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“.

– Nastavljamo akciju, ne zastajemo, pošteno delujemo, obilazimo celu Srbiju – zapad, istok, a evo nas danas u Vojvodini. Realizujemo našu ideju – Pošta Srbije za sela Srbije. Složili smo se da su ambulanta, škola, crkva i pošta osnov da ljudi u selima mogu normalno da žive. Hajde da im omogućimo da to imaju. Uporni smo u nastojanju da ono što obećamo i ispunimo – rekao je Krkobabić.

On je dodao da su potpisana i dva ugovora u okviru promo akcije „Post-ekspres za 99 dinara“, i to sa Zemljoradničkom zadrugom „Brestač“ i preduzetnikom STR-komision „Mister Iks“.

– Ovo je pravi način za pokretanje privredne aktivnosti i pravac kojim srpsko selo i Srbija moraju da idu. U granicama svojih mogućnosti Pošta Srbije nastojaće da pomogne, prioritet će imati nerazvijena područja. Novi poslovi zahtevaju nove ljude, zato ćemo i ovde uposliti dva čoveka iz ove sredine. Dakle, idemo redom: dali smo primer, čekamo da ga drugi slede – istakao je direktor Pošte.

Predsednica opštine Pećinci, Dubravka Kovačević Subotički, zahvalila je Pošti Srbije što je imala sluha za potrebe meštana Brestača, koji će sada moći sve svoje obaveze da obave u selu i najavila da uskoro dobijaju i novu ambulantu.

Nova pošta u Brestaču organizovana je kao dostavna, sa jednim šalterom i jednim dostavnim rejonom. Opsluživaće meštane ovog naselja koje broji oko 1.000 stanovnika odnosno 280 domaćinstava, i obezbediti veću dostupnost i kvalitetnije poštanske i platne servise korisnicima na teritoriji Područne radne jedinice višeg ranga „Sremska Mitrovica“.

Brestovčanima je do sada najbliža pošta u Subotištu bila udaljena pet kilometara, a od danas će, u skladu sa poslovnom idejom – „Pošta pred vratima“ – u centru svog sela moći da završe sve poslove na jednom mestu: da podignu penziju ili platu, izmire račun, pošalju pismo, paket ili novac. U novoj ekspozituri će biti zaposleni jedan šalterski radnik i jedan poštar. Poslovni prostor je u vlasništvu Pošte Srbije i u njemu je nekada radila pošta. Zahvaljujući poštanskim majstorima, preuređen je po meri novog doba i prilagođen potrebama savremenih korisnika. U pošti 22415 Brestač biće dostupne sve tradicionalne i savremene usluge, baš kao u najvećim gradskim centrima, jer je umrežena u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije.

Akcija traje

U okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“ od početka 2016. godine puštene su u rad poslovnice u zlatiborskom Gostilju, Jasikovici kod Trstenika, Slavkovici kod LJiga, Raniloviću podno Kosmaja i u Rehabilitacionom centru „Banja Koviljača“ u Mačvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari