Pisma čitalaca

Da li smo zaslužili zdravu životnu sredinu? 2

Da li smo zaslužili zdravu životnu sredinu?

Ovo pitanje nametnulo mi se posle protesta ekoloških udruženja iz cele Srbije i Republike Srpske (subota, 10. 3. 21. od 13-16h) održanog ispred Narodne skupštine u Beogradu.

Pismo vredno pet para 3

Pismo vredno pet para

Mogu slobodno tako da napišem. Veliki broj mojih tekstova nemaju efekta, ne doprinose poboljšanju uočenih nedostataka, imaju slabu podršku i slično.

RTS kao EPP vlasti 9

RTS kao EPP vlasti

Čitavu stranicu Danasa zauzeo je autorski tekst direktora RTS Dragana Bujoševića kao reakcija na tekst objavljen u Danasu. Suština reakcije (poslednji pasus) je: „Uzgred, kada Danas piše o RTS, trebalo bi i da napiše da je njegov vlasnik istovremeno i vlasnik SBB mreže kao i televizija N1, Nova S. Ako nije jasno, hoću da kažem da se ni Danas ni navedene televizije kada pišu o RTS ne brinu o javnom interesu i opštem dobru, već o interesima svog vlasnika.“

Dunav ispod Savskog mosta 11

Dunav ispod Savskog mosta

Očaran lepotom Beograda na vodi, Dunav dolazeći sa severa skrenu nadesno umesto nalevo, prođe ispod mostova beogradskih i krenu polako prema Čukarici, Adi i Obrenovcu!

Gospodin iz autobusa 12

Gospodin iz autobusa

naš li ti ….(pa ime „ružičaste novinarke) gde je Mauricijus. Znam da ne znaš, ali nije bitno.

Ne tražite ponovo Blera za Srbiju 13

Ne tražite ponovo Blera za Srbiju

U dnevnom listu Danas od 9. marta 2021. godine objavljen je tekst „Srbija angažovala kancelariju Bler protiv Junajted grupe“ .

Šta ćete raditi onog dana kad bageri uđu na Kalemegdan? 14

Šta ćete raditi onog dana kad bageri uđu na Kalemegdan?

Saradnica predsjednika Republike rekla je u intervjuu za jednu televiziju sa nacionalnom frekvencijom kako ona „zna predsednika“ i da je sigurna da će on napraviti gondolu na Kalemegdanu (uprkos protivljenju stručne javnosti – moja primjedba).