Najnovije vesti

Vejvoda: EU će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO 2

Vejvoda: EU će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO

Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor „Europe’s Futures project“ Ivan Vejvoda ocenio je danas da će Evropska unija (EU)  insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013.

Drski vepar u jurnjavi sa nudistom zbog laptopa 4

Drski vepar u jurnjavi sa nudistom zbog laptopa

AFP Nudista u Berlinu imao je blicki kontakt sa prirodom kada je divlji vepar rešio da mu ukrade kesu – u kojoj je bio njegov laptop. Goli čovek je pojurio vepra i dvoje prasadi – što je zabavilo okupljene kupače. Adel Landauer, glumica i psihološka savetnica, uslikala je jurnjavu na Tojfelzeu – popularnom kupalištu – […]

Peticija za Staru planinu 5

Peticija za Staru planinu

Društvo za zaštitu životne sredine “Stara planina” iz Pirota pokrenulo je onlajn peticiju za promenu postojećeg modela upravljanja Parkom prirode “Stara planina”, u cilju uključivanja meštana u upravljanje tim parkom.

Nemačka i Francuska napustile pregovore o reformi SZO 6

Nemačka i Francuska napustile pregovore o reformi SZO

Njihov potez udarac je američkom predsedniku Donaldu Trampu jer se Vašington, trenutno predsedavajući G7, nadao da će u septembru objaviti zajednički plan za reformu SZO, dva meseca pre američkih predsedničkih izbora.

Fejsbuk uklonio lažne američke stranice 7

Fejsbuk uklonio lažne američke stranice

Jedan broj rumunskih Fejsbuk stranica i Instagram profila čija je svrha bila da odaju utisak da su američki u okviru nastojanja da se utiče na izbore u SAD je uklonjen, saopštila je kompanija u četvrtak, piše politico.eu.

U Kladovu četiri, u Majdanpeku jedan novooboleli 8

U Kladovu četiri, u Majdanpeku jedan novooboleli

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo u kladovskoj opštini kovid 19 potvrđen je kod četiri osobe, a sedam pacijenata je i na drugom testu bilo negativno, čime je ukupan broj aktivno obolelih smanjen na 51.

Smrt Majkla Odža: Šta je moglo da sruši Zvezdinog diva 13

Smrt Majkla Odža: Šta je moglo da sruši Zvezdinog diva

FonetOco je u Zvezdi proveo dve godine, a mnogi navijači su ga zvali Dobroćudni div. Smrt doskorašnjeg košarkaša Crvene zvezde Majkla Odža na treningu potresla je javnost u Srbiji i ponovo otvorila pitanje pod kolikim zdravstvenim rizikom su vrhunski sportisti današnjice. Odžo je samo jedan u nizu sportista koji su naprasno preminuli u poslednjih desetak […]

U Kragujevcu još 18 zaraženih 14

U Kragujevcu još 18 zaraženih

U Kragujevcu je, prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje (IZJZ), u petak do 15 časova registrovano još 18 novih pacijenata zaraženih koronavirusom.

PrvaPoslednja