Reakcije

O značenju reči preispitivanje 2

O značenju reči preispitivanje

List Danas i televizija N1, a posle njih i neki drugi mediji, preneli su tekst agencije Beta pod naslovom Pavićević – Opozicija da preispita odluku o bojkotu nakon vanrednog stanja.

Štab za vanredne situacije se nije oglašavao povodom smrti lekara iz Paraćina 3

Štab za vanredne situacije se nije oglašavao povodom smrti lekara iz Paraćina

Povodom teksta koji je dnevni list Danas objavio pod nazivom: „Preminuo lekar ćuprijske bolnice zaražen korona virusom, zaraženo devet zdravstvenih radnika “ u sredu, 1.aprila 2020 godine, na osnovu Zakona o informisanju, molimo da objavite sledeći odgovor Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin:

Epidemija i politika 9

Epidemija i politika

U prošli ponedeljak u Danasu skrenuh pažnju na potrebu da se, radi suočavanja sa epidemijom nove koronavirusne zaraze, poštuju stavovi epidemiološke struke i, istovremeno, ukazah na ispade političara.

Znam ljude koji su već platili 10

Znam ljude koji su već platili

Sedamnaestog marta uhapšeni su aktivisti #1 od 5 miliona, procesuirani i po hitnom postupku i osuđeni na kazne zatvora, potom su isti dan prebačeni u Padinsku skelu na odsluženje.

Znam čoveka koji bi to dobro platio 11

Znam čoveka koji bi to dobro platio

Ovih dana, pred lažne izbore, pojavljuje se dosta pokreta i pojedinaca, koji se predstavljaju kao opozicija, a u svojim nastupima isključivo napadaju opoziciju.

Zamerka Andrejića zbog zamerke Andrejiću 12

Zamerka Andrejića zbog zamerke Andrejiću

Da kroz ličnu Odiseju novinarstva nisam doživljavao i teže, rekao bih da sam prekjuče u jednom danu doživeo dva „teška“ udara na svoj profesionalni integritet.

Samozvani arbitri i strane mecene 14

Samozvani arbitri i strane mecene

Reakcija Dušana Janjića u listu Danas od 25. februara i niz neosnovanih optužbi koje je uputio na moj račun nisu neočekivani, s obzirom na to da u našem međusobnom odnosu postoji duga istorija napada i neprijateljstava sa njegove strane, čiji je očigledan motiv nikad ostvarena želja da bude neko i nešto.

Vizija svinja od književnosti do propagande i Vikipedije 15

Vizija svinja od književnosti do propagande i Vikipedije

Uložio je gospodin Ilić – kakav god da je to gospodin – ogroman trud da na čitaoce „Peščanika“, a onda brže bolje i „Danasa“, ostavi utisak kako nonšalantno, skoro radosno piše svoje pod-književno remek-delo koje je, naravno, nazvao „O svinjama u literaturi“.