Reakcije

Zašto četnici nisu oslobodili Jasenovac? 2

Zašto četnici nisu oslobodili Jasenovac?

U tekstu „Broz u ustaškom logoru bio inkognito“, autor dr Vladislav B. Sotirović piše da je: „Tito o Jasenovcu svesno i sa predumišljajem lagao još za vreme Drugog svetskog rata.“ To je obmanjivanje čitalaca jer Tito nije bio u ustaškom već bivšem ustaškom logoru.

Vajrles medija: Tvrdnja da je država novac dala Žeželju potpuno neistinita 8

Vajrles medija: Tvrdnja da je država novac dala Žeželju potpuno neistinita

Tokom konferencije za medije održane u sredu, 24. februara, Marinika Tepić je na senzacionalistički način iznela više neistinitih i nepotkrepljenih tvrdnji, odnosno neosnovanih optužbi i kleveta na račun Igora Žeželja i poslovanja Wireless Media d.o.o. Beograd, a koje izjave ste, suprotno obavezi novinarske pažnje, nekritički preneli i objavili dana 25.02.2021. godine pod naslovom „Tepić optužuje, Vajrles medija demantuje“.

Trguje se i odraslim ljudima 9

Trguje se i odraslim ljudima

Želim da iskažem poštovanje gospodinu Aleksandru Fatiću, autoru teksta „Beli vukovi u pravosuđu“, objavljenom u listu Danas od 18. februara 2021. godine.

Tito nije sakrio istinu o Jasenovcu 10

Tito nije sakrio istinu o Jasenovcu

Neobično je da se na moj odgovor („Tito je dvaput bio u Jasenovcu“, Politika, 19. februar 2021) na tekst g. Vladislava B. Sotirovića („Josip Broz Tito, Jasenovac i srbocid“, Politika, 13. februar 2021) reaguje novim tekstom u drugom listu, a ne u onom kojem je dijalog započet.

Da li je egocentričnost vođa glavna slabost Srbije? 12

Da li je egocentričnost vođa glavna slabost Srbije?

Naš uvaženi teoretičar i moj davnašnji poznanik koji je u problematiku izbora upućeniji od mene, dao je listu Danas intervju u kojem analizira tridesetogodišnji bilans našeg višestranačja, navodeći neke njegove dobre, ali još više i loše strane, među kojima posebno ističe sklonost naših državnika ka egocentričnosti iza koje se krije želja da ovekoveče svoju vlast.

Koja je to kuća bila dom Stefanu Nemanji? 14

Koja je to kuća bila dom Stefanu Nemanji?

U Politikinoj rubrici Pogledi pojavio se još jedan vredan tekst o Stefanu Nemanji (Dr Maja T. Iskjerdo, „Lima i Beograd: dva spomenika, jedna priča“) koji baca novo „peruansko“ svetlo na već ispolitizovanu temu spomenika rodonačelniku dinastije Nemanjića na Svetosavskom trgu (platou) u Beogradu.