Reakcije

Karić je dokazao svoje evropejstvo

U nizu imena ljudi koje kolumnista lista „Danas“ neprekidno napada, pri čemu najčešće samog sebe razapinje na krst proizvoljnih tvrdnji, u poslednjim kolumnama ne propušta priliku da bez ikakve osnove umetne i ime Bogoljuba Karića. Zašto?

Završeno i pušteno u saobraćaj 9,9 kilometara puta

Povodom teksta objavljenog u „Danasu“, „Ministarki iz Šumadije nema ko da piše“ (https://www.danas.rs/politika/ministarki-iz-sumadije-nema-ko-da-pise/), radi potpunog i istinitog obaveštavanja javnosti, ukazujemo na činjenice u vezi sa izgradnjom puta Kragujevac-Batočina i povezivanja Kragujevca s Koridorom 10.

Mlađahni Balša i jeftin pamflet

Često sam kroz svoj politički život, kao i rad u sportu, nailazio na razne vrste ljudi, što je normalno i očekivano: istomišljenike, neistomišljenike, ambiciozne, opasne, lukave, mudre, vredne, radne, neradnike, pokvarene, iskrene, naivne… ali i na one koji su voleli samo da teoretišu i „pametuju“ ili kako naš narod kaže „da mlate praznu slamu“.

„Gola fakta“ o odnosu SANU prema Miloševiću (2)

U polemici koja se vodi na stranicama lista Danas o ulozi Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u vremenima vlasti Slobodana Miloševića, pominje se tekst pokojnog akademika Predraga Palavestre „Gola fakta“, koji je on sastavio početkom 2002. i tada ga je nudio različitim novinama, ali niko nije hteo ga objavi.

„Gola fakta“ o odnosu SANU prema Miloševiću

U polemici koja se vodi na stranicama lista Danas o ulozi Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u vremenima vlasti Slobodana Miloševića, pominje se tekst pokojnog akademika Predraga Palavestre „Gola fakta“, koji je on sastavio početkom 2002. i tada ga je nudio različitim novinama, ali niko nije hteo ga objavi. „Gola fakta“ objavljena je u „Glasu SANU“ 2017. godine, a ljubaznošću dr Aleksandra Palavestre u dva nastavka prenećemo taj tekst njegovog oca.

Pranje biografija kao časno delo

List Danas objavio je tekst „Rajko Đurić mi je otvorio oči“ dr Aleksandra Palavestre, profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, u kome osporava da je akademik Predrag Palavestra, njegov otac, rekao „Milošević je heroj srpstva“.

Rajko Đurić mi je otvorio oči

U tekstu od 26. aprila „Dobrica Ćosić i akademici koje cenim“ g. Rajko Đurić piše o mom pokojnom ocu Predragu Palavestri, te veli da ga je nekad poštovao, a onda više nije.