Reakcije

Da li je osiromašeni uranijum bezopasna materija? 2

Da li je osiromašeni uranijum bezopasna materija?

Drag mi je profesor Zoran Radovanović, jer sam učio epidemiologiju kao student od njega i jer sam položio ispit sa ocenom devet opet kod njega. Dobri smo prijatelji i veoma ga cenim kao stručnjaka i naučnika.

"Neistine gospodina Cvejića" 3

„Neistine gospodina Cvejića“

Tokom 2016. sam, kada je pokrenuta procedura za izbor Slobodana Cvejića u zvanje redovnog profesora, u više navrata upozoravao kolege na Filozofskom fakultetu u Beogradu da kandidat u unapređenje ide sa knjigom „Socijalna ekonomija“ koja, u jednom delu, predstavlja plagijat studije „Komparativna analiza uloge civilnog društva u pružanju usluga socijalne zaštite na Zapadnom Balkanu”…

Nebojša Bakarec kao bacač pomija 8

Nebojša Bakarec kao bacač pomija

Ovo nije ni polemika ni odgovor. N. Bakarec je Informeru od 5. februara prosuo kofu pomija na mene. Na taj nepočin ja nemam odgovor. Ipak sam radi javnosti primoran da nešto uradim.

Nefleksibilna vlast i ćutljivi RTS 9

Nefleksibilna vlast i ćutljivi RTS

Profesor Rade Veljanovski je u svom tekstu „Može li se jednoumlje vlasti zameniti jednoumljem opozicije“ (Danas 30. I 2020) naveo 13 nepočinstava vladajućeg režima, počev od autoritarizma, do partijskog zapošljavanja i istiskivanja televizije N1 iz ponude kablovskoih operatera.

Kalimero efekat 10

Kalimero efekat

Kada je toliko reči neophodno upotrebiti da bi dokazali da ste u pravu, onda je tu nešto sumnjivo.

Apel 88 i velikocrnogorski nacionalizam 12

Apel 88 i velikocrnogorski nacionalizam

Pošto mi kolega Radoje Stefanović pripisuje „paternalistički“ odnos prema Crnoj Gori, jer je ona nezavisna zemlja, prinuđen sam da, kao prvo, konstatujem da je bezrezervna podrška Apela 88 Zakonu o slobodi veroispovest u Crnoj Gori u istoj meri „paternalistička“ kao i kritika ovoga zakona, pošto se u toj zemlji vode već godinama žestoke polemike o njemu, koje su se preobratile u masovne proteste vernika posle njegovog donošenja.

Kad udare pisci na pisce 13

Kad udare pisci na pisce

Možda najbolji deo, osim sportista, ove uklete zemlje čine njeni predstavnici iz sveta kulture, književnici, umetnici, glumci, reditelji…

Režim gubi posle bojkota 14

Režim gubi posle bojkota

Kao četvrto, gospodin Jakšić se opet vratio na birače i istakao da birači očekuju da se čuje makar jedan glas u Skupštini u njihovo ime?

Nije tačno da advokatura sarađuje sa režimom 15

Nije tačno da advokatura sarađuje sa režimom

Dana 29. januara 2020. godine u rubrici „Lični stav“ objavljen je tekst kolege Jovice Todorovića pod naslovom „Advokatura u raljama Malčanskog Berberina“.