Reakcije

Četiri decenije satanizacije JVUO 2

Četiri decenije satanizacije JVUO

Polemišući sa mojim tekstom o partizanskim zločinima („Danas“, 18. 11. 2020), predsednik saveza antifašista Srbije Aleksandar Kraus u tekstu „Fašizam i komunizam nisu i ne mogu biti isto“ („Danas“,  25. 11. 2020) počinje sa navodom da se vrlo nerado uključuje u polemiku.

Srpske psovke u Etiopiji 3

Srpske psovke u Etiopiji

Pre godinu-dve, dok se moglo putovati, bio sam u Etiopiji i, željan da upoznam tu ogromnu i slavnu zemlju, išao sam na više izleta pa i na jezero Tana, čuveno po svojim manastirima ali i kao izvor Plavog Nila.

Nisam hteo da osudim demokratsku opoziciju 8

Nisam hteo da osudim demokratsku opoziciju

Poštovani čitaoci Danasa, stavljajući svoj potpis na tekst inicijative da EU i OEBS obezbede finansijsku podršku slobodi medija u Srbiji, nije mi bio cilj da osudim ili da na bilo koji način obezvredim političko delovanje demokratske opozicije u Srbiji u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, naprotiv.

Netačno da je od prve postave "Jedan od pet miliona" ostala samo Vukadin 10

Netačno da je od prve postave „Jedan od pet miliona“ ostala samo Vukadin

Odgovor koji je našoj redakciji uputila Tea Vukadin ispred Udruženja “1 od 5 miliona” na tekst “Slična sudbina Žutih prsluka i Jedan od pet miliona” objavljen u štampanom izdanju dnevnog lista Danas u sredu, 18. novembra, kao i u eletronskom izdanju istog dana, u nastavku penosimo u celosti.

O zločinima partizana 12

O zločinima partizana

Na moj tekst „Neuporedivi tretman nevinih žrtava“ (Danas, 23. 10. 2020) odgovara publicista Dragoslav Dimitrijević tekstom „Komisija za kriminalizovanje partizanske vlasti“ (Danas, 2. 10. 2020) na pola stranice.

Dodik nije pao, već pobedio 13

Dodik nije pao, već pobedio

U vašem listu od 16. novembra objavljen je tekst sa informacijom da su u BiH održani lokalni izbori pod naslovom „Opozicija pobedila u Banjaluci posle 20 godina“, a juče, 17. novembra, na naslovnoj strani dominira tekst „Dodikov pad u Banjaluci ohrabrio srpsku opoziciju“.

Basara kao Koštunica 14

Basara kao Koštunica

Taman kad sam sutradan, nakon odgovora Basare na moj tekst „Basara i Amfilohije“ seo da mu „vratim lopticu“, u rubrici „Pisma“ pojaviše se dvojica „poštovaoca misli i dela“ velikog Basare. Jedan je iz Novog Sada, a drugi iz Čačka.

Relativno dobri rezultati Srbije u trećem kvartalu izazvali burnu reakciju 15

Relativno dobri rezultati Srbije u trećem kvartalu izazvali burnu reakciju

Kao što smo i očekivali, kao po Pavlovljevom refleksu, fleš-procena BDP-a i relativno dobri rezultati Srbije u trećem kvartalu, izazvali su burnu reakciju i frustraciju redovnih negativaca i narikača iz krugova ekonomskih analitičara sa već standardnim repertoarom napada na RZS.