Reakcije

Idemo težim putem u Srbiji 2

Idemo težim putem u Srbiji

Začuđujuće je da Danas kao ugledan list nije posvetio značajniji prostor Apelu za odbranu Instituta za filozofiju i društvenu teoriju i demokratskih sloboda u Srbiji koji je potpisalo 400 svetskih vodećih intelektualaca, među kojima su i Noam Čomski, Jirgen Habermas, Frensis Fukujama, Toma Piketi, Noa Juval Harari, Džudit Batler itd.

Stereotipna slika o žrtvi 3

Stereotipna slika o žrtvi

Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu (IFDT) postao je udarna tema i u medijima nakon intenziviranja krize koja je u stvari nastavak decenijske krize identiteta IFDT.

Ne znam ko je Gojko Vlaović 12

Ne znam ko je Gojko Vlaović

Molim vas da obavestite izvesnog Gojka Vlaovića, koji se bavio mojim likom i delom u jučerašnjem izdanju, o nekoliko važnih činjenica.

Basara, deke i bake 14

Basara, deke i bake

Moram napokon da se u potpunosti saglasim sa g. Basarom kada savetuje da stariji sugrađani pošalju u 3 LPM sve one koji ih nazivaju bakama i dekama a nisu im ni rod ni pomozi bog.

Proizvoljna upotreba genocida 15

Proizvoljna upotreba genocida

Sa čuđenjem sam pročitao autorski tekst gospodina Aleksandra Čotrića, predsednika Poslaničke grupe prijateljstva sa Jermenijom u Skupštini Srbije, objavljenog 23. aprila pod naslovom „Uz 105. godišnjicu stravičnog zločina nad Jermenima: Turska da prizna genocid i pomiri se sa Jermenijom“.