Reakcije

U samoupravljanju je bilo bolje

Anonimni pisac teksta o programu Stranke slobode i pravde u vikend izdanju Danasa je u praćenju globalnih ekonomskih trendova izgleda stao kod pada Berlinskog zida, otprilike kao i naš predsednik, pa nam iz vizure Srbije ’90-ih objašnjava šta znači kapitalizam.

Marina i njen zavičaj

Najava retrospektivne izložbe radova u performansu Marine Abramović u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu dočekana je uz brojne kontroverze.

Hvala psihijatrima, dovoljno su rekli o Vučiću

Kada je Nenad Kulačin vragolasto čikao celu jednu uglednu profesiju zbog kukavičluka (Danas, 3. septembar, „Zašto ćute psihijatri“) verovatno nije očekivao reakciju, a pogotovu ne ekspresnu i briljantnu analizu iskusnog psihijatra, doktorke Dragice Stanojlović (Danas, 5. septembar, „Zato ćute psihijatri“).

Fabrika od koje nije ostalo ništa

Povod za ovaj tekst je brutalno izvrgavanje ruglu domaće privrede stvarane u vreme socijalizma. Tekst pod naslovom „Privatizacija nije pljačka“, objavljen je u vašem listu od 27. 8. 2019.

Medicinski tim redovno obilazi štrajkače glađu

Brinući o zdravlju lica u „Bristolu“ koja su stupila u štrajk, Ministarstvo odbrane formiralo je dežurni medicinski tim koji ih redovno dva puta dnevno obilazi.