Kolumne

Danas vs. Politika

„Smajlovićka od Politike fakat beše napravila otužnu Rotopalanku, ali smo je ubrzo – čim je faktotum koji je došao na njeno mesto od Politike napravio štampano izdanje Farme – počeli praviti od blata“.

Sindrom LJilje S.

Verovatno ste primetili da tokom proteklih nedelja moja malenkost nije davala ni pet para na velekasabsku predizbornost i verovatno ste, neprejebivi kakvi ste, zaključili da tom tendencioznom predizbornom ćutnjom navraćam vodu na vodenicu Ace Srbina, protiv čega, inače – pod moronskom pretpostavkom da moja voda može pomoći bilo čijoj vodenici – nemam ništa protiv.

Stavim masku Putina…

Malo radim kao ćata u javnom preduzeću, ispijam kafice, ogovaram kolege i koleginice, čitam novine, prepričavam farmice, blejim po Fejsbuku na velikom ekranu mog pametnog telefona, ponekad uključim kompjuter i proverim mejlove, odnosno da li treba nešto sitno da uradim za firmicu…

Op, cvrc, gevezen zajn

Šapić i Đilas su rekorderi po negativnom pominjanju na naslovnicama dnevne štampe u poslednjih mesec dana, pokazuje istraživanje Transparentnosti.

Letovanja u Grčkoj

Čujem one koji su ‘razbili strah’ pa se u prodavnici, na pijaci, u gradskom prevozu, hvale kako su ‘oduvali’ Vučićeve pozivare koji su se raspitivali za koga će glasati.

Sudija MVP

Kad bolje pogledam – za dve nedelje napisaću 250. kolumnicu, dumam da je vreme da prekinem sa tom (u)zaludnom rabotom, pa da polako (re)kapituliram šta je iza, barem što se basketa tiče.

Rusija diktira

Iranski dron upućen iz Sirije, gde se (po saznanjima Jerusalima Teheran, ne više preko ovlašćenih zastupnika zavetno obračunava sa cionizmom), direktno vojnički „useljava“, oboren nad Izraelom, a onda i jedan jevrejski F16 srušen damaštanskim projektilom (prvi gubitak jevrejskog vojnog aviona od 1982) – pri povratku iz misije izraelske osvete i opomene, kojom je (po oceni zvaničnika Ministarstva odbrane u Tel Avivu) „uništena skoro polovina sirijske protivvazdušne odbrane“, nije zapalio još jedan rat, već je opipljivo ukazao na nova pravila.