Kolumne

Kolumne 3

Apstraktno i empirijsko

Hajde da raščistimo neke stvari. Da li su krugovi dvojke, „građanski intelektualci“ i opozicija serbska u pravu kad kažu da su 1. izborni uslovi bili groteskno neravnopravni, pride pokradeni i 2. da je trenutni saziv nelegitiman.

Kolumne 8

Beograđanke

I Nebojša Krstić i Boris Tadić su delimično u pravu, prvi kad kaže da je intelektualna elita protiv Vučića, a drugi da opozicija pogrešno usmerava pažnju javnosti.

Kolumne 10

Prljavi posao

Uprava za sprečavanje pranja novca upravo je pokrenula istragu s ciljem da sazna da li su nevladine organizacije u Srbiji finansijeri terorističkih organizacija poput Al Kaide, ISIS-a i njima sličnih, saznali smo prošle nedelje.

Kolumne 12

Klozetokratija

Možete pretpostaviti da je za moju malenkost, koju je Smajlovićka ozloglasila kao „čoveka klozetskih metafora“, vest da je RTS za nabavku toalet papira izdvojila sumu od 239 (i slovima dvesta trideset devet) miliona RSD, bila pravi mali praznik klozetokratije.

Kolumne 14

Senke nad Đerdapom 2

Na kraju prošlog istoimenog teksta obećao sam nastavak. I to zato što sam, ako ste primetili, zakerajući nad neravninana ne samo bukvalnim na putu naspisao i ovo: „A od dve prijatnosti jedna je pomućena, a druga, bojim se, preti nestajanjem već u bližoj, postkovidnoj budućnosti.“

Kolumne 15

Obraćanje

Kako sam se i zašto odlučio obratiti, kome ću se obratiti nisam baš siguran.