Kolumne

Kolumne 3

Nastup na Seku

Povest grdnog ibretenija i moralne panike započeo je intervjuom Jelisavete Sablić u NIN-u u kome je Seka – koja je, osim što je velika glumica, duhovita osoba i zajebant starog kova – blagoizjavila da domovina nije tamo „gde je sarma, nego gde je dobro“.

Kolumne 9

Jednostranost

Kad i kako će naprednjaci tačno oboriti same sebe s vlasti ne možemo mi spolja znati, ali čini se da ih nervoza zbog korona pandemije, kojom nisu u stanju valjano da upravljaju, baš gura preko ivice.

Kolumne 11

Brnabić na trampolini

„Živimo u teškim vremenima, koja ne pamte ni naši roditelji, bake i deke, vremenima koja su najteža u poslednjih 100 godina“, izjavila je pre par dana premijerka Ana Brnabić, pokazujući da razume svu dramatiku našeg trenutka, a i mnogo više od toga. Baš zato je odlučila da obiđe neki auto-put i da se tamo slika.

Kolumne 12

Period poluraspada

Nema dana a da neka od bezbrojnih majki srpske demokratske invencije ne zavapi da Vučić – poslednji avatar srpskog tirjanstva, iako ne i autor problema – „flagrantno krši ustav“.

Kolumne 14

Šampon za Srbe

Niko nije rakiju doneo u Srbiju, Izmislio Srbin, brate, i za žalost i za svate! (Pesma iz reklame za disk na državnom radiju).

Kolumne 15

Atentat

Nije mi se dalo, a ne bih ni stigao obaviti konsultacije sa jednim od savjetnika, pa sam svratio na nepouzdane internetske sajtove. Jedan, ne bih rekao da je promašio, kaže ovako.