Kolumne

Kolumne 2

Od De Gola do Envera Hodže

Elijas Kaneti je svojevremeno pisao – podseti me na to komentator Miloje Radaković – o podsaharskim afričkim plemenima kao o „društvima nemoćnih pokvarenjaka (sirotinje raje) i njihovih kraljeva, svemoćnih jadnika“.

Kolumne 3

Snaga podsvesti

Kad Vučić javno pita Jel’ živ Goran Trivan (ministar zaštite životne sredine), možda mu se samo kroz podsvest vrzma pitanje opozicije – Jel’ živa Zagorka Dolovac? (republička javna tužiteljka).

Kolumne 8

Strateška doza Vučića

Kao grom iz vedra neba sruči se vest na zemlju Srbiju da je dokument na kojem se radi već godinama – poznat pod imenom: Medijska strategija – usaglašen između vlasti i novinarskih i medijskih udruženja, te da će uskoro biti usvojen na Vladi Srbije.

Kolumne 9

Sveta nedelja

Neretko oni koji se zalažu za težak rad svih sedam dana u sedmici su po pravilu oni koji ne moraju da rade nedeljom ili praznikom. Poput predsednika Aleksandra Vučića.

Kolumne 11

Istorija nepoštenja

Poslovično sklonom lansiranju novih naučnih disciplina, pade mi juče na pamet da možda ne bi bilo loše napisati desetotomnu „Istoriju nepoštenja u Srba“.

Kolumne 13

Libijski živi pesak

Recept za mir napisan na skupu u Berlinu, čini se da je više pokušaj disciplinovanja „spoljnih sila“ nego plan prekida rata zavađenog istoka i zapada Libije.

Kolumne 14

Do daske

Vidim da se moj kum, Sergej, definitivno opredelio za bojkot izbora, a da je Zoki Živković najavio da će odluku – izaći ili ne izaći – doneti 24 časa uoči izbora.