Kolumne

Karićeva TV

Kada je Željko Mitrović nahrupio sa svojom svitom, u kojoj je tada bila tada i Tanja Vojtehovska, u polumračni Pres-centar UNS trebalo je samo uključiti kameru i snimiti kadar.

Aleja nezasluženih građana

U subotu, mimo običaja, a možda i principa, zajedno sa primerkom Danasa i moje omiljene žutare, Blica, kupih i primerak Politike čisto da vidim šta se u Rotopalanci sanja…

Moja Kuca Amigo (4)

Ponekad, ali samo ponekad, u Amigu se pojavi pustolovni duh, proradi praiskonski instinkt psa tragača, pretvori se u zver u naponu snage, njuška zemlju, nalegao je, skoro je dodiruje njuškom i onda stane, pusti mlaz i nastavi gde je stao pre te „lovačke“ avanture.

Čemu premijerka?

Razmislimo o sledećim pitanjima. Da li bi svet bio mirnije ili miroljubivije mesto za život da u njemu vladaju žene? Da li je svet već postao miroljubivije mesto za život zato što je sve više žena na nekoj vlasti?

Propast navijanja

Errata corrige! Pre neki dan – omaškom i bez zle namere – film Laze Ristovskog „Čarape kralja Petra“ nazvah „Most kralja Petra“, pa se ovom zgodom izvinjavam autoru, budućim gledaocima i opštini Čačak, a uzgred ispravljam i slogan masovne kupovine karata „na neviđeno“, pa umesto „bolje da damo na mostu nego na ćupriji“, opštini Čačak (i drugim nestrpljivim filmofilskim opštinama) predlažem sledeću krilaticu: „bolje da damo za čarape, nego da idemo bosi“. Nadam se da ste shvatili šta sam hteo da kažem.