Kolumne

Kolumne 2

Kraduckanje po Grdelici

Jadna Grdelica.

Tek što smo pomalo zaboravili na fijasko s obrušavanjem potpornog zida na auto-putu kroz Grdeličku klisuru, pa onda s još jednim obrušavanjem, pa još jednim, sada smo dobili novu seriju, sa asfaltom koji je popucao jednom, pa još jednom.

Kolumne 8

Srbija na Zapadu!

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović nedavno je i odvažno i jeretički predložio jedan stub spoljne politike naše Republike – a to je Zapad.

Kolumne 9

Oprem dobro, šokci i šijaci

Na zahtev mnogobrojnih podfamoznika – kojima sam se izgleda popeo na Sebastian (kao i oni meni) – od ponedeljka, pa dok se drugačije ne naredi, biću na zasluženom odmoru.

Kolumne 11

Embahade

Ivo Andrić, Stojan Protić, Jovan Ristić, Koča Popović, Stojan Novaković, Ivo Vejvoda, Dučić, Crnjanski… A ja? (Gagi Đogani).

Kolumne 12

Istinski pank

Jedan od članova Fejsbuk grupe „Pank u Jugoslaviji“ postavio je objavu u kojoj se zapitao koje bendove „kao dugogodišnji panker“ sme a koje ne da sluša.

Kolumne 13

Mefisto Zajmodavac

Ne od Getea ili Tomasa Mana, ne od, takođe genijalnog, Klausa Mana, sve vrlo liberalnih duhova, priču o Mefistu danas bi valjalo započeti od reditelja Aleksandra Sokurova i njegovog nepresušnog filmskog talenta (o kojem se može govoriti kao o sinematičkom instinktu), dakle, od čoveka koji je u političkim svojim stavovima konzervativniji od rečenih predšestvenika.

Kolumne 14

Moda umesto bubrega

Stisnuh sinoć muda, siđoh u dubine Podfamoznosti da bih se uverio (u ono što sam i podozrevao) da naime više nego ubedljiva većina podfamoznih tutumraka ne uviđa nikakvu uzročno-posledičnu vezu između Đilasa (Milovana, ne Dragana) i Ćosića kao nastavnika slobode, pravde i demokratije i potonjih pravaca razvoja političkog sistema burazerskog kretenizma, uvrhunjenih carstvijem Aleksandra Velikog.