Kolumne

Slana bara

Delegat ništa sumnjivo nije video. Ni komesar za integritet takmičenja (!?).

Size does matter

Nije nikakav hendikep, a još je manje tragedija biti muško, a biti visok, da kažemo, 165 cm, koliko je, otprilike, bio visok i Napoleon, ali i mnogi drugi svati koji su izvršili veliki uticaj na svetsku istoriju i život.

Novi evropski svet

Merkel i Makron su u Parizu ponudili novu evropsku, time i globalnu perspektivu. Međunarodni liberalni poredak počivao je upravo na nemačko-francuskom pomirenju.

Od Ušća – Lešće

Netrpeljivost vlasti prema zelenilu u Srbiji/Beogradu nije nova pojava. Postojala je i kod prethodnih vlasti, bile napredne ili ne, a postoji i danas.

Predsednik Vučić i predsednik Hitler

Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši Hitler na svetu? – nema sumnje da predsednik Vučić poslednjih dana stane tako pred ogledalo i sit se izrazgovara sa svojim ličnim Hitlerom, jer su došla tako neka vremena kada se Hitler priviđa svakojakom svetu kojim se predsednik Vučić okružio svojom voljom.

Nadežda Serbskaja

I danas ćemo se baviti marginama tužnog skupa antifašističke koalicije u Parizu i njegovim uticajima na ovdašnju istoriju i život.

Kućica za hrčke

Na nekoj imaginarnoj kvalifikativnoj vertikali koja živi samo još u predanjima, iskrenost se vrlo dobro kotirala. Sada se iskrenost dobro kotira, ako odgovara iskrenosti koju želimo da čujemo i koja će pođubriti naše hipertrofirano veličanstveno Ja.