Kolumne

„Nekakav miting“

Prošle nedelje na ovom mestu je pisalo da će nam kada dođe u Beograd, Putin umesto Fijata dati sir. To se ispostavilo kao netačno. Nismo dobili ni sir.

Zlatni lavovi

Kad ih prozivaš zbog basnoslovnog budžetskog novca koji bacaju na novogodišnju rasvetu, oni ponovo zagrabe iz budžeta i bace još – jer nije sve u novcu, puno toga je čista arogancija i ludilo.

Nemoguća ispravka

Kompjuteri i društvene mreže olakšavaju površnost, ponekad i loše namere. Daju šansu da se isključi mozak kad se uključi sokoćalo.

Šta je počelo?

#Počelo je, vele demonstranti sa protesta subotama. A, po svemu sudeći, ono što je pre nedelju dana zaista počelo samo je već viđeno utrkivanje u patriotizmu sa preponama.

Dan sendviča

Može li se – sme li se, dozvoljava li uopšte savest – pisati o kulturi ili bilo čemu drugom dan-dva nakon posete Najvećeg Brata našeg naroda, V. V. Putina, koja je poprimila razmere biblijskog Potopa.

I bi Putin

Sigurno ste se naslušali priča o malignom uticaju Rusije na Balkanu, kao i onih da ruski uticaj podriva stabilnost Srbije i njenu briselsku budućnost.

Stvarni i dramski likovi

Veliki dramski zlikovci koji su udružili političku moć i ličnu okrutnost nesvodivi su na stvarne političke aktere, ma koliko da su ovi moćni i zli.

Sport za sve

Utakmica mladih vaterpolista (14 godina) Partizana i Beograda prekinuta je zbog tuče na tribinama u kojoj su učestvovali roditelji – bila je vest koja je „sablažnjavala“ javnost minule nedelje.