Kolumne

Kolumne 2

Druga strofa

Nema praktično dana da me neki detalj iz naše takozvane stvarnosti ne podseti na scenu iz nekog filma, po pravilu – neke parodije ili nekog teškog mraka, ponekad i horora.

Kolumne 8

Ljubica ili poruka ekrana

Do onomad – verovatno i prečesto – u društvu sa kolegama, a pred buljookim televizijskim kamerama i sa mikrofonskom bubicom na prsima, javno sam sma(t)rao o tome šta nam se dešava u zlosrećnoj stvarnosti.

Kolumne 9

Zezni Prvorođenog

Džaba nama što pričamo o tome da je tih prokletih 100 evra od našeg novca kada je percepcija velike većine građana Srbije da je to lični poklon predsednika Srbije, Prvorođenog, glavom i bradom.

Kolumne 10

Gvozdeni tron

Uprkos koroni, ali uprkos i ozbiljnim vikend demonstracijama prošle zime sadašnji izbori 2020. u Srbiji imaju istu temu.

Kolumne 11

Halo, revizore

Evo prošlo je mesec dana kako je nevladina ekspertska organizacija visokog renomea Transparentnost Srbija pozvala Vladu da objavi ključne informacije o svim državnim nabavkama od uvođenja vanrednog stanja.

Kolumne 14

Dole „Ali“

Obavestivši se iz štampe da Sergejev PSG još nije skupio 10.000 potpisa koliko je potrebno da bi se podastrla izborna lista i da je potpisivanje jako negde „na polovini“, zapitah se 1. da li to u Srbiji nema 10.000 slobodnih građana ili je to 2. ujdurma „aktivnih bojkotaša“ koji ubacuju klipove u točkove Sergejeve revolucije od kojih se, koliko mi je poznato, niko nije zapitao kako to da Vučić, ako je već „potplatio“ PSG, nije PSG-u za 15 minuta prikupio bar 25.000 potpisa.