Kolumne

Razdor na vladi

Naša vlada je – kao što svi dobro znamo, samo se neki prave ludi – u stvari nevladina organizacija, a čija je – to takođe svi znamo. Takođe znamo da je predsednik/ca vlade „na“ kojoj sedi šaroliki skup rogova u vreći…

Paint it red

Ko je prekjuče u direktnom RTS-ovom prenosu gledao prezidancijalnu inauguraciju V. V. Putina – kao što sam to (slučajno) učinio ja svrativši posle terapijske šetnje u kafanicu da popijem kafu i limunadu – mogao je lepo videti zašto se Rusija ne zove Severna Srbija.

Zgužvana politika

Nakon serije susreta sa evropskim zvaničnicima posle kojih je kiselo i rezignirano „izveštavao“ javnost o teškoćama u pregovorima sa Prištinom…

Licemerje ministra rada

Prošlog utorka Zoran Đorđević ušao je u istoriju kao prvi ministar rada koji se pojavio na prvomajskoj sindikalnoj manifestaciji, ali tom prilikom nije izbegao sudbinu nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića od pre deset godina, jer je takođe izviždan od strane prisutnih.

Vokri

Ne, nije istina da je predsednik FS Kosova zabranio fudbalsku utakmicu humanitarnog karaktera u Gračanici između istoimenog kluba i Crvene zvezde iz Beograda, iako je prethodnih dana na sve talambase davao sebi na značaju.