Svetlosti pozornice

Vladimir Jokić

Penzioner - spasilac budžeta Republike Srbije. Knjige: "Svetske priče", "Milenijumski dnevnik pobednika", "Svetlosti političke pozornice", "Decenija: godine koje smo pojeli skakavci", "Mestimične pesme". Radio-igre: "Setne, setne gljivice", "Potvrda o životu", "Stara dobra vremena", "Aleksandrovački kvartet" i dr. Živi od penzije i radi u Beogradu.

 O kakav divan dan

Danas je taj dan! Sa kanonadom počasne artiljerijske vatre s Kalemegdana, grunule su i nove penzije. Veće no ikad! I, ništa više nije kao pre...

Kus petlić

Sveopštoj proslavi prve decenije Zlatnog doba, priključujemo se sledećom svečanom akademijom sa prigodnim recitalom, citatima, posluženjem i igrankom.

Naši dani

I tako, prođe još jedan Peti oktobar... Da vidimo šta smo to imali umesto Šestog.

Režim ljubavi

Na neizmernim prostranstvima Srbije, od Horgoša do Dragaša, od Kladova do Karlobaga, Ogulina, Karlovca i Virovitice, ljubavna gotovost srpskog naroda podignuta je na najviši stepen.

Zlatna groznica

„Prošle subote objavili ste ’intimu’ izvesne muške osobe koja se predstavila kao ovdašnji bot..."

Zlatno tele

Da se predstavim: ja sam taj bot. Da, da, ja sam taj sendvičar, sokičar, plusara-minusara, režimska guzara, jednom rečju - bot.

METAMORFOZE

ezofromatem GUČA ačug Srpska se truba s Ko... Kompromisa čuje. (novokomponovani hit)

Ilustrovana enciklopedija nestajanja

Pročitah prošlonedeljne ispovesti vaših čitalaca koji su otišli iz Srbije i njihove razloge za odlazak pa sam odlučio da im se pridružim, a vama podastrem razloge zbog koji sam se, početkom ove godine, obreo ovde na kraju sveta - u Sidneju.
Prva Poslednja