Svetlosti pozornice

Vladimir Jokić

Penzioner - spasilac budžeta Republike Srbije. Knjige: "Svetske priče", "Milenijumski dnevnik pobednika", "Svetlosti političke pozornice", "Decenija: godine koje smo pojeli skakavci", "Mestimične pesme". Radio-igre: "Setne, setne gljivice", "Potvrda o životu", "Stara dobra vremena", "Aleksandrovački kvartet" i dr. Živi od penzije i radi u Beogradu.

Zemlja bajki

Lektira: Tamo daleko od svake pameti, iza sedam gora i sedam mora, ima jedna zemlja u kojoj vladaju car i njegova dvorska luda i njegova dvorska budala i još neki kompletni idioti. Car je uvek u carevom novom odelu i sa naočarima. Car nikada ne spava nego priča bajke.

Državni posao

Dejan, postdiplomac na Fakultetu za internacionalni menadžment Univerziteta u Kovilju, viši stručnjak analitike u Železnici:

Tri praseta

Molitveni doručak: Povodom proslave treće godišnjice obećanja plate od 500 evra, u četvrtak, na dan Svetog Grigorija Bogoslova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u ekskluzivnom prostoru svesrpskog kompleksa "Složna braća", priredio je Molitveni doručak sa bogatim menijem, lutrijom i igrankom.

Grupna terapija

Ruska čaga: Od onog tamo četvrtka i veličanstvenog govora Vladimira Vladimiroviča okupljenima kod Hrama Svetog Save, u vasceloj Srbiji zavladala rednja, kako među onih trista tako i među ovih pet miliona duša.

Beleške jedne Ane

Subota, danas: I večeras ću na Plato. Kao prošle subote, kao pretprošle, kao one tamo... Kao moja mama pre 22 godine...

Ubi me kurje oko

Reportaža. Najava iz studija: A sada uključujemo našu specijalnu reporterku koja se javlja sa lica mesta.
PrvaPoslednja