Vladimir Jokić

Penzioner - spasilac budžeta Republike Srbije. Knjige: "Svetske priče", "Milenijumski dnevnik pobednika", "Svetlosti političke pozornice", "Decenija: godine koje smo pojeli skakavci", "Mestimične pesme". Radio-igre: "Setne, setne gljivice", "Potvrda o životu", "Stara dobra vremena", "Aleksandrovački kvartet" i dr. Živi od penzije i radi u Beogradu.

Glupi avgust - konkurs 1
13.08.2022. 14:00

Glupi avgust – konkurs

Poštovani i ostali dragi čitaoci, Upravni odbor JP Svetlosti pozornice izražava retko zadovoljstvo što mu je pripala ta prijatna dužnost i izuzetna čast da i ove godine raspiše konkurs za dodelu laskave titule iz naslova.

San letnje noći 2 (odjeci i reagovanja) 2
06.08.2022. 14:00

San letnje noći 2 (odjeci i reagovanja)

Napis pod gornjim naslovom, objavljen prošle subote na ovom istom mestu, izazvao je izuzetno interesovanje Srpskog sveta. Na našu adresu stiglo je bezbroj zapažanja, primedbi, komentara, sugestija, predloga, pozdrava i želja. Izdvajamo neke.

Mamac 5
16.07.2022. 14:00

Mamac

MAMAC
KONSULTACIJE
Udarcem bućkala o Dunav dat je znak – u četvrtak su svečano počele Konsultacije. Ispred Konsultarnice na Andrićevom vencu odmah se otegao red viđenijih političkih subjekata, sve jedan drugom do uveta. Tu su pokreti Hoćemo-Nećemo, Stani-Pani, Stalagmiti-Stalaktiti, tu Zamenici i MOPS (Moralna obnova poštene Srbije), tu SSN (Svi smo naši) i ostale liste koje su prešle cenzus i kvalifikovale se za Konsultacije.

Hamlet 6
09.07.2022. 14:00

Hamlet

I Elsinor, Banjički pogon. Duh Hamletovog oca i Milomir Marić razmenjuju misli. Odasvud izlazi Hamlet.

Kad su cvetale tikve (2): Odjeci i reagovanja 10
11.06.2022. 14:00

Kad su cvetale tikve (2): Odjeci i reagovanja

Traktat pod gornjim naslovom, koji smo objavili prošle subote a koji je potpisao mislilac, influenser, jutjuber i uticajni tviteraš gospodin Buda Bubac, izazvao je brojne kontroverze. Danas na uvid stručnoj javnosti stavljamo osam komada. I jednu čestitku.

Dvanaest stolica 12
28.05.2022. 14:00

Dvanaest stolica

Ideje naše, benzin vaš.
(Ostap Bender)
– Halo, Volođa, zdravstvuj! Kak ti? Kak ženščina, deca, Šojgu? Eh, moj daragoj Volođa, često ja dumaju o tebja i našoj družbi… Kad smo ono s Bajatuškom u Ruski Krstur hodil… Šta kažeš? Sankcinuške? Njet, njert, kakve crne sankcinuške, ne dolazi u obzirušku…

Srpska trilogija (2) 14
14.05.2022. 13:51

Srpska trilogija (2)

Prošle subote, na ovom mestu, unapred je proslavljen Dan pobede prigodnim napisom koji je, napis, izazvao ogromno interesovanje kako domaće tako i svetske javnosti. Na našu adresu stiglo je nebrojeno pohvala, primedbi, komentara, zamerki, preporuka, pozdrava i želja. Izdvajamo neke.

Naslovna strana

13. avgust 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.