Pop Up

Nina Savčić

Rođena u Beogradu. Diplomirala Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti, magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Trebalo bi da piše doktorat, ali zabušava. Piše svašta za decu i odrasle, slika akvarel.

U čeljustima tržišta

Pročitala sam nedavno naslov u novinama: Najveći neprijatelji umetnosti su uspeh i ušuškanost (odnosi se najpre na književnost)...

Ministarstvo za brojanje glava

Dana kada sam (davno) polagala opštu književnost, devojka pre mene izvukla je pitanje na kome sam joj gorko zavidela. Kafkina pripovetka. Sa tuc-muc etapama ona je izrecitovala nekoliko rečenica preporučene literature.

Opismenjavanje

Već desetak dana razmišljam o tome da li da pišem o svom poslednjem pozorišnom iskustvu.

Kućica za hrčke

Na nekoj imaginarnoj kvalifikativnoj vertikali koja živi samo još u predanjima, iskrenost se vrlo dobro kotirala. Sada se iskrenost dobro kotira, ako odgovara iskrenosti koju želimo da čujemo i koja će pođubriti naše hipertrofirano veličanstveno Ja.

Tri vesti

U moru stalno istih tema, koje se recikliraju i bacaju narodu u oči, našle su se tri zanimljive vesti. Prva: saznali smo ko će nam biti ministarka kulture za nekoliko godina, kad za ovu funkciju stasa skupljajući i kulturna iskustva pored svih do sada stečenih. Da ne ispadne rekla-kazala, gospođa Krajinović to je sama najavila. […]

Borba nad ćirilicom

Nekad mi se čini da postoji specijalno, tajno telo koje se bavi smišljanjem tema/problema ili njihovim vađenjem iz džaka kad se za to ukaže potreba.
PrvaPoslednja