Pop Up

Nina Savčić

Rođena u Beogradu. Diplomirala Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti, magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Trebalo bi da piše doktorat, ali zabušava. Piše svašta za decu i odrasle, slika akvarel.

Obucite Boška

Politika nam se ugurala u svaki delić života. Korona - politika; obrazovanje - politika; kultura - politika...

Rezime A

Ušli smo u period "relaksacije" i mogu da napravim preliminarni presek stanja kraja "prvog poluvremena" borbe sa "nevidljivim neprijateljem". Samo nekoliko tačaka, vrlo ličnih.

Naš vrli novi svet

Prema predviđanjima epidemiologa još nismo dotakli dno koje nas čeka, a već smo preplavljeni tekstovima o tome šta će biti kad korona napusti naš vrli doskora bezbedni svet.

Dva lica straha

Da mi je neko rekao, ne bih mu verovala, ali ovih dana sam se radovala kad bih na TV-u začula muziku koja najavljuje izborni blok.

Život u kavezu

Iz obilja tekstova raznih medija gde sve puca od senzacija, kojima autori žele da nam izvuku najdublja osećanja i bace ih na nas (već dovoljno emotivno potrošene) da se s njima nosimo, pritom koristeći prilično jeftine tehnike, izdvojila bih film "Tata" Vladimira Belinjkia.

Lojalnost u doba muljanja

Dobila sam još jednu karticu lojalnosti. Vremenom je moj novčanik počeo da odaje sklonost savremenog čoveka: potrošačku prostituciju. Imam toliko kartica kojima obećavam lažnu vernost da je to zabrinjavajuće.

Zločin ili dobra reklama

Jedno od velikih pitanja koja su kružila po halama Beogradskog sajma (i šire) bilo je da li bi trebalo i koliko osuditi paljenje knjige ispred galerije Progres.
PrvaPoslednja