Pop Up

Nina Savčić

Rođena u Beogradu. Diplomirala Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti, magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Trebalo bi da piše doktorat, ali zabušava. Piše svašta za decu i odrasle, slika akvarel.

Beograd se trgao, mogla bi i vlast

Jedna od najzanimljivijih stvari koju vezujem za seriju Seks i grad jeste slaganje više teoretičara u tome da su junakinje sve pretvorile u robu. I osećanja i seks, muškarce, na kraju sebe.

Situacija je pod kontrolom

Posle cunamija koji je izazvala informacija o prekrajanju školske lektire u gimnazijama, ne pitam se više ni zašto su premeštali Desanku, ni zašto su ukinuli Tihi don, čak ni zašto su Desnicu (priznajem, meni omiljenog u 20. veku) stavili u ruke profesorskoj ćudi. Pitam se ko zaista sklapa gradivo za đake.

Obucite Boška

Politika nam se ugurala u svaki delić života. Korona - politika; obrazovanje - politika; kultura - politika...

Rezime A

Ušli smo u period "relaksacije" i mogu da napravim preliminarni presek stanja kraja "prvog poluvremena" borbe sa "nevidljivim neprijateljem". Samo nekoliko tačaka, vrlo ličnih.

Naš vrli novi svet

Prema predviđanjima epidemiologa još nismo dotakli dno koje nas čeka, a već smo preplavljeni tekstovima o tome šta će biti kad korona napusti naš vrli doskora bezbedni svet.

Dva lica straha

Da mi je neko rekao, ne bih mu verovala, ali ovih dana sam se radovala kad bih na TV-u začula muziku koja najavljuje izborni blok.

Život u kavezu

Iz obilja tekstova raznih medija gde sve puca od senzacija, kojima autori žele da nam izvuku najdublja osećanja i bace ih na nas (već dovoljno emotivno potrošene) da se s njima nosimo, pritom koristeći prilično jeftine tehnike, izdvojila bih film "Tata" Vladimira Belinjkia.

Lojalnost u doba muljanja

Dobila sam još jednu karticu lojalnosti. Vremenom je moj novčanik počeo da odaje sklonost savremenog čoveka: potrošačku prostituciju. Imam toliko kartica kojima obećavam lažnu vernost da je to zabrinjavajuće.
PrvaPoslednja