Pop Up

Nina Savčić

Rođena u Beogradu. Diplomirala Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti, magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Trebalo bi da piše doktorat, ali zabušava. Piše svašta za decu i odrasle, slika akvarel.

Zbunjujuće sintagme

Pitala me je prijateljica da li hoću da mi pozajmi roman koji je upravo pročitala. Kakav je, pitam. Sasvim dobar, kaže. Ne bih.

Prelistavanje

Od štampe koju sam tokom prethodnih meseci čitala izdvajam dva časopisa, dve teme.

Crvenkapa je ubila vuka

Setila sam se pesmice LJubivoja Ršumovića. "Kad bi čovek znao za sve što ga čeka ne bi se ni rađao u liku čoveka" i tako dalje.

Zoološki vrt „Beograd“

Ne sećam se više kad su počeli bageri da tandrču oko moje zgrade, znam da je bilo odavno i da je dugo trajalo, da se prašina skupljala, da sam je brisala, da se ona ponovo skupljala, da sam je ponovo brisala, da sam onda odustala.

Filozofija namere

Urednici dnevnih novina s vremena na vreme zablistaju. U utorak je uz Večernje novosti išao dodatak koji je s jedne strane imao sitno ispisana pravopisna pravila, a s druge mali rečnik internet skraćenica i emotikona.

Budućnost je u zvezdama

Mnogo se pričalo o izmenama u Vladi. Nagađalo se kakva bi mogla biti kadrovska premeštanja i ko će da leti sasvim a ko da preleti u drugu kancelariju. Pričalo se, pričalo... i prestalo da se priča. Ima vremena...

U čeljustima tržišta

Pročitala sam nedavno naslov u novinama: Najveći neprijatelji umetnosti su uspeh i ušuškanost (odnosi se najpre na književnost)...

Ministarstvo za brojanje glava

Dana kada sam (davno) polagala opštu književnost, devojka pre mene izvukla je pitanje na kome sam joj gorko zavidela. Kafkina pripovetka. Sa tuc-muc etapama ona je izrecitovala nekoliko rečenica preporučene literature.

Opismenjavanje

Već desetak dana razmišljam o tome da li da pišem o svom poslednjem pozorišnom iskustvu.

Kućica za hrčke

Na nekoj imaginarnoj kvalifikativnoj vertikali koja živi samo još u predanjima, iskrenost se vrlo dobro kotirala. Sada se iskrenost dobro kotira, ako odgovara iskrenosti koju želimo da čujemo i koja će pođubriti naše hipertrofirano veličanstveno Ja.
PrvaPoslednja