Pop Up

Nina Savčić

Rođena u Beogradu. Diplomirala Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti, magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Trebalo bi da piše doktorat, ali zabušava. Piše svašta za decu i odrasle, slika akvarel.

Moja borba

Znate onaj stari stari vic: zašto su žene loši vozači? Zato što su ih muškarci ubedili da je ovolicko 20 cm.

Najbolji od svih svetova

Dok još situacija nije pojurila u smeru stavljanja pod kontrolu virusa i gašenja pandemije (što se desilo prošlog vikenda u nekom antirealnom univerzumu/mehuru u kom žive bića iz kriznog štaba) i dok su vlasnici kafića još imali obavezu da svoje lokale drže zaključanim, prošetala sam se krajem i overila nekoliko kršilaca propisanih mera.

Koliko je smrtonosan zdrav život

Da mi je neko rekao čemu ću se radovati kad porastem, verovatno bih neutešno zaplakala pa plakala dok mi ne kaže da se našalio (kad sam bila dete, ovo je umelo da upali).

Na kraju

Curi ova godina. Na njenom kraju, kad se osvrnem, nemam neke značajne zaključke, ali imam nekoliko zapažanja.

Spremite mi pacijenta, dolazim u maju

Pre toga moram da odradim teretanu, da prošetam kuče, da se okupam, skoknem po dete u školu, popijem sa kumom kafu, malo se odmorim na Kopaoniku, završim neki posao sa Petrovićem.

Mnogo smo ljuti

Ne znam kako drugačije da razumem pomahnitale korisnike društvenih mreža koji su spremni da seku glave zbog prijavljivanja restorana i pojedinaca što ne poštuju propisane epidemiološke mere.
PrvaPoslednja