Pop Up

Nina Savčić

Rođena u Beogradu. Diplomirala Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti, magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Trebalo bi da piše doktorat, ali zabušava. Piše svašta za decu i odrasle, slika akvarel.

Spremite mi pacijenta, dolazim u maju

Pre toga moram da odradim teretanu, da prošetam kuče, da se okupam, skoknem po dete u školu, popijem sa kumom kafu, malo se odmorim na Kopaoniku, završim neki posao sa Petrovićem.

Mnogo smo ljuti

Ne znam kako drugačije da razumem pomahnitale korisnike društvenih mreža koji su spremni da seku glave zbog prijavljivanja restorana i pojedinaca što ne poštuju propisane epidemiološke mere.

Eskapistička kapija

Iznenadilo me je i zbunilo u isto vreme obraćanje gospodina Muhameda Alabara prilikom posete monumentalnom tržnom centru koji preti da proradi za oko mesec dana.

Živa bića

Pročitala sam tužnu ispovest gospođe estradne pevačice Cece Ražnatović. Prihodi nula, a život skup.

Pop Up

U proteklih pola godine dve su me izjave političara, tačnije lekara-političara i vođe svih naprednih političara, navele na razmišljanje.

U boj, u boj!

Pre nekoliko dana slušala sam kako srpski psihijatar/psiholog komentariše poruke koje nam se šalju u vezi s pandemijom.

Beograd se trgao, mogla bi i vlast

Jedna od najzanimljivijih stvari koju vezujem za seriju Seks i grad jeste slaganje više teoretičara u tome da su junakinje sve pretvorile u robu. I osećanja i seks, muškarce, na kraju sebe.

Situacija je pod kontrolom

Posle cunamija koji je izazvala informacija o prekrajanju školske lektire u gimnazijama, ne pitam se više ni zašto su premeštali Desanku, ni zašto su ukinuli Tihi don, čak ni zašto su Desnicu (priznajem, meni omiljenog u 20. veku) stavili u ruke profesorskoj ćudi. Pitam se ko zaista sklapa gradivo za đake.

Obucite Boška

Politika nam se ugurala u svaki delić života. Korona - politika; obrazovanje - politika; kultura - politika...
PrvaPoslednja