Pop Up

Nina Savčić

Rođena u Beogradu. Diplomirala Srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti, magistrirala Teoriju umetnosti i medija. Trebalo bi da piše doktorat, ali zabušava. Piše svašta za decu i odrasle, slika akvarel.

Koliko je smrtonosan zdrav život

Da mi je neko rekao čemu ću se radovati kad porastem, verovatno bih neutešno zaplakala pa plakala dok mi ne kaže da se našalio (kad sam bila dete, ovo je umelo da upali).

Na kraju

Curi ova godina. Na njenom kraju, kad se osvrnem, nemam neke značajne zaključke, ali imam nekoliko zapažanja.

Spremite mi pacijenta, dolazim u maju

Pre toga moram da odradim teretanu, da prošetam kuče, da se okupam, skoknem po dete u školu, popijem sa kumom kafu, malo se odmorim na Kopaoniku, završim neki posao sa Petrovićem.

Mnogo smo ljuti

Ne znam kako drugačije da razumem pomahnitale korisnike društvenih mreža koji su spremni da seku glave zbog prijavljivanja restorana i pojedinaca što ne poštuju propisane epidemiološke mere.

Eskapistička kapija

Iznenadilo me je i zbunilo u isto vreme obraćanje gospodina Muhameda Alabara prilikom posete monumentalnom tržnom centru koji preti da proradi za oko mesec dana.

Živa bića

Pročitala sam tužnu ispovest gospođe estradne pevačice Cece Ražnatović. Prihodi nula, a život skup.

Pop Up

U proteklih pola godine dve su me izjave političara, tačnije lekara-političara i vođe svih naprednih političara, navele na razmišljanje.

U boj, u boj!

Pre nekoliko dana slušala sam kako srpski psihijatar/psiholog komentariše poruke koje nam se šalju u vezi s pandemijom.
PrvaPoslednja