Lični stavovi

Više šaltera, manji šuberi

Doktori savetuju da je pešačenje dobro za zdravlje, pa je tu država uradila ono što je do nje, dok je građanima ostalo samo da idu od šaltera do šaltera.

Siđi s vlasti da merimo časti

Izbori su izbori, ali izbori u Demokratskoj stranci, to je nešto posebno. Posebno je, jer se u toj stranci za ovih tridesetak godina zaista birao predsednik, potpredsednici, članovi Glavnog odbora.

Ako se vi ne bavite politikom, ona se bavi vama

Umrlice vise sa poluraspalih drvenih oglasnih tabli i bandera. Autobus dolazi tek par puta dnevno i jedina je veza sa obližnjom varošicom. Ljudi koji ga čekaju ne razgovaraju, zamišljeno zure ispred sebe.

Maršalov plan kao putokaz

Ove godine navršava se tačno 71 godina od Maršalovog plana, koji se smatra jednim od prvih procesa evropskih integracija, odnosno bazom za stvaranje EU kakva danas postoji.

Kriza demokratije

Evropa je u krizi jer je demokratija kao ideja u krizi. Demokratija je, umesto da maturira, mutirala u populizam i polako se pretvara u sopstvenu suprotnost.

Vučiću i državo, vraćajte pare

Poznati sportski komentator Mladen Delić je rekao: LJudi, da li je to moguće? Nažalost, u državi Srbiji je sve moguće. I ne da je moguće, već se događaju stvari koje se ne događaju nigde u svetu, samo u državi Srbiji.

Plamičak sveće u gustom mraku

Protekle sedmice jedan uticajni, beogradski, dnevni list sproveo je istraživanje o odnosu građana Srbije prema EU.