Lični stavovi

Sarajevski Jevreji, narod koji nestaje 2

Sarajevski Jevreji, narod koji nestaje

Kao i svakog 27. januara, i ove godine će u Aškenaškoj sinagogi u Sarajevu biti obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta. Ovo je jedan od rijetkih datuma kada u Sarajevsku sinagogu dolaze i nejevreji.

Čiji grad- naš grad 3

Čiji grad- naš grad

Ovako počinje i završava se svaka akcija i javni događaj mladih intelektualaca Beograda udruženih u inicijativu NE DAVIMO BEOGRAD, odlučnih u nameri da brane Beograd i sve gradove Srbije, da brane Beograđane i građane svih gradova Srbije od kriminalnog, skandaloznog i iracionalnog delovanja korumpirane političke elite, od vlasti koja je otela našu državu. Ali ne samo da brane, već i da se izbore da živimo dostojanstveno od svog rada, u zdravom okruženju i uz zakone koji jednako važe za sve.

Nevidljive sudije i tužioci 8

Nevidljive sudije i tužioci

Aleksandar Vučić je proteklih dana imao nekoliko javnih nastupa iz kojih smo mogli da se uverimo u kakvoj se tragičnoj i patološkoj situaciji nalazimo.

I duvanski dim ubija 9

I duvanski dim ubija

Pre neki dan, usred onog smoga, krenuo ja na piće sa prijateljima.

Teroristkinja Vesna 11

Teroristkinja Vesna

„Hajde, bre, da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate – sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu.“

Kao u doba "Odjeka i reagovanja" 12

Kao u doba „Odjeka i reagovanja“

Savez antifašista Srbije želi da upozori javnost da aktuelni talas histeričnih reakcija srpskih nacionalista povodom zakona o verskim zajednicama u Crnoj Gori može trajno da ugrozi stabilnost i mir u celom regionu, kao što se to već dogodilo devedesetih godina.

Zašto Apel 88 brani jednog autokratu? 13

Zašto Apel 88 brani jednog autokratu?

Tvrdnja naših samozvanih liberala da se glavni uzrok sadašnjih verničkih protesta u Crnoj Gori nalazi u Srbiji jeste na „rubu pameti“, bar za ljude koji imaju iole zdravog razuma.

Između nauke i ideologije 15

Između nauke i ideologije

Opšte je mesto u ozbiljnoj nauci, da je Miroslavljevo jevanđelje bosanski tekst sa bogumilskim sadržajima.