Lični stavovi

Anđeoski lik i sopstvena istina 2

Anđeoski lik i sopstvena istina

Puno se govori i piše o domaćoj televizijskoj sceni i na razne načine se prilazi neprirodnom proklizavanju između televizijskih programa tzv. režimske i tzv. nezavisne provenijencije.

Trgovanje tehnologijom - nova "tiranija Kine" 8

Trgovanje tehnologijom – nova „tiranija Kine“

Upravo tako – nova tiranija Kine, nazvao je americki državni sekretar Majk Pompeo kinesko trgovanje tehnologijom po svetu, posebno kada se to odnosi na 5 G mrežu i kompaniju Huawei.

Isključivost nije demokratija 9

Isključivost nije demokratija

Šta Srbija dobija Vucicevim potpisom na vašingtonskim „pismenima“ – pitaju novinari razlicitih politickih usmerenja i profesionalnih kapaciteta raznorazne sagovornike ovih dana.

Dekorisanje pregazilo duh grada 10

Dekorisanje pregazilo duh grada

Grad prestaje da bude grad kada u njemu ulice postanu samo saobraćajnice i kada kuće postanu objekti koji su postavljeni negde (ne-gde), bez ikakvog prostornog plana.

Festival ponovo radi 11

Festival ponovo radi

Žika Pavlović, reditelj, slikar, pisac, do bola je bio posvećen filmu.

Hiljadu zašto - Vučić 13

Hiljadu zašto – Vučić

U srpskom društvu koje su nacionalisti pocepali na froncle, već trideset godina dominiraju primitivizam i praznoverje, opsenarstvo i idolatrija, prostota, laž i prevara.

Oskrnavili ste sve vrline Demokratske stranke 14

Oskrnavili ste sve vrline Demokratske stranke

Dok se u Srbiji danas, državi koja to nije, u kojoj se borba i strah i prepliću i sapliću, zdravstveni radnici širom zemlje danonoćno bore na sve načine da zdravstveni sistem ostane održiv i spreman da odgovori izazovima današnjice…

Milov ratni poklič 15

Milov ratni poklič

Osećajući da mu tlo na kojem je nekada čvrsto stajao izmiče ispod nogu, proevropski Lukašenko, Milo Đukanović, je, kao navodni mirotvorac, posle svoje strahovlade, plašeći se da će ga buduća vlast kazniti zbog pretvaranja Crne Gore u mafijašku državu kolumbijskog tipa, posegao, bar retorički, za poslednjim sredstvima, najavivši da će Crnu Goru, ako zatreba, braniti i u šumi.