Lični stavovi

Predsedniku fali iskustvo privrednika 2

Predsedniku fali iskustvo privrednika

Otkako je SNS došla na vlast uvela je nepisano pravilo da se izbori obavljaju učestalo, pravdajući da je to najbolji način provere poverenja u vladu ili predsednika.

Postali smo veći apsurdisti od Beketa i Joneska 3

Postali smo veći apsurdisti od Beketa i Joneska

Kad pročitate podatak da svaki peti penzioner u Srbiji nema para da plati struju ili grejanje pa zbog toga zimske dane provode u toplim čekaonicama domova zdravlja ili sličnih ustanova, onda morate biti apsurdista veći od tvoraca Teatra apsurda Beketa i Joneska, da biste pisali ili pričali o bilo čemu drugom, osim o životnoj stvarnosti u našem razorenom društvu.

Kako nas mrze i kako mi njih mrzimo 9

Kako nas mrze i kako mi njih mrzimo

Ne znam odakle ovaj naslov, ali verovatno ga je rekao „Leteći Beograđanin“ u popularnoj domaćoj seriji „Žigosani u reketu“. Nije. Ali liči. A kad već nije, nije ni „verovatno“.

Jugoslovenstvo je palo sa Vukovarom 10

Jugoslovenstvo je palo sa Vukovarom

Širom Evrope obeležava se 30 godina od pada Berlinskog zida, promišlja se o uzrocima i posledicama, o idejama koje su otišle na smetlište istorije i idejama koje su odnele pobedu.

Kad se predsedniku sloši od Sovilja 11

Kad se predsedniku sloši od Sovilja

Pre neki dan čitavim regionom proširila se vest da je srčane probleme imao čovek koga obožavaju od Vardara pa do Triglava, koga sa ushićenjem i pažnjom svi slušaju, kako oni koji ga vole, tako i oni retki koji ga osporavaju zbog njegovih stavova, čija svaka reč se upija i pamti.

SANU ili Mitrović i Marić 12

SANU ili Mitrović i Marić

Noam Čomski je upozorio da Amerika danas podseća na Nemačku uoči Drugog svetskog rata.

Zalivanje "Srpske desnice" 13

Zalivanje „Srpske desnice“

„A ne ne, ja sam samo stranka, nisam profesorka! Odavde nas neko pozvo da dođemo… iz stranke Aleksandra Vučića!“

Društvo potonulo u mržnju 14

Društvo potonulo u mržnju

Osam dnevnih listova i 20 najčitanijih portala u Srbiji samo u toku jednog dana objave u proseku 644 teksta koji sadrže neke od elemenata agresivne komunikacije, govora mržnje i senzacionalizma, pokazalo je istraživanje Centra za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM).

Uzbunjivač u zatvoru, muljatori u ministarstvima 15

Uzbunjivač u zatvoru, muljatori u ministarstvima

Dobro veče, slobodno Valjevo! Dobro veče, dragi prijatelji! Došla sam večeras ovde da glasno kažem ono što misli slobodna Srbija: uhapsili ste pogrešnog Aleksandra!