Lični stavovi

Prst na čelu 2

Prst na čelu

Nagradno pitanje je: Ima li ikoga na političkoj i izbornoj sceni ko je uverljivo demokrata i istovremeno uverljivo za dostojanstveni rad, socijalnu pravdu i smanjivanje nejednakosti?

Kako se bira generalni direktor RTS-a 3

Kako se bira generalni direktor RTS-a

Upravni odbor Radio-televizije Srbije odlučio je 5. maja da raspiše javni konkurs za imenovanje generalnog direktora. Kako je javnost za to saznala?

Doktor za laku noć 8

Doktor za laku noć

Nastup doktora Branimira Nestorovića na konferenciji za štampu od 26. februara postao je opšte mesto, zato ovaj tekst na samom svom početku ulazi u rizik da ostane nepročitan, da pažnja smorenog čitaoca već s prvog pasusa odmah sklizne u stranu, kao pogled s ružnog lica.

Beograd se odrekao Kraljeve česme 9

Beograd se odrekao Kraljeve česme

U subotu, 23. maja, spuštajući se od Belog dvora ka Rakovici vidim oblak dima kod Kraljeve česme, gde primećujem veću grupu ljudi kako spaljuje šiblje isečeno oko česme dok tri mašine kose travu.

Dva kombajna i tri traktora 10

Dva kombajna i tri traktora

Čitam danas u Danasu da penzioneri PKB organizuju proteste tražeći akcije koje nisu dobili a oni misle da su zaslužili. Izvinite, zaboravio sam da se predstavim.

Lek za opoziciju - osvojiti gradove 11

Lek za opoziciju – osvojiti gradove

Ne u najsrećnije vreme i ne baš u najboljim uslovima, ali Kralj je raspisao izbore. I biće ih za manje od mesec dana. Promenio sam retoriku, nije on nikakav Broj jedan ili Prvorođeni.

Jedanaest zaključaka za 11 dana razmišljanja u štrajku glađu 12

Jedanaest zaključaka za 11 dana razmišljanja u štrajku glađu

Za 11 dana strogog posta na stepeništu ispred Doma Narodne skupštine, koji u hrišćanskoj tradiciji i praksi znači vreme za samopreispitivanje, preumljenje i pokajanje, došao sam do sledećih 11 zaključaka na osnovu ovog dragocenog duhovnog i političkog iskustva.

Muke članova Kriznog štaba 13

Muke članova Kriznog štaba

Nije nikakva novost da mediji već neko vreme od pisanija na društvenim mrežama prave vesti i koriste ih kao izvor informacija.

Koreografija na ringišpilu straha 14

Koreografija na ringišpilu straha

Poslednje zajedničko obraćanje crkveno-državnog rukovodstva Srbije, povodom zbivanja u Crnoj Gori, sigurno je, između ostalog, imalo i svoju izbornu funkciju, poboljšanje rejtinga vladajuće koalicije, a posebno SNS-a.

Rad van prostorija poslodavca – otvorena pitanja 15

Rad van prostorija poslodavca – otvorena pitanja

Nakon ukidanja vanrednog stanja u Srbiji i dalje ostaju otvorena mnoga pravna pitanja koja mogu dovesti do ozbiljnih problema, vezanih pre svega za pravnu sigurnost građana.