Lični stavovi

Mnogo smo jaki

Najugledniji vojni diletant režima, Miroslav Lazanski, sažeto je objasnio mitomansku suštinu disperzirane pobedničke vojne vežbe u Srbiji: da svima pokažemo šta imamo. Muška stvar, muški lek.

Predsednika SANU nema ko da brani

Malo je javnih delatnika izloženo tako žustrim napadima kao predsednik SANU, akademik Vladimir Kostić. Upadljivo je i da ga niko ne brani (osim njegovih kolega i to samo u pogledu autorstva naučnih radova).

Zastava Kosova na Notrdamu

Koju kartu „razgraničenja” nosi Vučić u Pariz na razgovor sa Tačijem? Šta je predlog za koji traži podršku od Makrona? Umesto o tome govori se o izneverenom francusko-srpskom prijateljstvu, kao da to odavno nije samo šuplja diplomatska fraza.

Ministarstvo Pokreta socijalista

Skoro neprimetna vest na sajtu Ministarstva odbrane: „Ministar Vulin primio kubanskog heroja Nordela“.

Psi rata ponovo laju

Kada neki sistem, u srpskom slučaju društveno-politički, ispoljava težnju da pređe u stanje još veće neuređenosti, to se zove – društvena entropija.

Željko Mitrović, tvorac koncepta kolektivne hipnoze

Jozef Brojer, duhovni otac Sigmunda Frojda i poznati psihoanalitičar, otkrio je da se neuroze u pravilu razvijaju iz nesvesnog te da se mogu izlečiti ukoliko uzroci neuroza postanu deo našeg svesnog.

Dosta je bilo, Šojić i Pantić

Poslednja dešavanja u Dosta je bilo nisu nikog iznenadila, štaviše su očekivana, ali uvek privuku istu pažnju. To je nešto poput Šojića i Pantića, znate svaku repliku, ali se svaki put iznova smejete na iste gluposti.

Odlazak Merkel i kraj jedne ere

Angela Merkel je nakon serije osrednjih rezultata na regionalnim izborima najavila da se više neće kandidovati za bilo koju partijsku ili državnu funkciju.

Srpska mitomanija o sopstvenoj veličini

Miholjsko leto ove godine u Srbiji traje mnogo duže nego što je bilo ko predvideo, kraj leta nam se protegao, evo, skoro do sredine novembra. U Srbiji je svuda prilično toplo, ali ima mesta i gde je baš vruće.