Lični stavovi

Šta to od javnosti krije predsednik SANU?

Predsednik SANU akademik Vladimir S. Kostić krajem 2016. poslao mi je kao sekretaru Odeljenja društvenih nauka (ODN) zahtev da se izjasnim o njegovim predlozima vezanim za proceduru izbora novih članova SANU (u novembru 2018; izbori za nove čelnike SANU su na proleće 2019).

Srbija kao zemlja državnih lopova

Čovek koji je protivustavno uzurpirao svu vlast u ovoj zemlji do mesnih zajednica i skupština stanara, kad nije u inostranstvu i kad bez ikakvih ovlašćenja ne vodi pregovore o Kosovu…

Šta će nam „novi“ Trg republike?

Sa priličnom nelagodom pročitao sam i čuo vest da naše gradske vlasti počinju radove na „obnovi“ Trga republike.

Poništiti tender za PKB

Svi argumenti, godinama sakupljani o državi kao nesposobnom vlasniku i upravljaču, dovoljni su u prilog tezi da tom poljoprivrednom kombinatu, zaraslom u „korov“ javašluka, neznanja, lopovluka i gubitaka treba „sveža krv“ u vidu novog znanja, nove tehnologije, novog kapitala i novog brižnog vlasnika.

Dva aršina

Ove jeseni moja supruga LJiljana napravila je najskuplji ajvar. Paprike nisu odviše skupe, 80 dinara za kilogram, ali na kutije, po 18 kg.

Fatalna demokratija

Da li je demokratija zaista najgori politički sistem ali da trenutno boljeg nema – kako je kažu govorio Čerčil?

Koliko je „desno“ Savez za Srbiju

Poslednjih dana su primetni brojni komentari na račun „Saveza za Srbiju“ (SZS) da ima izrazito desničarsku politiku, čak i ekstremniju od SNS-a.

Srbija kao privatni posed

Svaki turnir na kome učestvuju svi najbolji teniseri sveta zapravo je svetsko tenisko prvenstvo, tako da je Novak Đoković novom titulom na Otvorenom prvenstvu Amerike u NJujorku definitivno potvrdio da je srpsko dete sa druge planete.