Lični stavovi

Šest primera otimanja grada

U jednom od prvih obraćanja javnosti, novi-stari predsednik skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je kako ova institucija ne sme biti kočnica nijednoj odluci, projektu, planu ili investiciji, kako bi Beograd postao „najveće gradilište“.

Sve je to zbog četvrtog bocuna

Bila je ratna devedeset druga – moralo je biti proljeće – jedna od onih večeri između zadnjeg Ferala i sljedećeg terena, u mitskoj Mirovoj trattoriji.

Šta misli Đuka

Koliko u Srbiji ima autošovinista i klerofašista verovatno nijedno ozbiljno sociološko ispitivanje neće precizno moći da pokaže. Srbi ionako ne vole ni preciznost, ni naučno dokazane činjenice.

Aleksandar Vučić je samo posledica

Ne mogu a da se ne osvrnem na nametnutu atmosferu koja se, veoma uspešno, plasira i stvara u javnom mnjenju u poslednje vreme.

Đavolov rečnik

Muka naše celokupne politike je što je nefunkcionalna. Politika se poima kao fudbal – navijaju jednako i političari i glasači.

Razoren i podržavljen penzioni sistem

Najnovija je najava da će se ukidanje Zakona o smanjenju penzija dogoditi u novembru a ne krajem ove ili početkom naredne godine, dakle na četvorogodišnjicu njegove primene.

Zapaljivi ministar odbrane

Političar Aleksandar Vulin, aktuelni ministar odbrane i bivši ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja (prethodno direktor Kancelarije za KiM), postao je poznatiji po neodmerenoj i zapaljivoj retorici nego po učincima u navedenim resorima.

U divljini se umire od sramote

Profesor na katedri za sociologiju Filozofskog fakulteta UB, Miodrag Zec, govorio nam je da smo blagosloveni što studiramo sociologiju u Srbiji.