Lični stavovi

Autoplagiranje u senci plagiranja 2

Autoplagiranje u senci plagiranja

„Svi ljudi žele da imaju život vredan življenja, samo što se ta vrednost za različite ljude sastoji u različitim stvarima“ (Frederik Bakman, Čovek po imenu Uve, 288)

Četiri godine žrtvovanja za pobedu 3

Četiri godine žrtvovanja za pobedu

Izbori u Srbiji su uvek bili besmisleni, koliko god oni bili predstavljani kao praznik demokratije, što bi i trebali biti. Na izbore u Srbiji utiču i oni koji su zagovarali i bili učesnici dijaloga između vlasti i tzv. opozicije.

Umri srpski ili nebo će oprostiti Crnogorcima 8

Umri srpski ili nebo će oprostiti Crnogorcima

Postoji ta neka grozomorna ideja još odvajkada, da samo ujedinjena, složna i u jednoj koloni Srbija može da pobedi sve. Otuda se javlja i ta nakaradna teza da je odbrana svetinja u Crnoj Gori zapravo odbrana demokratije.

Zašto je važan Šabac 9

Zašto je važan Šabac

Kada su Turci u XIX veku predavali nazad ključeve od šest najvažnijih srpskih gradova, jedan od njih je bio ključ od kapije Šabačke tvrđave.

Važno je ne učestvovati! 11

Važno je ne učestvovati!

Približavanjem izbornog dana počinje da se zahuktava politička kampanja, pre svega vladajuće Srpske napredne stranke.

Hrabrost je važnija od svih plagijata 12

Hrabrost je važnija od svih plagijata

Bez obzira kako će se okončati upravni postupak između Siniše Malog i Univerziteta u Beogradu, sa akademske tačke gledišta slučaj njegovog prepisanog doktorata svršena je stvar.

Samovolja rukovodstva i Jovo Bakić 13

Samovolja rukovodstva i Jovo Bakić

Svima koji se interesuju za politiku u Srbiji poznata je činjenica da je Zakon o političkim strankama veoma restriktivan i da je osnivanje nove partije teško i skupo.

Društvo se leči samo demokratijom 14

Društvo se leči samo demokratijom

Moja opsednutost Gutenbergom i strahopoštovanje prema svima onima koji se usude da kvare belinu papira, zahvaljujući aktuelnoj vlasti jenjava… Ovoj vlasti reči su bezvredne jednako kao i ljudi.

Afera "Jovanjica" najviše uzdrmala vlast 15

Afera „Jovanjica“ najviše uzdrmala vlast

Nema dileme, zaplena 650 kilograma suve marihuane, četiri tone sirove i 65.000 stabala te biljke na „Jovanjici“ očigledno je mnogo zabolela režim.