Lični stavovi

Čije je Miroslavljevo jevanđelje? 2

Čije je Miroslavljevo jevanđelje?

U komentaru na enciklopedijski citat u mom tekstu ,,Rerih i Miroslavljevo jevanđelje“, izvesna Dragana piše:

U Beogradu je ludnica, ključeve drži Aleksandar Vučić 3

U Beogradu je ludnica, ključeve drži Aleksandar Vučić

U Beogradu je ludnica. I to ne ona novogodišnja, već režimska. Samo u ludnici je, naime, moguće da predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević priča o tome kako se može zaraditi od otpada, dok se Beograđani guše u vazduhu koji je opasan po zdravlje.

Da li Vučić kupuje vreme? 8

Da li Vučić kupuje vreme?

Poslednjih nedelja, pa i meseci, povodom stagnacije u pregovorima između Srbije i kosmetskih Albanaca, razlegao se rumor u domaćoj javnosti da predsednik uspešno odlaže finale ovih pregovora i lukavo kupuje vreme. (Vid. Politika, http://www.politika.rs/scc/clanak/442822/Pogledi/Tri-poljupca-sa-EU).

Mračna slika srpskog društva 9

Mračna slika srpskog društva

Već dugo živimo u okolnostima neprestanih afera – koruptivnih, kriminalnih, špijunskih,… U društvima kojima stremimo one su sporadične, dok kod nas imaju dugu tradiciju.

Naša nenormalna normalnost 10

Naša nenormalna normalnost

„Život moramo razumjevati unazad, ali ga moramo živjeti unaprijed, tako da život nikad ne možemo uistinu razaznati na vrijeme.“

Univerzitet je to, a ne partijska prćija 11

Univerzitet je to, a ne partijska prćija

U nizu afera koje sustižu jedna drugu, članovi Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti, po svoj prilici podjednako kao i sva javnost sposobna za kritičko promišljanje, posebno su zapanjeni reagovanjem petoro poslanika Narodne skupštine RS povodom odluke Univerziteta u Beogradu (UB) da sankcioniše ponašanje doktoranda koji je plagirao svoju doktorsku disertaciju.

Sivo roblje 12

Sivo roblje

U istraživanjima se uobičajeno razlikuju bela, siva i crna ekonomija.

Imitatori plagijatori 13

Imitatori plagijatori

Ne prođe nijedan dan a da se u medijskom prostoru ne pojavi neka afera, skandal ili kriminalna radnja koju proizvode uzurpatori i okupatori Srbije, označeni kao Srpska napredna stranka.

Drugari, da li je ovo ona ista borba? 14

Drugari, da li je ovo ona ista borba?

Vreme je otvorenih pisama, pa rekoh da se i ja oprobam u tome, a kao bivši saborac i organizator protesta verujem da ćete ovo pismo pročitati, jer ste na Tviteru baš danas pozvali sve saborce da se oglase.