Lični stavovi

Pravda za Vlada G

Vlado Georgiev nije Marko Perković Tompson, on nije ni Baja Mali Knindža. Vlado ne pjeva „Nećete u Čavoglave“, Vlado ne pjeva: „Nosila ti Drina sto Mudžahedina“.

Oluja vlastoljublja i koristoljublja

Govor nelegitimnog predsednika Srbije u Krušedolu, na godišnjici Oluje, tog sumanutog projekta tzv. Humanitarnog preseljenja, po dogovoru Miloševića i Tuđmana, kao i par dana kasnije njegovo samohvalisanje da je odrastao među huliganima na severnoj tribini Zvezdinog stadiona po ko zna koji put pokazali su da se Srbija nije ni za jotu makla iz ratnih i nacionalističkih devedesetih godina prošlog veka.

Egzodus, Par Excellence

Čitam najnovije istraživanje o poverenju mladih u političke partije. Rezultat – mlade politika uopšte ne interesuje, ne veruju nikome od političara, ali zato 64% njih planira da, pre ili kasnije, napusti Srbiju u potrazi za poslom. Većina u EU, neki u SAD. 

Bojkotovati ili ne

Nedavno behu izbori za Savet MZ Begeč, „praznik demokratije“ kao i svi izbori od kad je Vođa na vlasti. Partija u kampanji zastrašivanja, ucenjivanja, podmićivanja i laganja.

Šta to pluta srpskim rekama?

Stara narodna poslovica kaže: „Тiha voda breg roni“, a sa čime se to vodotokovi u Srbiji suočavaju? Poslednji u nizu izazova je mazut u Moravici kod Ivanjice, međutim ovo predstavlja samo deo slike i prilike izgleda naših reka.

Otuđenost političara uzrok apatije građana

Nije prošlo mnogo godina od kada je profesorka Zagorka Golubović predstavila rezultate istraživanja i ukazala na trend „da građani osećaju odbojnost prema politici i političarima upravo zato što oni uopšte ne komuniciraju sa javnošću, što ih ne interesuje šta misle građani i što shvataju da građani postoje tek u predizbornim kampanjama…“.

Staljinov lanac samo za Srbiju

„Neka sve duše počivaju u miru, nikada nećemo ponoviti ovu grešku!“ – piše u Hirošimi, na spomeniku žrtvama atomske bombe bačene na taj grad u avgustu četrdeset i pete. Hirošima, pa Nagasaki, tri dana kasnije.