Lični stavovi

Kokošarska ujdurma 2

Kokošarska ujdurma

Juče na Jovanjdan 2021. godine je, 50 godina i nedelju dana od prvog otvaranja Ilijanuma – poklon zbirke naivne umetnosti – donacije Ilije Bašićevića Bosilja…

Setimo se slučaja vladike Pahomija 3

Setimo se slučaja vladike Pahomija

Slučaj seksualnog zlostavljanja koji je trenutno u fokusu srpske javnosti, možda ali samo možda, pokazuje da se mediji i javnost nalaze u procesu koji bi se mogao nazvati pozitivnim u jednom svom delu i nedovoljno pozitivnim u drugom svom delu.

Mi smo društvo koje uči decu da trpe nasilje 8

Mi smo društvo koje uči decu da trpe nasilje

Od kada je hrabra Milena Radulović otvorila Pandorinu kutiju, razmišljam da ne da smo navikli na nasilje, već da mnogo toga više ni ne percipiramo kao nasilje, što ga uopšte ne umanjuje.

Robin Hud sa proplanka 10

Robin Hud sa proplanka

Na svakih otprilike sto godina javlja se čovečanstvu fantom slobode Eleutherius, u istoriji poznat pod imenom Lutera, a običan narod ga je pamtio po surovom razračunavanju i obračunu sa bankarskim manipulatorima, kriminalu sklonim državnim službenicima, lopovima, bitangama, mafijom, poslovnim klanovima, pa čak i crkvenim velikodostojnicima uplašenim da će im on osporiti infernalne monopole i tako ih do prosjačkog štapa dovesti.

Genocid moralnosti 13

Genocid moralnosti

Želim da se probudim u društvu u kome neće biti sramota priznati da je neko zlostavljan.