Lični stavovi

Besmislena trka za naklonost Moskve 2

Besmislena trka za naklonost Moskve

Kao iskusan političar, Aleksandar Vučić veoma dobro ume da odabere teren na kojem će da se nadmeće sa svojim političkim protivnicima i tom talentu treba da zahvali za dobar deo svog uspeha.

Zašto grad Novi Sad ne može biti oslobođen od odgovornosti? 8

Zašto grad Novi Sad ne može biti oslobođen od odgovornosti?

U dosadašnjim sudskim sporovima sa gradom Novim Sadom sudovi su postepeno utvrđivali razloge zašto novizgradjena autobuska stanica ne može da funkcioniše, a da grad Novi Sad za to ne snosi bilo kakvu imovinsku odgovornost.

Uspon i pad Instituta Torlak 12

Uspon i pad Instituta Torlak

Ne treba mnogo pronicljivosti za zaključak da je Institut „Torlak“ sticao ugled kada su ga vodili priznati stručnjaci (virusolog Ljubinko Stojković i njegovi saradnici), a da je tonuo tokom poslednjih četvrt veka, kada su mu političari, uz jedan izuzetak, nametali svoje nestručne i nekvalifikovane kadrove, poput ginekologa (JUL), hirurga (DS) i, tokom poslednih osam godina, fizijatra (SNS).

Srbiji je potrebna demokratija "odozdo" 13

Srbiji je potrebna demokratija „odozdo“

Potrebno je prevazići paradoks koji dominira našim društvom – da iako većina građana izražava nezadovoljstvo u svim segmentima života i načelno pozitivno vrednuje aktivizam kao takav, mali broj ljudi veruje da svojim angažmanom može promeniti stvari na bolje (vidi: Miloš Mojsilović et al., Neposredno učešće građana u upravljanju lokalnom zajednicom, Misija OEBS u Srbiji, Beograd, 2011).

Kad zapevaju delije i grobari 14

Kad zapevaju delije i grobari

Srbija je razorena do temelja i opljačkana, kako se to u narodu kaže „do gole kože“.