Novi Pazar

Kerverov sistem za fudbal 21. veka 1

Kerverov sistem za fudbal 21. veka

Pokojni holandski fudbaler Vil Kerver tek je kao trener dospeo u krug slavnih. Godine 1974. vodeći Fejnord sa Vim Van Hanegemom, Vimom Rijsbergenom, Vimom Jansenom i Mladenom Ramljakom (bivši igrač Dinama iz Zagreba) u finalu Kupa Uefa u dve utakmice bio je bolji od Totenhema (2:2, 2:0).

RTS

O bosanskom jeziku 5. decembra

Formiranje redakcije na bosanskom jeziku, što od RTS traži Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, Bošnjačko nacionalno vijeće, biće tema sednice Programskog saveta javnog servisa, zakazane za 5. decembar.

Klaksvik - poslednja stanica na putu oko sveta 2

Klaksvik – poslednja stanica na putu oko sveta

Ne postoji bolji i lepši način nego da se jedan važan trofej osvoji u odlučujućoj utakmici, pa još na gostovanju. Dogodi li se da tako veliki događaj začinite golom, onda znate da vreme provedeno u tuđini nije bilo uzaludno.

Nisam došao da brzo odem 3

Nisam došao da brzo odem

Koliko je fudbal nepredvidiva igra na svojoj koži dobro su osetili mnogi. Darko Tešović, igračko ime iz, za naše prilike skoro neponovljive ere trenera LJubiše Tumbakovića u Partizanu, celih 20 dana kao trener Novog Pazara da je hteo mogao je da spava na lovorikama, a onda je došao jedan loš dan njegovih momaka (Bačka) i lovorike je zamenilo trnje.

Svetsko prvenstvo na vidiku 4

Svetsko prvenstvo na vidiku

Retkost je da sportisti koji nastupaju u dresu Novog Pazara zasluže reprezentativni poziv za najbolju selekciju i to u kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Diskoteka glasnija od struke 5

Diskoteka glasnija od struke

Kad pogledam sa bedema, vidim divan grad. Vole Novopazarci da zapevaju ovu pesmu svom gradu.

Igrač koji vredi za dvojicu 7

Igrač koji vredi za dvojicu

Treće mesto u regularnom debitantskom superligaškom vojevanju prošle sezone, peto u plej-ofu, Armin Kaltak sa 165 golova golgeter lige i sa 58 plej-ofa. To su najvažnije činjenice vezane za najveći uspeh u istoriji novopazarskog rukometa.

Čarobne Altinove trojke 8

Čarobne Altinove trojke

Košarkaške zlatne medalje na evropskim šampionatima su nešto na šta smo se navikli u svim mogućim konkurencijama i kategorijama. Novo je da je zlato prvi put prošle godine zasjalo na grudima jednog Novopazarca.

Oaza u centru grada 10

Oaza u centru grada

Malo mesta u zemlji može da se pohvali otvorenim sportskim prostorom u samom centru grada. Većina objekata na Sportsko rekreativnom centru (SRC) u Novom Pazaru nalazi se u okruženju hotela Vrbak i izgrađeni su davne 1977. godine za potrebe MOSI, osim sitnijih prepravki nisu rađeni obimniji zahvati na njima.

Izbori za reisu-l-ulemu Islamske zajednice BiH: U trci ostali Kavazović i Zukorlić 12

Izbori za reisu-l-ulemu Islamske zajednice BiH: U trci ostali Kavazović i Zukorlić

Sabor Islamske zajednice (IZ) BiH će na sednici, 12. oktobra, za vrhovnog poglavara muslimana birati između dva kandidata, aktuelnog reisu-l-uleme Huseina Kavazovića i Muamera Zukorlića, bivšeg glavnog muftije IZ u Srbiji i aktuelnog lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodnog poslanika u Skupštini Srbije. NJih dvojica su ostali u izbornoj trci, nakon povlačenja dvojice drugih kandidata, Huseina Smajića i mostarskog muftije Salema Dedovića.

Obesmislili i izblamirali aktivnosti 14

Obesmislili i izblamirali aktivnosti

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), u poslednja tri meseca, pokušava da realizuje niz aktivnosti, koje nailaze na otpor, a za to krivica se pripisuje državnim organima i onima „koji ne misle dobro svom bošnjačkom narodu“.

PrvaPoslednja