Novi Pazar

Budžet kroji ambicije

Porazom od Dinamika spuštena je zavesa na odocnelu košarkašku sezonu u kojoj je Novi Pazar u tri takmičenja napravio pomake kakvi se u svetu sporta retko beleže.

Znalo se ko kosi, ko vodu nosi

Pre nego će se ući u finiš KLS i u utakmice biti ili ne biti (Borac i Dinamik) Novi Pazar dospeva u krizu igre i rezultata. Dve nedelje pre meča odluke sa Dorćolcima unapred se upisuju bodovi protiv Metalca u Pendiku.

Stare ideje u novom pakovanju

Inicijativa Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) o uspostavljanju specijalnog statusa za Sandžak, ponovo je ustalasala ovdašnju političku scenu, ali i dodatno opteretila koaliciju dve najjače bošnjačke političke opcije, Sandžačke demokratske partije (SDP) i SDA Sandžaka.

Afirmacija baleta i modernih igara

Početak realizacije projekta „Karavan igre“ najavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Pazaru. Iz ovog grada i kreće ovogodišnji „Karavan“.

Šta sve plovi novopazarskim rekama?

Spisak „neidentifikovanih plovnih objekata“, u rekama koje protiču kroz ovaj grad (Raška i Jošanica), dugačak je i beskonačan.

Novopazarski Vodovod naplaćuje tek trećinu proizvedene vode

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u Novom Pazaru fakturisalo je 4,3 miliona kubika vode u prošloj godini, odnosno trećinu od proizvedenih 12,2 miliona kubika, dok se ostatak „izgubio u mreži ili administraciji“, objavio je danas radio Sto plus.

Ugljanin i Kurti zabrinuti što status Sandžaka i Bošnjaka još nije rešen

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i predsednik kosovskog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti razgovarali su o „modalitetima regionalne dobrosusedske saradnje“ i izrazili zabrinutost zbog toga što status Sandžaka i status Bošnjaka još nije rešen, saopštila je SDA Sandžaka.

Ravno do dna

Ma koliko se trudili da iskopate pristojne termine da biste objasnili pad Novog Pazara, nepristojno bi bilo ne reći da odavno jedna ekipa nije na tako glup način izvisila iz lige u kojoj joj je po svemu mesto.

Ulice razgraničavaju sporazume

Poslednja zasedanja lokalnih parlamenta u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu bila su u znaku inicijative SDA Sandžaka o preimenovanju ulica.

SDP: Ne pristajemo na ultimatume SDA Sandžaka

Sandžačka demokratska partija (SDP) saopštila je danas da neće pristati „ni na kakav ultimatum SDA Sandžaka“ i ocenila da je poziv te stranke da se prihvati njihov predlog za nazive ulica i trgova „najobičniji izgovor da se raskine koalicija, a da se krivica za to svali na SDP“.

Praznik u senci nejedinstva i optužbi

Tradicionalnim manifestacijama Bošnjačko nacionalno veće (BNV) obeležilo je 11. maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave. Svečanostima je prisustvovao bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, koji je tokom dvodnevne posete Novom Pazaru i Sjenici odvojeno razgovarao sa predsednikom SDA Sulejmanom Ugljaninom i čelnicima ove dve lokalne samouprave Nihatom Biševcem i Hazbom Mujovićem.

PrvaPoslednja