Novi Pazar

Ugljaninovo stabilizovanje Balkana

Većnik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin nedavno je bio domaćin delegaciji Kosova, u kojoj su bili nacionalni koordinator za sport i kulturu Redžep Hoti, bošnjačka narodna poslanica u Skupštini Kosova Emilija Redžepi, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i profesor Nedžmetin Spahiu.

Nemanja Krstić: Sami odlučujemo o svojoj sudbini

Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Nikola Kalinić, Đorđe Gagić, Nenad Krstić, Danilo Anđušić, Raško Katić i Vladimir Štimac.

Posle protesta u Novom Pazaru: Uz Srbiju ili za Sandžak?

Pod nazivom „Za sigurnu budućnost – Sandžak se budi“, SDA Sandžaka je organizovala, minule subote, protestnu šetnju. Pozivi čelnika te partije građanima Novog Pazara i ostalih sandžačkih opština, nisu dali očekivane rezultate.

Spomen ploča u Novom Pazaru nastradalim lekarima u padu helikoptera

Članovi porodica i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zajedno su danas otkrili, na četvrtu godišnjicu pada vojnog helikoptera, spomen ploču lekaru Dževadu Ljajiću i anesteziologu Miroslavu Veselinoviću na zgradi Medicinske škole u tom gradu koja od početka školske godine nosi naziv „Dva heroja“.

Teodora Simović: Spremna za maraton u Diseldorfu

Dva minuta i 13 sekundi brže nego što je ikada trčala jedan maraton, Teodora Simović završila je na četvrtom mestu svoj četvrti okršaj sa dužinom 42 km i 195 metara.

SDA Sandžaka organizuje proteste

Treća sreća. Tako najkraće može da se kaže za sutrašnji protest u Novom Pazaru. Organizuje ih najstarija bošnjačka partija, SDA Sandžaka.

Načelnik Gradske uprave Novog Pazara podneo ostavku

Načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Novog Pazara Almir Leković podneo je ostavku na tu poziciju i na sledećoj sednici lokalnog parlamenta bi trebalo da bude izabran za zamenika Gradskog pravobranioca, objavio je danas radio Sto plus.

Ne razmišljam ni turski, ni bosanski, samo kuranski

Sadašnje stanje muslimana u Srbiji može da se tumači sa više aspekata. Prvo, njihov položaj u zakonu, drugo primena tog zakona i njihova implementacija u stvarnom životu muslimana i treće odnos muslimana prema svojoj zajednici.

Svi putevi vode u Partizan

Svuda pođi u Partizan dođi. To je moto kojeg se više od 30 godina drži Bajram Kolašinac, prvi čovek i trener biciklista novopazarske Trnave i nekadašnji vozač crno-belih.

Od juna do avgusta ORA „Ribariće 2019“

Posle tri decenije u Novom Pazaru će biti „oživljene“ omladinske radne akcije (ORA). Ovog leta biće organizovana ORA „Ribariće 2019“ i danas je u lokalnoj upravi počelo prijavljivanje budućih akcijaša.

Bošnjaci van ustavnih načela

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, povodom dvadesetogodišnjice zločina u Štrpcima, na konferenciji za novinare, rekao je da je nad Bošnjacima bilo još nekoliko zločina, koji još nisu rasvetljeni, a počinioci kažnjeni.

PrvaPoslednja