Novi Pazar

Čarobne Altinove trojke

Košarkaške zlatne medalje na evropskim šampionatima su nešto na šta smo se navikli u svim mogućim konkurencijama i kategorijama. Novo je da je zlato prvi put prošle godine zasjalo na grudima jednog Novopazarca.

Oaza u centru grada

Malo mesta u zemlji može da se pohvali otvorenim sportskim prostorom u samom centru grada. Većina objekata na Sportsko rekreativnom centru (SRC) u Novom Pazaru nalazi se u okruženju hotela Vrbak i izgrađeni su davne 1977. godine za potrebe MOSI, osim sitnijih prepravki nisu rađeni obimniji zahvati na njima.

Izbori za reisu-l-ulemu Islamske zajednice BiH: U trci ostali Kavazović i Zukorlić

Sabor Islamske zajednice (IZ) BiH će na sednici, 12. oktobra, za vrhovnog poglavara muslimana birati između dva kandidata, aktuelnog reisu-l-uleme Huseina Kavazovića i Muamera Zukorlića, bivšeg glavnog muftije IZ u Srbiji i aktuelnog lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodnog poslanika u Skupštini Srbije. NJih dvojica su ostali u izbornoj trci, nakon povlačenja dvojice drugih kandidata, Huseina Smajića i mostarskog muftije Salema Dedovića.

Obesmislili i izblamirali aktivnosti

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), u poslednja tri meseca, pokušava da realizuje niz aktivnosti, koje nailaze na otpor, a za to krivica se pripisuje državnim organima i onima „koji ne misle dobro svom bošnjačkom narodu“.

Vrtić kreće iz Priboja protiv Prijepoljki

Kada je 2016. godine Redžep Mahmutović podigao na noge ženski rukomet u Novom Pazaru retko ko nije pomislio da još jedan zanesenjak kreće u nešto za šta zna da može da traje nekoliko meseci, najviše godinu dana.

Predsednica BNV Jasmina Curić traži sastanak sa ministrom prosvete

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Jasmina Curić uputila je juče pismo ministru prosvete Srbije Mladenu Šarčeviću, u kojem mu predlaže zajednički sastanak „u cilju otklanjanja posledica uočenom diskriminacijom i asimilacijom dece bošnjačke nacionalnosti“. Održavanje sastanka se zahteva „u najkraćem mogućem roku“.

Izveštavanje o poseti Zlatibora Lončara samo za odabrane

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar danas je obišao zdravstvene ustanove u Novom Pazaru, Raški i Tutinu. O ovoj poseti većina medija i dopisnička mreža saznali su iz saopštenja koje je izdalo Ministarstvo zdravlja.

Matić zagonetka za Matića

Poslednjeg dana avgusta, Saša Štrbac, trener Budućnosti iz Dobanovaca, pre deset godina i Novog Pazara, samo nekoliko minuta po završetku utakmice 6. kola u kojoj je njegov tim poražen na Gradskom stadionu (2:0), čestitajući kolegi i kako je rekao prijatelju Slavku Matiću na pobedi, imao je dodatak nevezan za samu utakmicu:

Za manje đaka kriva država

U novopazarskim školama ove školske godine ima manje đaka u nastavi na bosanskom jeziku. Bošnjačko nacionalno veće (BNV), grad Novi Pazar i SDA Sandžaka ocenjuju da je u pitanju „agresivna diskriminacija nad Bošnjacima prilikom upisa dece u škole“.

Stručno usavršavanje opštinskih činovnika

Nacionalna akademija za javnu upravu i novopazarski Regionalni centar za stručno usavršavanje, ovog leta organizovali su obuku za zaposlene u lokalnim samoupravama Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške. Obuke o opštem upravnom postupku, efikasnijim inspekcijama i veštinama komunikacije, pohađalo je skoro 100 zaposlenih iz ove četiri lokalne samouprave.

PrvaPoslednja