Novi Pazar

Konstituisanje BNV 23. novembra

Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) biće konstituisan u petak, 23. novembra, u Novom Pazaru.

Podele zbog Zukorlića i Ugljanina

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić nije odgovorio na zahtev liste „Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin“, da danas zakaže konstituisanje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Novi Pazar: Neispravno 80 odsto hidranata

Nakon požara u stambenom bloku „Bor“, u kojem su život izgubile tri osobe i pričinjena je materijalna šteta procenjena na devet miliona dinara, Gradsko veće naložilo je kontrolu hidrantske mreže u svim novopazarskim višespratnicama.

Nikad nije kasno da pobediš sebe

Kad se, takozvani, običan, mali čovek u zrelim godinama odvaži da pobedi sebe u nekom od ekstremnih sportova – to se zove hrabrost.

Manjina i njen savet (3.deo)

Mediji su se „zapalili“ nakon proglašene pobede Sulejmana Ugljanina na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i izjava koje je izrekao.

Izborni rezultati očekivani

Izbori za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) „doneli“ su ono što se i očekivalo. Većničke mandate osvojile su liste iza kojih su stajala najveće bošnjačke partije.

Birački spiskovi najveći problem

Kao i na prethodnim i ove godine su izbori za nacionalni savet bošnjačke manjine najinteresantniji, a kampanju su obeležila žestoka prepucavanja bošnjačkih političkih predstavnika. Finiš kampanje obeležen je međusobnim prozivkama između lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, koji predvodi listu „Matica bošnjačka“ i potpredsednika Vlade Srbije Rasima LJajića, osnivača u Novom Pazaru vladajuće Sandžačke demokratske partije, koja je podržala listu „Vakat je“.

Niko ne zna Bibićeve granice

Bilo u kakvom kontekstu pomenuti Amelu Terzić i Elzana Bibića, a izostaviti Rifata Ziljkića, priča bi bila nekompletna. O dvoje vrhunskih atletičara javnost zna mnogo, sve, samo njihov atletski otac Ziljkić.

Prva Poslednja