Život

Nesavršeno lice perfekcionizma

„Perfekcionisti“ postavljaju sebi visoke kriterijume za ono što rade, jer samo visok kvalitet povećava šanse za sigurnost i uspeh i istovremeno smanjuje mogućnost za neuspeh, bol, gubitak i razočarenje.

Tradicija božičnih vašara u Beču

Od sredine novembra sve do katoličkog Božića najlepši bečki trgovi pretvaraju se u magične božićne vašare. Predbožićno raspoloženje upotpuniće mirisi božićnih peciva i vruć punč.

Švajcarska (1): Zlatne tišine Karone

Da bih prešao švajcarske Alpe sa severa na jug i došao u Karonu, ove godine nisam morao da se probijam kroz maglovite urvine Gotharda.

Pronađen najmanji čovekoliki majmun

Sićušni fosilizovani kutnjak, pronađen u Keniji, pripadao je, kako se čini, najmanjoj vrsti čovekolikog majmuna (ili hominoida) koja je do sada otkrivena, navodi se u novoj studiji.

Grinič (London): Rodno mesto Tjudorovih

„Zeleno selo“, Grenevic, na starosaksonskom ili Grinič na engleskom, idilično je predgrađe Londona, po kome se meri vreme u celom svetu. Kroz centar ovog mesta prolazi „nulti meridijan“, nazvan Grinič.

Energetska vrednost meda

Med nije hrana u običnom smislu reči, koja služi za održavanje telesnih funkcija kod pčela, već ga one koriste kako bi tokom leta održavale temperaturu u zoni legla, ali i da bi sačuvale pčelinju zajednicu od smrzavanja tokom zime.