Život

Kako do jačeg imuniteta? 3

Kako do jačeg imuniteta?

Sezona gripa je (nažalost) zvanično otvorena, ali ove godine se nažalost pored sezonskog gripa moramo, bar ćemo se truditi da se štitimo i od korona virusa.⁣⁣

Župa (2): Trajna potraga za elegancijom 9

Župa (2): Trajna potraga za elegancijom

Ove godine je bila peta godišnjica Dana prokupca, koji se obeležava 14. oktobra, a čiji su idejni tvorci Igor Luković (urednik časopisa i portala Vino i fino) i Tomislav Ivanović (osnivač portala vinopedia.rs). Pre pet godina se moglo probati četrnaest vina od prokupca.

Svetski dan borbe protiv osteoporoze 12

Svetski dan borbe protiv osteoporoze

Svetski dan osteoporoze, 20. oktobra svake godine, obeležava jednogodišnju kampanju posvećenu podizanju globalne svesti o prevenciji, dijagnozi i lečenju osteoporoze.

Slovenija: Zdravlje iz vode u termama 13

Slovenija: Zdravlje iz vode u termama

Od malih nogu najmrskiji mesec u godini bio mi je novembar. Oduvek doživljavam novembar kao doba sa najmanje sunca, kada nebo posivi, dani se skrate, a kiša i vetar povedu bitku za prevlast.

Župa (1): Bez vina u tetrapaku 15

Župa (1): Bez vina u tetrapaku

Glavna soba Aleksandrovačkog muzeja vinogradarstva i vina prepuna je dok stanovnici grada od kojih je većina na ovaj ili onaj način uključena u trgovinu vinom – pričaju o Župi i njenom identitetu; nastojeći da se distanciraju od vina u tetrapaku i sangrije koja su kroz godine umanjila ugled regije.