Život

Ideja o higijeni ruku nastala u Beču 3

Ideja o higijeni ruku nastala u Beču

Iako danas zvuči neverovatno, nekada je higijena ruku smatrana gubljenjem vremena. Mađarski lekar Ignac Zemelvajs (1818-1865) započeo je revoluciju u istoriji medicine svojom teorijom o higijeni ruku, a do otkrića je došao u Opštoj bolnici u Beču.

Svetski dan šale 1. april 8

Svetski dan šale 1. april

Danas je 1. april, Svetski dan šale, kada se mnogi trude drugima napraviti razne smicalice samo zbog smeha i zabave iako ponekad te naizgled bezazlene šale imaju i neželjene efekte.

Kako će izgledati tržište rada u budućnosti? 11

Kako će izgledati tržište rada u budućnosti?

Digitalizacija, automatizacija, globalizacija – kako će izgledati tržište rada u budućnosti? Bečki naučnik Rajnhold Pop predstavio je nekoliko prognoza akancelarija Grada Beča u Beogradu prenosi neke od njih.

Francuska: Put velikih vinograda 13

Francuska: Put velikih vinograda

Pored auto-puta koji od Liona vodi na sever, negde ispred Makona, stoji oznaka „Vi ste u Burgonji“, sa stilizovanom biforom, kuvarskom kapom i grozdom.

Kako virus korona utiče na životnu sredinu? 15

Kako virus korona utiče na životnu sredinu?

Dok sedimo u svojim domovima tokom izolacionog perioda svakodnevno se susrećemo sa negativnim podacima o novozarženim i umrlim od virusa korona. Iako nekome može da zvuči ironično ova situacija je ostavila i neke pozitivne efekte na životnu sredinu.