Život

Napoleon u pop kulturi - ko kosi, a ko slamku u nosu nosi? 2

Napoleon u pop kulturi – ko kosi, a ko slamku u nosu nosi?

Pisati tekst povodom 200. godišnjice smrti Napoleona Bobnaparte čini se na prvi pogled banalno u 21. veku, jer, eto, postoji verovanje da je navodno dovoljno samo ukucati u Gugl pretraživač njegovo ime i očas posla izađe sve moguće o njemu što vas zanima do detalja.

Estonija: Istorija na jelovniku u Talinu 3

Estonija: Istorija na jelovniku u Talinu

Da se istorija jednog grada može učiti iz neobičnih izvora, svedoči jelovnik restorana Olde Hansa u estonskoj prestonici Talinu.

Odri Hepbern: Ime jedne lale 8

Odri Hepbern: Ime jedne lale

Glumica, model, ali i velika humanitarka, Odri Hepbern, rođena je 4. maja 1929. godine u Briselu, pod imenom Odri Katlin Raston. Posle života na ivici tokom Drugog svetskog rata, sudbina joj je priredila da šarmira svet svojom gracioznošću.

Razvode se Bil i Melinda Gejts 9

Razvode se Bil i Melinda Gejts

Predsednik „Majkrosofta“ milijarder Bil Gejts, objavio je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter da se razvodi od supruge Melinde.

Vege recept: Slani keksići sa sremušem 11

Vege recept: Slani keksići sa sremušem

Koliko znate o jestivom cveću? Ne mnogo, zar ne? A toliko toga može sa njim da se uradi, počev od dekoracije, preko pravljenja meda, pa do ekstrakovanja šećera i sirupa iz njega.

Puž sa spanaćem (recept) 13

Puž sa spanaćem (recept)

Evo jednog predloga za one koji vole spanać, a dosadilo im je da ga jedu na isti način. Možda se recept dopadne i nekome ko tvrdi da ne voli da jede spanać, svakako zamena može da bude blitva, mladi luk.