Život

Samo 40 odsto beba se doji prvih šest meseci 2

Samo 40 odsto beba se doji prvih šest meseci

Samo oko 40 odsto svih beba rođenih u toku godine isključivo se doji do šest meseci starosti, a samo 45 odsto nastavlja dojenje do druge godine života, saopštio je Institut Batut povodom Nacionalne nedelje dojenja.

Većina srednjoškolaca u EU uči engleski kao strani jezik 3

Većina srednjoškolaca u EU uči engleski kao strani jezik

U Evropskoj uniji ubedljivo najviše srednjoškolaca uči engleski kao strani jezik, te je gotovo 87 odsto njih učilo engleski jezik u 2018. godini, pokazuju podaci Evropskog zavoda za statistiku (EUROSTAT).

Kina najavila da će do 2060. godine postati ugljenično neutralna 8

Kina najavila da će do 2060. godine postati ugljenično neutralna

Kina će dostići maksimum emisije gasova sa efektom staklene bašte u narednih deset godina, nakon čega će do 2060. godine ova zemlja postati ugljenično neutralna, saopštio je predsednik Kine Si Đinping na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Karavan za klimu 9

Karavan za klimu

Ovogodišnja izložba Karavana za klimu, koja se otvara u utorak, 29. septembra, u Nišu, posvećena je očuvanju biodiverziteta u Srbiji i klimatskim promenama.

Beli anđeo ili bela torta (recept) 11

Beli anđeo ili bela torta (recept)

Kako sam ugledala ovaj predivni beli kolač, koji je naša koleginica Mira donela u redakciju da sa nama podeli radost odlaska u mirovinu, pre prvog zalogaja bila sam sigurna da ću beli kolač praviti čim se ukaže prilika.

Sto šezdeset godina od smrti kneza Miloša Obrenovića 12

Sto šezdeset godina od smrti kneza Miloša Obrenovića

Miloš Obrenović, jedno najznačajnijih imena naše istorije, vođa Drugog srpskog ustanka, kojim je poveo narod u konačno osobođenje od Turaka, preminuo je na današnji dan pre tačno 160 godina.

Recept nedelje: Zapečene breskve 13

Recept nedelje: Zapečene breskve

Dok breskvama ne prođe sezona ili ako imate višak voća. Ne moraju biti samo breskve – možete koristiti i šljive, jabuke, kruške…

Bez kojih pet stvari ne možete da zamislite dan? 15

Bez kojih pet stvari ne možete da zamislite dan?

Da li ste ikada razmišljali o tome bez čega ne možete da zamislite dan? Lista je sigurno poprilično duga, a na njoj se verovatno nalaze prijatelji, dobra muzika, internet, možda par dobrih patika za trčanje, četkica za zube…