Život

Mačka vam je uznemirena, kako da je smirite? (VIDEO)

Inteligencija, nedokučivost i osetljivost su osobine koje čine mačku fascinantnim i omiljenim kućnim ljubimcem. Gotovo svi vlasnici će potvrditi da mačke vole udobnost i ustaljenu rutinu. Svako odstupanje od uobičajenih aktivnosti, promene životnih okolnosti ili zdravstveni problem predstavljaju izuzetan stres za mačku.

Pariz: Grad svetlosti iz drugog ugla

Boravak u Parizu na doktorskim studijama i kao predavač na elitnom Fakultetu za biznis KEDGE u okviru departmana za umetnost i kreativne industrije, pruža mi sasvim novo viđenje na Francusku i njen glavni grad.

Izrael (1): Amos hrabri i snažni

Amos Oz sklopio je zauvek oči 20. teveta 5779. (Svet je nastao, ili tačnije: Adam i Eva stvoreni su pre tih, dakle, pet milenijuma i osam skoro vekova.) Tri dana kasnije, 23. teveta, pokopan je u kibucu Hulda, na jugu Izraela, uz – kako su pisale novine – melanholične hebrejske tužbalice.

Tačkasta poslastica – čia sa crvenim voćem (recept)

Čia seme je u poslednje vreme popularno u ishrani i ima status superhrane. Seme je zdravo, odličan je izvor kalcijuma, bogato je omega 3 masnim kiselinama, dobar antioksidans, i ne sadrži gluten.

Procvetale prve visibabe u zaječarskim baštama

Iako vremenska prognoza najavljuje da će zima potrajati još neko vreme priroda je počela da se budi. U zaječarskim baštama javili su se prvi vesnici proleća – visibabe.

Recept nedelje: Lešnik gnezda

Lešnik gnezda su jednostavna za pripremu i jedan od traženijih sitnih kolača.