Život

Hamburg (5): Novi umetnički izrazi 2

Hamburg (5): Novi umetnički izrazi

Sve zvuči nevino i jednostavno dok se sluša; no, kada se učestvuje, postaje jasno koliko je komplikovana polifonija tri ritmičko-melodijske linije različitih mera i akcenata.

Kako da promenite navike u ishrani za samo jedan dan? 3

Kako da promenite navike u ishrani za samo jedan dan?

Da biste promenili navike u ishrani, potrebno je mnogo volje i truda, posebno ako to želite da uradite za samo jedan dan. Ipak, postoji lista određenih načina koji mogu da vam pomognu u ostvarenju cilja.

Indija: Srinagar, prestonica Kašmira 8

Indija: Srinagar, prestonica Kašmira

Kada je podela indijskog potkontinenta dogovorena 1947. godine, sve prinčevske države morale su izabrati novu domovinu između Indije i Pakistana. Kašmir je bio država sa većinskim muslimanskim stanovništvom, a vladar je bio Hari Sing – Sik.

Kako večernji obroci utiču na kardiovaskularni sistem žena 9

Kako večernji obroci utiču na kardiovaskularni sistem žena

Najnovije američko istraživanje pokazalo je da vreme konzumiranja obroka može uticati na kardiometaboličko zdravlje žena, odnosno da je unos većeg broja kalorija nakon 18 sati povezan s lošijim zdravljem kardiovaskularnog sistema.

Rusija/Anadir: Igra polarnog delfina 10

Rusija/Anadir: Igra polarnog delfina

Izgleda da je u Anadir lakše stići zimi, kada je liman na čijoj se obali nalazi okovan debelim ledom, po kome se mogu kretati i teška vozila. U avgustu, kada je leto na vrhuncu, kater koji nas je prevozio od aerodroma teško se kretao jer su ga zapljuskivali veliki talasi; Tihi okean ovde ni leti nije miran.

Koliko zarađuju influenseri na Instagramu? 11

Koliko zarađuju influenseri na Instagramu?

Izveštaj marketinške agencije Izea pokazao je da je prosečna cena sponzorisane fotografije na Instagram profilu neke uticajne osobe od 2014. do 2019. godine porasla sa 134 na 1.642 američka dolara, piše BBC.

„Čarobna frula“ inspiracija dijademe za Bečki operski bal 14

„Čarobna frula“ inspiracija dijademe za Bečki operski bal

Legendarni francuski dizajner Kristijan Lakrua kreirao je tijaru „Kraljica noći“ sa Svarovski kristalima za debitantkinje „Bečkog operskog bala“ koji se održava 20. februara 2020. godine u zgradi „Bečke državne opere“, saopštila je kancelarija Grada Beča u Beogradu.

Recept nedelje: Čupavci 15

Recept nedelje: Čupavci

Dobri stari i omiljeni čupavci. Ništa ja tu ne bih menjala.