Život

Zašto je slušanje važno? 2

Zašto je slušanje važno?

Slušanje kao sposobnost da fokusiramo pažnju na auditivne podražaje je važan aspekt našeg života i značajno utiče na njegov kvalitet u svim segmentima.

Globalna emisija ugljen-dioksida dostigla novu najvišu vrednost 8

Globalna emisija ugljen-dioksida dostigla novu najvišu vrednost

Ukoliko pratite vesti o klimatskim promenama, sigurno ste primetili da su u poslednje vreme obroreni brojni rekordi. Na Antarktiku je izmerena najviša temperatura do sada, dok je prvi mesec 2020. bio najtopliji januar od kako se vrše merenja.

WC za pse na aerodromu u Osaki 10

WC za pse na aerodromu u Osaki

Međunarodni aerodrom u Osaki napravio je ograđenu zonu koja služi kao toalet za pse koji ljubimci pitnika koriste pre nego što se ukrcaju na let i to je prvi aerodrom u Japanu s ovakvom vrstom usluge.

Dan zaljubljenih: Deset predloga za poklon voljenoj osobi 11

Dan zaljubljenih: Deset predloga za poklon voljenoj osobi

Dan zaljubljenih obeležava se svake godine 14. februara širom sveta i prihvaćen je kod većine ljudi bez obzira koje su religije. Pravoslavci slave Svetog Trifuna, dok rimokatolike ovaj dan asocira na Svetog Valentina.

Soloturn (1): Veče i jutro provincije 13

Soloturn (1): Veče i jutro provincije

Usred puste srednjoevropske noći svetli pod padinama Jure katedrala Sv. Ursa i Viktora. Ispod nje, obale Are samuju tamom pozne jeseni. Soloturn: grad ponosite prošlosti, povesti još uvek neotkrivene.

U Srbiji sam naučila šta je "promaja" 15

U Srbiji sam naučila šta je „promaja“

U godini koja obeležava 80 godina od kada je British Council otvorio svoju kancelariju u Beogradu, takođe se suočavamo sa Brexitom i novim pogledima na Evropu.