Život

Svaki peti u Srbiji nema seks u braku

Čak 54 odsto građana izjasnilo se da nisu zadovoljni učestalošću seksualnih odnosa, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Gastronomija vojvođanskih Hrvata u Petrovaradinu

Petrovaradin je domaćin druge po redu gastronomske manifestacije „CROz kuhinju Vojvodine“ koju organizuje Hrvatsko kulturno-prosvetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina.

Nedostatak seksa u braku sve češći razlog za pomoć psihoterapeuta

Supružnici koji imaju redovne i zadovoljavajuće seksualne odnose učvršćuju i razvijaju partnerski odnos i jačaju granice svog braka. Nažalost, psihoterapeuti procenjuju da oko 20 odsto supružnika živi u braku bez seksa, što znači da vode ljubav 10 ili manje puta godišnje, navodi za Danas.rs klinički psiholog i psihoterapeut Branislava Pavlović.

Preko 50 godina stara dijeta ponovo popularna

Trendovi u ishrani se vremenom menjaju, a kao najatraktivnija, u poslednje vreme se izdvojila medicinska dijeta koju je osmislio američki kardiolog još sredinom prošlog veka.

U potrazi za novim dubinama

Više od jednog meseca naučnici plove obalom Ekvadora tragajući za masama mikroba koji žive u dve dugačke rupe izbušene na dnu okeana.

Da li Sunce ima ulogu u klimatskim promenama?

Velika većina naučne javnosti (97 odsto) smatra da se klimatske promene, osmotrene od početka industrijske revolucije, dešavaju i da je glavni uzrok za to povećana koncentracija gasova sa efektom staklene bašte u atmosferi za koju je odgovoran čovek.

Budva: Svi su dobrodošli i zato dolaze

Iako na Crnogorskom primorju poslednjih godina niču moderni turistički rizorti, a mnogi svetski turističko-ugostiteljski brendovi imaju svoje „predstavnike“ od Igala do Ulcinja, metropola crnogorskog turizma Budva bila je i ostaće jedinstvena turistička destinacija.

Šta da radite kad želite da se hranite zdravije, a vaš partner ne

Idete u nedeljnu nabavku namirnica i dajete sve od sebe da pripremite ukusne, balansirane obroke. Takođe živite sa partnerom koji se ne slaže sa vašim novim zdravim načinom života. Nagovarate ga, objašnjavate prednosti i zašto je to dobro za njega, ali ne uspevate da ga ubedite. Posle toga slede nesporazumi i rasprave.

Boka Kotorska: S ponistre se vidi ponta

Evo me s kraja leta. S ponistre moje sobe u kamenoj kući starosedelaca, gledam da li je sunce obasjalo samo moju pontu. Dženis Džoplin peva “Summertime“ („Leto je i život je lak…“).