Život

Makaronsi – popularni francuski kolačići slave rođendan

Različitih boja, hrskave spoljašnjosti i ukusnog fila, makaronsi su verovatno jedan od najpoznatijih i najcenjenijih francuskih slatkiša. Ovaj kolač može biti različitih ukusa i boja – od klasične soljene karamele do lavande i meda.

Zagreb: „Teške reči“ u Galeriji Prozori

Zagrebačka galerija Prozori smeštena je u Biblioteci Silvija Strahimira Kranjčevića. Osnovana je 1978, a njena programska koncepcija se zasniva na heterogenom javnom prostoru, te interakciji bibliotečkog i galerijskog diskursa.

Italija: Sicilija, Sardinija, Kalabrija

Burna istorija, veličanstveni predeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu za idealan odmor.

Tajna predmeta FS74

Kada su krajem tridesetih godina prošlog veka arheolozi iz severne Alabame žurili da iskopaju sada potopljeno naselje američkih Indijanaca na ušću reka Flint i Tenesi, nisu ni slutili da se među desetinama pronađenih predmeta nalazi lula koja će decenijama kasnije pokazati da su američki starosedeoci koristili nikotin pre 3000 godina.

Pet najboljih crtanih filmova za decu (VIDEO)

Ukoliko imate malo dete (mada i starija deca, a i roditelji mogu da se priključe) predstavljamo vam listu od 5 predivnih crtanih filmova. Zato ih udobno smestite i pripremite kokice za celu ekipu.

Neispavanost i njene posledice

Ukoliko naporno radite cele nedelje i ne stižete da se naspavate, zdravstveni rizici kojima podležete ne smanjuju se čak ni ako ceo vikend provedete odmarajući, pokazuje kratkoročna studija rađena na grupi mladih ispitanika.