Redakcijski komentar

Smrt u epicentru luksuza 2

Smrt u epicentru luksuza

Gradilište u blizini nekadašnje Američke ambasade, gde treba da nikne kompleks Kneza Miloša Residence, predstavljen kao „epicentar luksuznog života“, finansiran novcem stranih investitora, odneo je tokom godinu i po dana dva života.

Sindikalna nepodobnost 3

Sindikalna nepodobnost

Radnik beogradskog Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Bogosav Nešović, predsednik podružnice Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u toj firmi, dobio je otkaz zbog, kako tvrdi njegova sindikalna centrala, toga što je obavestio gradonačelnika Beograda o pritiscima poslovodstva na zaposlene.

Izborna strašila 8

Izborna strašila

Velika većina građana Srbije nikada ne bi glasala za nasilje, mržnju prema drugima i nipodaštavanje, niti za poricanje zločina i sve ostalo što krasi krajnji radikalizam.

Pola miliona za NDBG 9

Pola miliona za NDBG

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović, osuđen je na novčanu kaznu zbog organizovanja protesta „Koliko vredi život u Srbiji“, povodom smrti dvoje radnika na gradilištu „Beograda na vodi“ 14. septembra 2018. godine ispred Vlade Srbije.

Eee... 10

Eee…

Skupština Srbije usvojila je izmene zakona po kojem će žene na lokalnim i republičkim listama biti zastupljene ukupno 40 odsto.

„Nesuglasice“ i „rat“ 11

„Nesuglasice“ i „rat“

Otkako je, još kada je prvi put najavljivan festival Teatar na raskršću krajem prošle godine, Kokan Mladenović „povukao nogu“ najpre protestvovaši zbog pokroviteljstva Aleksandra Vučića nad ovom manifestacijom, a potom i odustavši od režije predstave kojom je ona trebalo da bude otvorena, Festival ne prestaje da se osipa, kako u „ljudstvu“ tako i u „materijalu“.

Čemu subvencije? 12

Čemu subvencije?

„Koliko god da drugi ponude, mi ćemo ponuditi više“, rečenica je koju redovno izgovara predsednik države Aleksandar Vučić, svaki put kad treba privući nekog stranog investitora da ulaže u našoj zemlji.

Prolazak kroz zidove 13

Prolazak kroz zidove

Posle više od deset godina od kada je zgrada Muzeja savremene umetnosti (MSUB) na Ušću bila zatvorena za javnost, rekonstrukcije i spektakularne izložbe „Čistač“ Marine Abramović, iz ove kuće su počele da stižu vesti kao iz tabloida.

Rampa za manjine 14

Rampa za manjine

Dva meseca pre izbora vladajući režim u Srbiji bitno menja izborni zakon – izborni cenzus smanjuje se na tri odsto i uvodi poseban filter za stranke nacionalnih manjina. Obe izmene uticaće na to da se u parlamentu smanji broj poslanika iz redova nacionalnih manjina.

Uzdržana podrška 15

Uzdržana podrška

Srpska lista, lojalna zvaničnom Beogradu, glasala je za svoje predstavnike u novoj vladi Kosova, kao i za izbor Vjose Osmani za predsednicu parlamenta, dok je bila uzdržana prilikom glasanja o ostalim ministrima.