Redakcijski komentar

Saosećanje rezervisano samo za Srbe

Premijerka Ana Brnabić rekla je, povodom dvadesetogodišnjice od NATO intervencije, da Srbija ne sme da zaboravi žrtve tog bombardovanja.

Tvrđava razdora

Sukobili su se oko nje Rimljani sa varvarskim plemenima još u prvom veku nove ere, od rimskog Singidunuma do vizantijskog Singidona napadali su je Huni, Ostrogoti, Heroli….

Nasilje nad istinom

Legitiman je protest građana ispred zgrade Javnog servisa koji mesecima bojkotuje izveštavanje sa njihovih protesta.

Ništa od boljeg života

Srbiji će na osnovu ostvarenih stopa rasta BDP-a od početka globalne krize (2008. godina) biti potrebno čitavih 185 godina da po realnoj kupovnoj moći stigne 15 starih članica Evropske unije.

Seča stabala

Da li je javno mnjenje koje pokreću opozicione stranke i novi samonikli pokreti u vreme vladavine naprednjaka uspelo da spreči bilo kakav graditeljski zahvat u Beogradu?

Etika (ne)odgovornosti

Prividne i odložene ostavke – kada se pred javnošću objavi da se povlači sa neke funkcije, a onda to povlačenje traje li traje, bez mogućnosti da se utvrdi do kada će – postale su nova odlika naše politike.

Anine fatamorgane

Izjava premijerke Srbije Ane Brnabić „da je danas 46 miliona puta bolje nego 2012. godine“ nasmejala je građane koji iz meseca u mesec jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Sto dana pobune

Informacije o tome ko je formalni, a ko neformalni organizatora građanskog bunta protiv režima Aleksandra Vučića, nemaju nikakvog smisla i značaja.