Redakcijski komentar

Otrovni glasovi

Sa brojanjem glasova na Kosovu desio se najveći presedan od kako Srbi učestvuju na njima, priznajući na taj način legitimitet vlasti u Prištini.

Državna pomoć i motači kablova

U vikend izdanju Danasa na ekonomskim stranama stajale su dve vesti. U jednoj je izveštaj sa okruglog stola na temu subvencija na kojoj su stručnjaci nimalo pohvalno govorili o subvencijama za strane investitore, a domaći privrednici se žalili na nejednak tretman države.

Svaka pobeda istorijska

Za svaki izborni rezultat od kako je preuzeo SNS pre sedam godina Aleksandar Vučić je izjavio da je najbolji do sada. Tako naravno i pobeda formalno Srpske liste, a suštinski ogranka Srpske napredne stranke, na vanrednim izborima na Kosovu.

Šesti oktobar – početak kampanje bojkota

Savez za Srbiju počeo je ovog vikenda kampanju bojkota – prvo učešćem na subotnjem protestu „1 od 5 miliona“ u Beogradu, a potom i u više gradova Srbije.

Jedna blokada

Zašto su taksisti prošle nedelje danima blokirali centar Beograda? Da li zbog nelojalne konkurencije ili zbog konkurencije? To je ključno pitanje.

Zlatni glas za zlatno doba

Retko gde se tako vidi provalija između naroda i vlastodržačke elite kao što će se ukazati na kosovskim izborima u nedelju. Zvanični Beograd iz sveg glasa poziva srpski narod na Kosovu da se poistoveti sa Srpskom listom.

Ko finansira zdravstvo

Otkad je počeo organizovani odlazak lekara i medicinskih sestara u inostranstvo, državni vrh nas ubeđuje kako će uložiti velika sredstva u zdravstvo, obnoviti objekte, nabaviti opremu, povećati plate. Istina, broj ljudi koji napuštaju zemlju nije se smanjio, naprotiv.

Populizam ili rast

Svake od prethodne dve godine država Srbija je ostvarivala višak u budžetu od nešto preko 400 miliona evra i vlasti nisu štedele na samopohvalama zbog toga podsećajući na deficite čuvene „prošle“ vlasti.

„Zelena“ obećanja

Predsednik Srbije opet je u subotu uzeo metar i makaze u ruke i obećao zabranu gradnje mini-hidroelektrana u zaštićenim zonama prirode.