Redakcijski komentar

Lažna nepobedivost 2

Lažna nepobedivost

Ako išta politički bude došlo glave ovoj naprednjačkoj vlasti, to je njihova potreba da budu uvek, svuda i apsolutno nepobedivi.

Prodisali nakratko 3

Prodisali nakratko

Beograđani su tokom vikenda prodisali nakratko, koliko je dunuo vetrić i razgrnuo oblake guste magle, smoga i smrada. To „disanje“ je kratko trajalo jer prema najavama meteorologa, snažnijeg vetra nema na vidiku tako da ćemo po svemu sudeći ponovo udisati otrove.

Trovanje i Kostolac 8

Trovanje i Kostolac

Dok iz sveta stižu podaci i istraživanja koja govore da su Beograd ali i cela Srbija među nazageđenijim mestima u svetu, te da naša zemlja zauzima neslavno prvo mesto po štetnosti lošeg vazduha po zdravlje u Evropi, čelnici srpske prestonice najavljuju da će Beograd 2020. biti kandidat za Zelenu prestonicu Starog kontinenta. I ne, ovo nije vest preuzeta sa NJuz neta.

Priznanje 9

Priznanje

Obaranje ukrajinskog aviona “boing 737” sa 176 putnika i članova posade iznad Irana je, ispostavlja se, kolateralna šteta pojačanih tenzija u regionu, tragičan događaj s nenadoknadivim gubicima za koji se u prvi mah činilo da će se teško naći krivac.

Podvala sa kesama 10

Podvala sa kesama

Nije prvi put da vlast udari na džep građana.

Nedačićevi Crnogorci 11

Nedačićevi Crnogorci

Izjava Ivice Dačića, šefa srpske diplomatije, o tome da bi trebalo oduzeti srpsko državljanstvo Crnogorcima koji se ne slažu sa njegovim i stavom režima Aleksandra Vučića o aktuelnoj situaciji u toj državi, može se tumačiti isključivo kao opasna.

Mirni Božić 12

Mirni Božić

U Srbiji i Crnoj Gori Božić je prošao mirno, za šta su, budimo otvoreni, najviše zaslužni oni koji proteste organizuju, kao i onih koji ih obezbeđuju „na terenu“.

Animnost ili prepoznatljivost 13

Animnost ili prepoznatljivost

Kako će nova godina u kulturi započeti i da li bi taj početak mogao da ocrta dalja zbivanja u ovaj važnoj a u zemlji Srbiji tako malo bitnoj ili, bolje rečeno, pogrešno postavljenoj, oblasti, biće verovatno nagovešteno predlogom za upravnika i izborom istog u jednoj od najvažnijih nacionalnih kulturnih institucija, Narodnoj biblioteci Srbije.

Trošenje policije 14

Trošenje policije

Ono što je trebalo da bude pokazna vežba policijske efikasnosti, praznični propagandni poklon ministru Stefanoviću, baš kakav bi mu legao ovih dana, pretvorilo se u noćnu moru.

Leteći automobili i septičke jame 15

Leteći automobili i septičke jame

Pola godine pre lokalnih izbora, 19. aprila 2016. godine gradonačelnik Siniša Mali prisustvovao je početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kaluđerici, svedoče novinski izveštaji.