Redakcijski komentar

Povratak „indeksovaca“

Da li je jedan od ciljeva nedavne smene neposlušnog, svojeglavog, neretko i bahatog, ali ne i neuspešnog rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića…

Đilas i Vesić

Reći da jedna sudska presuda i to prvostepena, po kojoj vladajuća Srpska napredna stranka treba da uplati 300.000 dinara opozicionom prvaku Đilasu zbog povrede časti i ugleda, može bilo šta da promeni u Srbiji, bilo bi smešno i budalasto.

Minimalna cena jada

Iako je minimalna cena rada nedavno povećana, odnosno biće veća tek od 1. januara 2019. za osam odsto, a vlast je pritom poručila da će ona za tri godine dostići vrednost minimalne potrošačke korpe, nemoguće je očekivati da će to sprečiti sve direktniju povezanost ovog radnog, odnosno jadnog trenda, sa odlaskom ljudi trbuhom za kruhom u inostranstvo.

A Vanja i dalje ćuti

Koliko država brine o deci? Koliko ih podržava da se ostvare kada pokažu da imaju neki talenat? Sudeći po praksi nadležnog Ministarstva za omladinu i sport, učinci su skromni.

Raspevana stvarnost

I po 11 dnevnih strana posvetili su u izdanju od ponedeljka pojedini dnevni tabloidi u Srbiji Vučićevoj poseti Kosovu, dok je u televizijskom pokrivanju dan ranije apsolutno prednjačila TV Pink.

Vučićeva patetika

Svaka predstava i cirkus koji ovdašnji zvaničnici, zarad povećanja ili održanja sopstvenog rejtinga, prave ulaskom na Kosovo, pogoršava situaciju za Srbe koji tamo žive.

Krizni modus sa Andrićevog venca

Opet se zvanični Beograd, odnosno Andrićev venac, gde stoluje predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, prešaltao u krizni modus.

Roditeljska (ne)odgovornost

Tridesetak prvaka iz Bujanovca nije selo u školske klupe, pošto njihovi roditelji protestuju što su im deca raspoređena u odeljenja sa velikim brojem đaka romske nacionalnosti.

Brdo protiv napretka

Nestručnost, neodgovornost i bahatost. Tako stručnjaci objašnjavaju ovo što se dešava sa građevinskom industrijom, u stvari sa najvećim, nacionalnim infrastrukturnim i građevinskim projektima.

Cena pobede

Da li primećujete promene u ponašanju Srpske napredne stranke?