Redakcijski komentar

Pogrešna adresa 2

Pogrešna adresa

Nema dileme da je Kosovo osetljiva tema za mnoge u Srbiji, da je problem broj jedan kada je spoljna politika u pitanju kao i da oko njegovog rešavanja ne postoji konsenzus.

Nadežda i Rastko 3

Nadežda i Rastko

Iako u kući sagrađenoj pre jednog veka – devedesetih godina 20. stoleća u Ulici Ljube Stojanovića u Profesorskoj koloniji po prirodi stvari nikada nije mogla boraviti Nadežda Petrović, ova kuća, koja je kratko vreme u tom 20. veku bila njen i muzej njenoga ništa manje poznatog brata Rastka, zaslužuje da to ponovo bude, odnosno zaslužuju to ovaj grad i njegovi žitelji.

Hajka iz SPC 8

Hajka iz SPC

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve nisu dozvolili novinarskoj ekipi TV N1 da uđe u crkvu u Srbobranu i snimi deo parastosa koji je vladika bački Irinej održao u pomen žrtvama fašističke racije.

Crna Gora u kampanji 9

Crna Gora u kampanji

Sve nježne riječi svijeta koje je predsednik Crne Gore Milo Đukanović u decembru uputio novoj parlamentarnoj većini i novoj vladi – a koje se odnose na perspektivu kohabitacije za koju je bio rekao da neće biti problematična – postale su pepeo i dim pre nekoliko dana kada je odbio da potpiše niz novih zakona koji su usvojeni u parlamentu.

Vladina čestitka za 2021. 10

Vladina čestitka za 2021.

Valjda zato što ove Nove godine nije bilo dočeka, slavlja i terevenki nekako trezniji i svesniji već 1. januara smo primetili kakve poklone su nam spremili.

Let Montenegra 11

Let Montenegra

Stav nove Vlade Crne Gore da ne želi da nastavi sa novčanom pomoći koju je Montenegro erlajnsu pružala prethodna vlast privoleo je menadžment jedine crnogorske avio-kompanije da donese odluku o obustavi letova.

Naša "kovid elita" 12

Naša „kovid elita“

Za „dobar provod“ do kasnih sati na Tviteru ovog vikenda bile su zaslužne fotografije sa privatne proslave kojoj su prisustvovale voditeljka N1 Minja Miletić i voditeljka Pinka Sanja Marinković preko kojih je bilo ispisano „kovid elita“.

Manipulacija otkazima 13

Manipulacija otkazima

Dok nadležni u Srbiji tvrde da je broj radnika koji su tokom epidemije korona virusa ostali bez posla između 45 do 50 hiljada, sindikati pak poručuju da je ta cifra značajno umanjena te da je u poslednjih devet meseci otpušteno oko 150 do 200 hiljada.

Gluvo doba u tihoj Surdulici 14

Gluvo doba u tihoj Surdulici

I najnoviji primer sa isključenjem tona za vreme emitovanja dokumentarnog filma „Zaključani“ na Televiziji N1 na području Surdulice, bez obzira na pokušaj traženja alibija u tehničkom kvaru pokazuje svu spretnost vlasti da građane u Srbiji napravi gluvonemim.

Srba i SNS 15

Srba i SNS

SNS je došla na vlast na obećanju da će se boriti protiv kriminala i korucpije, koji je uspela da pretvori u stub podrške kod birača.