Redakcijski komentar

Srećna nam nova Skupština 2

Srećna nam nova Skupština

Dobismo u ova korona vremena i novi saziv Narodne skupštine, dva meseca po isteku mandata starog saziva.

Srbija i Đinđić 3

Srbija i Đinđić

Zoran Đinđić je jedini političar koji je mogao da uvede Srbiju u Evropsku uniju – glasi komentar jednog čitaoca na našem portalu povodom teksta Gorice Mojović o Đinđićevom rođendanu.

Nas i Rusa... 8

Nas i Rusa…

Dva nepogrešiva istorijska citata od pre dva i po veka izgleda da važe i u našoj hipermodernoj sadašnjosti.

Poklonu se u darodavca ne gleda 9

Poklonu se u darodavca ne gleda

Sećate li se priče o fabrici Jura, koja je inspekciji rada poklonila automobil, a ta inspekcija zatim konstatovala kako u Juri nema nikakvih problema? Nedavno je Jurina strategija komunikacije sa organima javne vlasti, koju možemo službeno nazvati „Dam ti kola“, dobila i svoje sledbenike.

Rat za vodu 12

Rat za vodu

Podatak da će lokalna samouprava u Pirotu doneti odluku o tome da u narednih 15 godina na teritoriji te opštine, pa tako i Stare planine, neće biti dozvoljena izgradnja malih hidroelektrana predstavlja veliku pobedu ekološkog aktivističkog pokreta koji se tome protivi.

Bolna pisma 13

Bolna pisma

Zašto su dobra kritička pisma evropskih poslanika o srpskoj vlasti? Ne zato što nadležni komesar Oliver Varhelji ne ume da odgovori, naprotiv.

Kazna za Šešelja 14

Kazna za Šešelja

Za Šešelja je to veća kazna od haške – u sudnici u Hagu je mogao da izigrava heroja i da pripoveda svoju veliku šovinističku bajku.

Nešto ne štima 15

Nešto ne štima

Od zemalja u regionu, Srbija je u svemu najbolja.