Redakcijski komentar

Beograd bez zakona

Slušajući predsednika Srbije, premijerku Srbije, ministra finansija Srbije i gradonačelnika glavnog grada Srbije kako govore na useljenju stanova u naselju Beograd na vodi, čovek bi pomislio da je u ovoj državi izgrađeno nešto veliko.

Jabuke, prevaranti i nemoćna država

Sada se već teško setiti godine kada tokom leta, odnosno sezone berbe voća, nismo imali vest kako ruski Roseljhoznadzor, telo zaduženo za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu, nije suspendovao uvoz nekog voća (ili mesa) iz Srbije.

Poslanici pod nadzorom

Dva meseca od incidenta u kome je lider radikala Vojislav Šešelj u Domu narodne skupštine izgazio i iscepao hrvatsku zastavu, bez svedoka i snimka, rukovodstvo Skupštine Srbije odlučilo je da video-kamerama pokrije svaki ćošak zdanja na Trgu Nikole Pašića, kako se navodno takvi slučajevi više ne bi dešavali.

Zatiru kulturu

Nakon dugogodišnjeg propadanja, prekjuče je, u centru Kragujevca, u Karađorđevoj ulici, srušena kuća u kojoj je, u prvoj polovini 60-ih godina 19. veka, živeo Đura Jakšić, najznačajniji pesnik srpskog romantizma i znameniti slikar.

Koliko nam dobro ide

Vlada Srbije obeležila je prvih godinu dana rada.

Ključni dokaz

Nakon višemesečnog natezanja oko validnosti „ključnog dokaza“ u slučaju Ćuruvija, podaci o telefonskoj komunikaciji osumnjičenih konačno su uvršćeni u dokazni materijal.

Kultura, zabava, razonoda

Nekako s leta, kada se sve umrtvi od neke miline (mada to ovde sve više izgleda kao permanentno stanje stvari), neretko se javnosti uvali, u i onako vrelim danima, vruć krompir neke naizgled manje bitne političke odluke.

Šraf nije nadležan za rušenje

Sa divljom gradnjom u Srbiji desilo se isto što i sa budžetom kada je proglašena nulta tolerancija za one koji izbegavaju plaćanje poreza.

Državne optužnice

Viši sud u Nišu oslobodio je bivšeg dekana niškog Medicinskog fakulteta Milana Višnjića optužbi za zloupotrebu službenog položaja, kojom je navodno oštetio fakultet za sedam miliona dinara, i to tako što je uticao da 82 studenta budu oslobođena dela školarine.

Posrednička prevara

Sve češći slučaj je da turisti bivaju prevareni od strane turističkih agencija u Srbiji.