Redakcijski komentar

Karikaturisti kao državni neprijatelji

Jedna od definicija karikature je da je to umetnička forma prikazivanja neke ličnosti, događanja ili predmeta, u kome se karakteristične osobine namerno toliko preuveličavaju da celina, i pored sličnosti, izaziva osećanje smešnog.

Provereni kadar

„Imamo odluku, kako ne bi imali odluku. Samo još nije usvojena.“

Pat sa Vesom Mičelom

Vučić je vrlo neraspoložen posle razgovora sa Mičelom, zaključili su mnogi, a poneki to i objavili na društvenim mrežama.

Kljucanje u parlamentu

Neko je izračunao da je u ovom trenutku u parlamentu Srbije više od 80 poslanika čije stranke nisu uspele da pređu cenzus na beogradskim izborima.

Blještavi trošak

Novogodišnja rasveta u Beogradu gorela je puna četiri meseca pa bi na osnovu toga neki neobavešteni posetilac glavnog grada Srbije mogao da pomisli da u metropoli koju posećuje teče med i mleko, odnosno da njeni građani nemaju ekonomskih briga.

DStrukcija

Ako su se mnogi iznenadili time što DS u Beogradu nije prešla cenzus, treba se setiti da su demokrate u poslednja dva izborna ciklusa na republičkom nivou jedva prelazile granicu.

Otimanje Đinđića

Simbolički potencijal Zorana Đinđića čitao se na najrazličitije načine za ovih petnaest godina koliko je prošlo od njegovog ubistva.

Packa za jezičare

Ako pravni timovi večitih rivala najavljenim žalbama ne obore prvostepenu odluku, poslednja sednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije ući će u anale stadionskog loptanja na prostoru od Subotice do Kosovske Mitrovice …

Šerbedžija

Čuveni jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija decenijama je bio zgodna meta za „prebijanje“ srpsko-hrvatskih odnosa – od štosa u filmu Rajka Grlića iz 1984.

Vučić: Tu je, a nije tu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije došao na Kopaonik biznis forum. Iako je bio najavljen kao najznačajnije ime trećeg dana skupa, Vučić je prosto izostao, nateravši organizatore na ad hok improvizaciju, a delegate na besomučne spekulacije.