Redakcijski komentar

Zadatak izvršen

Predsednikov nalog izdat u javnosti nakon manjeg incidenta na demonstracijama 10. avgusta je ispunjen.

A ko će da vozi?

Država nije u stanju da obezbedi potreban kadar privredi i to je tema o kojoj se godinama govori bez ikakvog rezultata.

Krvava linija života i smrti

Avgust je uvek crni mesec kada su u pitanju saobraćajne nesreće u Srbiji, ali to crnilo je ove godine kulminiralo.

Ključni zahtev

Postalo je jako teško pratiti tok svesti našeg predsednika koliko god da smo godinama izloženi njegovim stalnim nastupima.

Udvaranje Trampu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uzburkao je duhove u taboru američkih demokrata porukom da će organizovati Srbe koji žive u SAD da naredne godine na predsedničkim izborima glasaju za republikanca i aktuelnog šefa države Donalda Trampa.

Ljudi na lizing, povoljno

Do pre samo desetak godina ideja da bi jedna firma mogla drugoj firmi iznajmljivati svoje radnike, onako kako se iznajmljuju volovi, mešalice i suterenski prostor, delovala je instinktivno odbojno.

Koliko košta Er Srbija

Koliko košta nacionalna aviokompanija? Ovo nije pitanje od milion, nego 500-600 miliona evra, pošto se ne zna tačan podatak koliko je država dugova nekadašnjem JAT-u otpisala, koliko preuzela na sebe, a koliko je svežeg novca usula u ovu kompaniju.

Militantna predsednica

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nastavila je da „niže“ verbalne bisere, po kojima je u protekle četiri godine postala poznata širom našeg regiona.

Gužve i obećanja

Tipična letnja slika: kolona automobila naizgled bez kraja stoji nepokretna pred nekim od graničnih prelaza za izlazak iz Srbije. Ledina crnog asfalta isijava valjda svaku kaloriju vreline pristigle sa Sunca direktno na bespomoćne putnike u načičkanim metalnim kutijama parkiranim na njemu.

Okrugli sto

Politička scena u Srbiji kao da se vratila na početke višestranačja, na 1992. godinu, kada su, koliko se pamti, prvi put održani okrugli stolovi – sastanci vlasti i opozicije o izbornim uslovima.