Redakcijski komentar

Vučićeva vremena

Upravo završeno majsko zasedanje Sabora SPC biće upamćeno po prijemu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, za koji u Crkvi mnogi tvrde da je prevazišao vreme Brozovog režima.

Srce vs razum

Krivični zakonik Srbije očekuje veliki servis.

Požega kao Srbija

Najodgovorniji ljudi u požeškoj vlasti, koju predvode naprednjaci, proveli su vikend iza rešetaka, a od tužioca za suzbijanje organizovanog kriminala zavisiće i trajanje njihovog „paket aranžmana“.

Ugašene institucije

Sumnje da će Zoran Pašalić biti dostojan naslednik prethodnog zaštitnika građana Saše Janković ovih dana su se obistinile.

Intektualno „kraduckanje“

Samo naivni su poverovali da će Fakultet organizacionih nauka priznati da je doktorska disertacija gradonačelnika Beograda Siniše Malog plagijat.

Arogantna nenadležnost

Vlasnica i direktorka novosadske TV Kanal 9 Maja Pavlović posle 23 dana prekinula je štrajk glađu na koji se odlučila zbog brojnih problema u odnosima sa državnim organima koji onemogućavaju rad i opstanak te lokalne televizije koja radi već 20 godina.

Saniteti za sve

Izgleda da je stvarno bilo besmisleno pitanje Danasa zašto je Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku naručilo nabavku pet vrhunski opremljenih saniteta. Jer, zašto ne bi?

Opet Šešelj u Hrtkovcima

Radikali su se ponovo vratili u Hrtkovce. Očekivano, na Desetom kongresu, Vojislav Šešelj je ponovo izabran za predsednika Srpske radikalne stranke (SRS).

Šarena laža

Izjava ministra finansija Siniše Malog da je Srbija po svojim rezultatima među prvih deset ekonomija Evrope izaziva, najblaže rečeno, nevericu i ironični podsmeh javnosti.

Minut tišine

Pet minuta gromoglasne tišine za slobodu medija juče nije odjeknulo u Srbiji.