Redakcijski komentar

Srbija i Folksvagen

Sa vešću da je nemački automobilski gigant Folksvagen izabrao Tursku za destinaciju svoje nove fabrike u koju će preseliti proizvodnju iz fabrike u Češkoj potonule su nade da bi neki od modela škode i seata mogli da se sastavljaju u Srbiji.

Šta se čeka

Srpsko društvo je nesumnjivo izašlo iz faze potpunog prihvatanja vlasti Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Po receptu predsednika

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nije bilo dovoljno jednom da kaže da ne čita Danas, ponavljao je to u razmacima nekoliko puta. Pitali smo se šta stoji iza tog konstantnog „reklamiranja“ lista koji ne čita. Kakvu poruku šalje i kome?

Vlasnik gubitaša

Vlada Srbije otpisala je celokupan dug Javnog preduzeća „Srbijagas“ prema državi u iznosu od 1,2 milijarde evra.

Ime ubice

Mesecima nakon što su prištinske vlasti izašli sa imenima ljudi koje oni sumnjiče za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, to je učinio i predsednik Srbije.

Industrijska nemoć

Iako se vlast u Srbiji hvali navodno sjajnim ekonomskim rezultatima najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da je industrijska proizvodnja u odnosu na isti period prošle godine smanjena za 0,6 odsto.

Poraz Beograda

Stalno se vraćajući u 90-e – tako bi mogao da glasi naslov romana koji svakodnevno živimo.

Izbori u bermudama

Albanski premijer Edi Rama ponovo je u nedelju zasenio. Poznat po ležernom načinu oblačenja, na glasačkom mestu u Tirani pojavio se u beloj košulji, teget sakou, crnim cipelama, sivim čarapama i crnim „kargo“ bermudama.

Jalova vlada i mali BDP

U prvom kvartalu ove godine privredna aktivnost u Srbiji znatno je usporena, pa je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bio 2,5 odsto, što je najniži rast BDP od svih 11 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Poglavlje po poglavlje

Kažu da stara kineska poslovica glasi ne postoji put do sreće, put je sreća. I ta se mudrost možda nastavlja na onu poznatu da i put od hiljadu milja počinje prvim korakom.