Redakcijski komentar

Alibi za porast obolelih 2

Alibi za porast obolelih

Građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva imaće obavezu da se jave kovid ambulantama kako bi se na vreme otkrilo da li su zaraženi koronom.

Želja zvana Nobel 3

Želja zvana Nobel

U živom sećanju ovdašnje javnosti je internet objava iz oktobra 2011, po kojoj je književnik Dobrica Ćosić proglašen za dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Neka visi Laura 8

Neka visi Laura

Taman kad su se društvene mreže malo ohladile od bekgraunda samita u Vašingtonu, reflektori domaće, ali i svetske tabloidne javnosti okrenuti su se Njujorku.

Tramp, 5G i kiseli krastavci 9

Tramp, 5G i kiseli krastavci

Zašto se 5G mreža umešala u sporazum između Beograda i Prištine, najavljen kao normalizacija ekonomskih odnosa a potpisan u Vašingtonu, i kakve to veze ima sa kiselim krastavcima?

Šanse su na našoj strani 10

Šanse su na našoj strani

U Srbiji su reakcije sporazum o ekonomskoj normalizaciji sa Prištinom oprečene.

Red zaklinjanja, red para 11

Red zaklinjanja, red para

U pravu je odlazeći gradonačelnik Paraćina Saša Paunović kad kaže da Vučića i naprednjake neće sa vlasti srušiti ni pitanje Kosova, ni odnosa prema EU ili Zapadu, već sopstvena bahatost, siljenje i uzurpacija svega.

DPS u novom filmu 12

DPS u novom filmu

Intervjuom za austrijsku ORF televiziju, predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović odagnao je neke sumnje u mogućnost mirne predaje vlasti i potvrdio da će poštovati izbornu volju građana.

Gas na čekanju 13

Gas na čekanju

Plan da se izgradnja bugarskog dela gasovoda „Turski tok“ okonča do kraja godine izvesno će biti ostvaren, ali to istovremeno ne znači da će se time steći mogućnost i da njime prve količine ruskog gasa poteku ka Srbiji.

Nezamenljivi direktor 14

Nezamenljivi direktor

Grupa građana, koju čine ljudi iz nekoliko gradova Srbije, među kojima su i građani Lučana, zatražila je od državnih organa da ispitaju zakonitost reizbora Radoša Milovanovića (77) za direktora fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima.

Tužiteljka u bekstvu 15

Tužiteljka u bekstvu

Svuda u svetu neretko se dešava da tužilac podigne optužnicu za krivično delo protiv osumnjičenog, a osumnjičeni se da u bekstvo, kako bi izbegao susret sa damom koja nosi povez preko očiju, u desnoj ruci drži mač, a u levoj vagu.