Redakcijski komentar

Revizija istorije

Nakon što je Ilustrovana Politika imala svoje bravure sa naslovnim stranama i tekstovima koji targetiraju novinare, iz Politikine kuće nastavljaju da iznenađuju čitaoce „neobičnim“ potezima.

Protesti u Šumadiji

„Šetaćemo, pištaćemo, vrištaćemo ulicama našeg grada sve dok lopovima, lažovima i prodavcima magle ne vidimo leđa“, poručila je preksinoć okupljenima na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke i najstarije gimnazije u Srbiji, Kragujevčanka Stanislava Staša Pavlović, pozdravljena zdušnim odobravanjem više hiljada pobunjenih sugrađana.

Cipras pred pobedom

Republika Severna Makedonija – usvajanje ovog novog imena u Sobranju vodi konačnom kraju više od četvrt veka dugog spora Atine i Skoplja.

Avioni, kamioni, obećanja…

Nedavnu izjavu Aleksandra Antića, ministra rudarstva i energetike Srbije da će pod kineskom upravom proizvodnja bakra u RTB Bor premašiti 200 do 250.000 tona stručna javnost je okarakterisala kao nemoguću misiju.

Netransparentno sa akcijama Aerodroma

Svaki od oko tri miliona građana koji su dobili po jednu besplatnu akciju Aerodroma „Nikola Tesla“ čekaju oko 1.435 dinara od onih 501 miliona evra, koliko je francuski Vansi uplatio za koncesionu naknadu.

Naprednjački manevri

Srpska napredna stranka održaće 17. januara, na dan posete ruskog predsednika Vladimira Putina, veliki skup u Beogradu, čija glavna svrha je da se pokaže brojnost pristalica naprednjaka…

Najviši orden

Vest da je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o dodeli ordena Aleksandra Nevskog srpskom kolegi Aleksandru Vučiću glasno je odjeknula u ovdašnjim prorežimskim medijima tokom božićnog zatišja.

Ludom radovanje

Ako se osvrnemo na poslednjih 30 godina istorije Srbije, videćemo da je ova istorijska sekvenca bila uglavnom bolna za većinu građana ove države i više nego lagodna za sve one koji su u nekom trenutku u poslednje tri decenije bili na vlasti.

Udar na Madžara

Neverovatno kako je nekoliko preciznih ocena stručnjaka o stanju ekonomije u Srbiji uzdrmalo vlast i prateće im botove.

Lepa nezaposlenost

Za ekonomiste, statistički podaci predstavljali bi smehotresno štivo samo kada ne bi svedočili o snazi brojeva kojima se manipuliše javnim mnenjem i usput, onemogućava svaka naučna analiza društvene i privredne stvarnosti.