Redakcijski komentar

Laki na "obaraču" 2

Laki na „obaraču“

Kada je 2008. Tadićeva vlast uskratila gostoprimstvo tadašnjoj crnogorskoj ambasadorki Anki Vojvodić zato što je Podgorica priznala nezavisnost Kosova, Crna Gora nije uzvratila istom merom i proterala ambasadora Srbije Zorana Lutovca.

Šta je tu normalno? 3

Šta je tu normalno?

Ekspozitura Srpske napredne stranke na Kosovu, poznatija kao Srpska lista, ponovo je ubedljivo slavila na vanrednim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice i to po treći put za četiri godine.

Biti ili ne biti 8

Biti ili ne biti

Rad ustanova kulture ovih dana izgleda kao Hamletova dilema.

Brže, jače, skuplje 9

Brže, jače, skuplje

Sve više novih saobraćajnica najavljuju iz Vlade Srbije.

Rat u mulju 10

Rat u mulju

Nije Nemanja Vidić u svom pisanom obraćanju javnosti „otkrio Ameriku“, ali nije isto kada na temu nikada goreg stanja u srpskom fudbalu tastaturu „šilji“ jedan od naših planetarno najpoznatijih igrača i kada to čini ono malo preteklih poštenih i profesionalnih novinara ili ljubitelji ovog sporta neopterećeni klupskim podelama i političkom obojenoću u svetu „bubamare“.

Proglašenje smrti 11

Proglašenje smrti

Svaki lekar koji mora da radi a ne da se reklamira po televizijama reći će vam da, kako god ste lečili čoveka, ostaće zabeleženo da ste ga lečili samo onako kako je u dokumentaciji.

TikTok, TikTok, TikTok 12

TikTok, TikTok, TikTok

Pohrlili su iz tzv. krovnih, nacionalnih institucija kulture da pohvale poziv novopostavljene ministarke da porade na „vidljivosti svoje digitalne komunikacije“ i da otvore profile na društvenim mrežama na kojima ih (još) nemaju.

(Ne)bezbedne škole 13

(Ne)bezbedne škole

Vrtoglavi porast broja zaraženih virusom korona nije zaobišao ni škole, mada nadležni i dalje ubeđuju javnost da su obrazovne ustanove najbezbednija mesta.

Sračunata prozivka 14

Sračunata prozivka

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je odmah po dolasku na tu poziciju ušla u sukob sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatovićem i Transportgasa Stevanom Dukićem.

Lete, lete, lete otkazi 15

Lete, lete, lete otkazi

Vest da će Er Srbija otpustiti 300 ljudi i smanjiti plate za 20 odsto onima koji ostanu na svojim radnim mestima mediji su propratili sleganjem ramenima.