Niš

Jura preti radnicima koji su odbili da rade? 1

Jura preti radnicima koji su odbili da rade?

Komandant niškog Kriznog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Darko Bulatović saopštio je juče da Institut za javno zdravlje proverava situaciju u Juri i da će nakon toga doneti zaključke koje će ta kompanija „morati da poštuje“.

U Nišu se pripremaju nove privremene bolnice, Čair sutra verovatno pun 3

U Nišu se pripremaju nove privremene bolnice, Čair sutra verovatno pun

Štab za vanredne situacije grada Niša doneo je danas naredbu da se studentski dom kod Medicinskog fakulteta, dom učenika srednjih škola kod gimnazije „Svetozar Marković“ i dom učenika u Ulici Kosovke devojke pretvore u privremene bolnice za zbrinjavanje pacijenata obolelih od korona virusom sa lakšom kliničkom slikom.

Radnike koji odbiju da se vrate u Juru čeka "postupak prema pravilniku" 4

Radnike koji odbiju da se vrate u Juru čeka „postupak prema pravilniku“

Radnici južnokorejske kompanije Jura u Nišu jutros su započeli protest ispred ulaza u fabriku, zahtevajući obustavu proizvodnje zbog toga što su, kako su kazali, neki od njih zaraženi korona virusom, a zbog procesa proizvodnje nemoguće je primeniti sve neophodne mere zaštite.

Tiodorović: Stanje u Nišu se stabilizovalo 5

Tiodorović: Stanje u Nišu se stabilizovalo

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas u Nišu da se stanje „stabilizovao“, ali da su pacijenti s jugoistoka Srbije oboleli od korona virusa, napunili Klinički centar Niš.

Testova ima, država kasni 7

Testova ima, država kasni

Savremeni aparat koji za 24 časa može da testira čak 1.200 uzoraka biološkog materijala na prisustvo novog korona virusa, a koji poseduje niška Klinika za kardiohirurgiju, kao donaciju Komande Vojske SAD u Evropi, i dalje nije u funkciji, a javnost nije preciznije obaveštena o razlozima, kao ni šansama da on profunkcioniše.

Niš: Na respiratoru 17 obolelih  9

Niš: Na respiratoru 17 obolelih 

Kliničkom centru Niš do 15.30 časova hospitalizovana su 34 pacijenta inficiranih koronavirusom, od kojih je 17 na respiratoru. 

U Nišu čami neiskorišćen najsavremeniji aparat za koronu? 10

U Nišu čami neiskorišćen najsavremeniji aparat za koronu?

Niška klinika za kardiohirurgiju uputila je 24. marta zvanični predlog „svim relevantnim nadležnim organima“ za korišćenje najsavremenijeg aparata koji za 24 sata može da testira čak 1.200 uzoraka biološkog materijala na prisustvo korona virusa.

Dom zdravlja u Nišu dnevno pozove oko 8.000 građana, hitnu pomoć 600 11

Dom zdravlja u Nišu dnevno pozove oko 8.000 građana, hitnu pomoć 600

Epidemija korona virusa smanjila je broj pacijenata u niškoj Hitnoj pomoći i Domu zdravlja, ali je povećala broj građana koji pozivaju te zdravstvene ustanove radi dobijanja saveta lekara, pa je u toku proteklog dana i noći Hitna pomoć imala 600 poziva građana, dok Dom zdravlja svakodnevno ima oko 8.000 poziva. 

Radnici Hitne pomoći u pocepanim papirnim odelima 12

Radnici Hitne pomoći u pocepanim papirnim odelima

Uzbunjivač niškog Zavoda za hitnu pomoć Dragan Stamenković zatražio je od ministra zdravlja Zlatibora Lončara da „preduzme „sve neophodne mere u cilju poboljšanja neadekvatne zaštite radnika u operativi“, koji navodno „sve češće odlaze na bolovanje zbog visoke temperature“, a da u dogledno vreme smeni rukovodstvo Zavoda, jer je između ostalog jasno pokazalo da nije doraslo borbi protiv pandemije novog korona virusa.

Odluka Vlade o stavljanju pod kontrolu informisanja o pandemiji 13

Odluka Vlade o stavljanju pod kontrolu informisanja o pandemiji

Vlada Srbije usvojila je 28. marta zaključak o informisanju u vreme pandemije novog korona virusa, kojim se obaveštavanje javnosti centralizuje, a svima koji objave informacije koje se odnose na lečenje ove bolesti, a koje su saopštila “neovlašćena lica” preti sankcijama koje važe za period vanrednog stanja.

PrvaPoslednja