Niš

Rebićeva greška košta građane 150.000 dinara 2

Rebićeva greška košta građane 150.000 dinara

Nezakonito penzionisani policijski inspektor i uzbunjivač Nebojša Blagotić zatražio je ovih dana od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da pokrene disciplinski postupak i suspenduje direktora policije Vladimira Rebića jer nije poštovao sudsku odluku o njegovom privremenom vraćanju na posao, zbog čega je MUP Srbije kažnjen sa 150.000 dinara.

Stojanović: Novi parlament će teško raditi 3

Stojanović: Novi parlament će teško raditi

General u penziji Momir Stojanović, jedan od osnivača koalicije Narodni blok koja će izaći na predstojeće izbore, rekao je da će novi saziv republičkog parlamenta koji će biti formiran nakon tih izbora „teško funkcionisati“ i da će novi izbori verovatno biti raspisani „najkasnije do proleća sledeće godine“.

Ivica Dačić: Nastavak saradnje sa SNS, a možda i zajednička izborna lista 4

Ivica Dačić: Nastavak saradnje sa SNS, a možda i zajednička izborna lista

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas u Nišu da je predložio lideru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da razmotri mogućnost da ove dve partije izađu na predstojeće izbore na zajedničkoj listi.

Rat koji se iz politike preneo u teatar 8

Rat koji se iz politike preneo u teatar

Nebojša Bradić, reditelj i bivši ministar kulture Srbije, saopštio je da se povukao iz Programskog saveta pozorišnog festivala balkanskog kulturnog prostora Teatar na raskršću u Nišu jer nisu uzimani u obzir njegovi predlozi i sugestije.

Iskoristili izjavu epidemiologa za napade na Danas 9

Iskoristili izjavu epidemiologa za napade na Danas

Novinska agencija Tanjug objavila je izjavu epidemiologa Branislava Todorovića u kojoj on reaguje na prethodno datu izjavu Danasu o situaciji u Srbiji i svetu u vezi sa epidemijom korona virusa.

Niš u izbornoj kampanji "skuplji" od Beograda 10

Niš u izbornoj kampanji „skuplji“ od Beograda

Na niškom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa biće raspodeljeno čak 89 miliona dinara, što je za četiri miliona više nego na beogradskom konkursu, dok je maksimalni iznos sredstava po jednom projektu višestruko veći nego na konkursu Ministarstva kulture i informisanja.

Epidemiolog Tiodorović: Srbija nema odgovarajuće lekove i opremu za korona virus 11

Epidemiolog Tiodorović: Srbija nema odgovarajuće lekove i opremu za korona virus

Ne postoji razlog za paniku, ali postoji razlog za oprez, ozbiljnost i efikasan rad svih, a posebno onih koji su u „prvoj liniji fronta“ koja podrazumeva rano otkrivanje, lečenje i eventualni karantin obolelih od korona virusa, kaže Branislav Tiodorović, epidemiolog i univerzitetski profesor u penziji.

Ekipa televizije N1 najpre “zastrašivana”, pa legimitmisana 13

Ekipa televizije N1 najpre “zastrašivana”, pa legimitmisana

Pripadnici policije legitimisali su prošlog petka po podne ekipu Televizije N1 koja je proveravala tvrdnje pojedinih vlasnika automobila sa stranim tablicama da “neko” na auto putu Beograd- Niš kod Ražnja navodno baca lance sa metalnim šiljcima koji cepaju gume, da bi odmah potom stigla servisna vozila i nudila nimalo jeftinu pomoć.

Dve tužbe za torturu stigle do Evropskog suda u Strazburu 14

Dve tužbe za torturu stigle do Evropskog suda u Strazburu

Advokati koje je angažovao Centar za ljudska prava Niš, koji od pre dve godine pruža besplatnu pravnu pomoć i pravno zastupanje za žrtve torture, vode šest sudskih postupaka zbog tog dela, od kojih su dva stigla do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu nakon što su prošla proceduru pred domaćim pravosuđem, saopštio je advokat Stevan Arambašić.

Dragoljub Petrović: Objektivni mediji nisu opozicioni 15

Dragoljub Petrović: Objektivni mediji nisu opozicioni

U Srbiji je loša medijska slika jer s jedne strane postoje prorežimski tabloidi i televizije, a s druge se za opozicione proglašavaju mediji koji objektivno informišu građane, rekao je urednik Danasa Dragoljub Petrović, na večerašnjem „Medijskom prelistavanju sa…“ u EU info kutku u Nišu.

PrvaPoslednja