Niš

Da li je muzika Šopena, Betovena i Baha bučna? 2

Da li je muzika Šopena, Betovena i Baha bučna?

Profesore i studente klasične muzike iz Niša neprijatno je iznenadila vest da se protiv Nišlije Vladimira Aćimovića (18), studenta treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Konzervatorijuma u Gracu, vodi postupak u Prekršajnom sudu zbog optužbe da je 16. februara ove godine vežbanjem na klaviru u svom stanu od 10 do 14 časova remetio javni red i mir.

Aćimović: Ako me osude zbog sviranja klavira, biće to presedan za sve muzičare 3

Aćimović: Ako me osude zbog sviranja klavira, biće to presedan za sve muzičare

Jedan od najboljih mladih srpskih pijanista Vladimir Aćimović (18), student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Konzervatorijuma u Gracu, napisao je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga je upozorio da „ako bude osuđen zbog sviranja na klaviru, to može dovesti do katastrofalnih posledica po muzičko školstvo u Republici Srbiji“.

Nišville 2020: Koncerti i filmovi za relaksaciju mentalnog zdravlja 4

Nišville 2020: Koncerti i filmovi za relaksaciju mentalnog zdravlja

Sutra (četvrtak 17. septembar) počinje septembarsko izdanje Nišville jazz festivala 2020, a besplatne programe će tokom naredna  četiri dana, moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući na zajedničkoj press konferenciji gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i direktora Nišvilla Ivana Blagojevića.

Grad Niš dobio registar javne imovine 5

Grad Niš dobio registar javne imovine

Grad Niš formirao je registar javne imovine sa informacijama poput lokacije, načina korišćenja i vrednosti imovine, saopštila je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekt (KLERP).

Tužba jer "zna da više neće biti direktor" 6

Tužba jer „zna da više neće biti direktor“

Direktor Kliničkog centra (KC) Niš Zoran Radovanović tužio je niškom Osnovnom sudu zdravstvenu ustanovu na čijem je čelu već osam godina, zbog neisplaćenih dnevnica za putovanja u protekle tri godine.

Odloženo suđenje "Malčanskom berberinu" 7

Odloženo suđenje „Malčanskom berberinu“

Viši sud u Nišu saopštio je danas da je za 2. oktobar odložen glavni pretres u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića iz sela Malče, kod Niša, optuženog silovatelja nazvanog „Malčanski berberin“ jer je šišao žrtve.

Ljubav kao obavezan deo terapije 8

Ljubav kao obavezan deo terapije

Eto kako je Srbima lako napraviti salto mortale. Dok bi se drugi narodi mučili ovom akrobatikom mi samo pošaljemo genijalnog Broja pola u Vašington. I sve se promeni.

Za održavanje javne rasvete u Nišu zainteresovana jedna firma i jedan konzorcijum 9

Za održavanje javne rasvete u Nišu zainteresovana jedna firma i jedan konzorcijum

Na tender za izbor firme koja će u narednih 15 godina održavati javnu rasvetu u Nišu stigle su dve ponude – firme „Feman“ iz Jagodine i konzorcijuma u kojoj su slovenačka firma „Resalta“, beogradski „Emporio team“ i „Elgra vision“ iz Ugrinovaca, kazali su danas agenciji Beta u niškoj Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP).

Zašto su podaci o gradskoj imovini Niša tajna za građane?​ 11

Zašto su podaci o gradskoj imovini Niša tajna za građane?​

Građani Niša ne znaju koje lokale, odnosno poslovne prostore Grad poseduje, a nadležni im uskraćuju takve podatke od javnog značaja i ukoliko ih zatraže po zakonu, saopštilo je danas Udruženje građana Pravo na pravo (PnP).​

PrvaPoslednja