Niš

Mihajlović: Smenjivaću direktore „Železnice“

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će insistirati na smeni odgovornih direktora u „Železnicama Srbije“ ukoliko do 27. februara ne počne rekonstrukcija pruge Niš- Zaječar.

Nišlije u dugu zbog (ne)plaćenog poreza

Više od 14.000 opomena za plaćanje duga za porez na imovinu koje je lokalna poreska administracija u Nišu poslala obveznicima krajem prošle godine razlog je i dalje velikih gužvi ispred kancelarija poreznika.

Kod Jasenovika vozovi ponovo prolaze, a meštani opet strahuju

Još nismo odlučili da li ćemo blokirati prugu Niš- Zaječar zbog prolaska vozova sa opasnim tovarom po staroj i krajnje havarisanoj pruzi, rekao je danas Zoran Jovanović, predsednik mesne zajednice Jasenovik, sela pored Niša.

Iskliznuli vagoni sa fosfornom kiselinom

Između železničkih stanica Matejevac i Svrljig, na pruzi Niš – Zaječar, danas, u 00.35 sati, došlo je do iskliznuća pet vagon-cisterni tovarenih sa fosfornom kiselinom, sa po jednom osovinom.

Dve nove žrtve gripa u Nišu

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, od komplikacija izazavnih gripom preminuli su M.S (66) iz doljevačkog sela Orljana i Lj. J. (75) iz Suvog Dola, rekli su danas u niškom Kliničkom centru.

Novi protesti „Jedan od pet miliona“ (VIDEO)

Protesti „Jedan od pet miliona“ nastavljeni su večeras u više gradova Srbije – Novom Sadu, Nišu, Boru, Kraljevu, Smederevu, Čačku, Šapcu, Vranju… U 50 gradova Srbije su u protekla dva meseca održane protestne šetnje, a od toga u oko 30 se održavaju redovno jednom nedeljno.

Od 145 mesta antikorupcijska tela u samo 20

Ni godinu i po dana po isteku roka skoro jedna trećina gradova i opština u Srbiji nije usvojila obavezni Lokalni antikorupcijski plan (LAP), pokazuje istraživanje Medijske kutije, čiji su rezultati predstavljeni danas u Nišu.

PrvaPoslednja