Niš

Država u julu platila 4.500 praznih mesta u avionima Er Srbije

Prvi rezultati o broju putnika „Er Srbije“ sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ potvrđuju bojazan da je uvođenje subvencionisanih linija te kompanije sa ovog aerodroma toliko velika glupost i promašaj da ni pet miliona evra godišnje…

Prvi postupak u Strazburu zbog nezakonite privatizacije medija u Srbiji

Aleksandar Živadinović, jedan od ponuđača na javnoj aukciji za kupovinu Niške televizije (NTV), organizovane u oktobru 2015, pokrenuo je postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu zbog „povrede prava na pravično suđenje“ u vezi sa tom privatizacijom, saznaje Danas.

Tri benda otkazala učešće na Nišvilu iz tehničkih razloga

Umesto Džoa Mersa Marlija (Jo Mersa Marley), unuka proslavljenog Boba Marlija (Bob Marley), 9. avgusta, druge večeri zvaničnog programa, na Nišvil džez festivalu nastupiće zanimljiv jamajčanski bend Israel Vibration and Roots Radics.

O projektu Jazz i interkuluralizam sutra na tribini u Nišu

Projekat  „JAIN – Jazz And Interculturalism” koji realizuju „Nišville Fondacija“ i organizacije „Syri Blu“ iz Tirane (Albanija) i Jana Project iz Alghera (Italija) biće predstavljen na tribini sutra od 16 časova u  Nišville press centru – Galerija „Paviljon u Tvrđavi“, najavili su organizatori.

Stranke moraju da imaju mehanizme za borbu protiv korupcije

Da političke stranke koje se finansiraju iz budžeta moraju da imaju interne mehanizme za sprečavanje korupcije – Planove integriteta misli osam od deset građana, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je uradio Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

Striporama na Nišvilu

Striporama fest, međunarodni festival stripa i popularne kulture, peti put organizuju Nišville Jazz festival i niška striparnica Južni Darkwood.

Digitalna verzija „Ljubav i moda“ na Movie summit-u

Digitalno restaurirana verzija filma „Ljubav i moda“, posle Beograda, danas će biti premijerno prikazana i u Nišu u okviru Nišville Muvie Summita. Projekcija počinje u 21 sat i biće upriličena u okviru programa Drive-In Movie koji je smešten na izlaznom platou Niške Tvrđave.

Nisville u Toponici 7. avgusta

Na konferenciji za novinare Nišvil džez festivala (Nišville) 7. avgusta u 12 časova u Tvrđavi biće predstavljen humanitarni projekat „Nisville u Toponici“, ovogodišnja Striporama i učesnici druge večeri programa “Prijatelji Šabanu” na River strejdžu. 

PrvaPoslednja