Niš

Sankcionisati gradove koji se ne bore protiv korupcije

Izrada Lokalnih antikorupcijskih planova i formiranje antikorupcijskih tela koja prate njihovu primenu trebalo bi da budu zakonska obaveza, a njihovo nepostojanje i nefunkcionisanje moralo bi da bude sankcionisano, jedan je od zaključaka današnjeg diskusionog foruma o primeni mera iz Akcionog plana za Poglavlje 23 u Niškom, Pirotskom i Topličkom okrugu.

U Nišu zapaljena još dva automobila

U noći između nedelje i ponedeljka, u Mokranjčevoj ulici u Nišu, ispred kuće biznismena I. S., inače vlasnika jednog od najelitnijih gradskih hotela, izgorela su dva automobila. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar je podmetnut.

Završen Nišvil: Sve više publike, fale ministri

Ovogodišnji Nišvil je srušio sve rekorde u sadržaju koji je ponudio posetiocima, a neki segment festivala videlo oko 200 hiljada ljudi, ocenio je Ivan Blagojević, direktor internacionalnog džez festivala Nišvil, koji je ove godine obeležio 24. izdanje pod tim imenom, a 35.to od nastanka niškog džez festivala na koji se naslanja.

Završen Nišvil 2018, Džipsi kingsi za kraj

Nastupom Džipsi kingsa, kao i grupa iz Rusije, Litvanije, SAD, Kine i Srbije, večeras se završio međunarodni džez festival Nišvi, koji beleži 24. izdanje pod tim imenom, a 35.to od nastanka niškog džez festivala na koji se naslanja.

Zapaljen automobil supruge policijskog inspektora

Automobil marke „BMW“ u vlasništvu supruge inspektora grupe za razbojništva odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš zapaljen je u noći između prošle subote i nedelje oko 3,45 časova na parkingu na Vizantijskom bulevaru.

Država namerno guši privatne medije

Poreska inspekcija je dostavila privatnom internet portalu Južne vesti izveštaj u kojem navodi da on od svog osnivanja „nije načinio nijednu grešku u svom poslovanju“, ali dodaje da je dužan da državi isplati više od milion dinara zbog „kršenja“ uredbe koja se odnosi isključivo na javni sektor.

Na programu tri premijere

Festival glumačkih ostvarenja „Filmski susreti“ u Nišu, 53. po redu, održaće se od 25. do 31. avgusta, a od 12 filmova u konkurenciji za dodelu nagrada tri će imati srpsku premijeru, saopšteno je u Niškom kulturnom centru.

Ne damo niški aerodrom: Bulatoviću koje je država obaveze preuzela?

Gradonačelnik Niša i ministarka Zorana Mihajlović potpisali su juče ugovor kojim se osnivačka prava za niški aerodrom „Konstantin Veliki“ prenose sa grada na državu. Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ postavila je pitanja jednom od najodogovornijih u ovom postupku, trenutnom gradonačelniku Darku Bulatoviću.

Nišvilova nagrada predstavi „Sve o Moro“

Žiri u sastavu Linas Zaikauskas, Nataša Poplavska i Ana Tasić, jednoglasno je odlučio da se Nagrada za najbolje korišćenu muziku u festivalskim predstavama na ovogodišnjem Nišvilu dodeli produkciji „Sve o Moro“ muzičkog pozorišta Polifoni glasovi („Voix polyphoniques“) iz Marseja.

Menadžment tvrdi da ne planira otpuštanja

Duvanska kompanija Filip Moris u Srbiji negirala je juče navode Udruženih sindikata Srbije Sloga da „sprema otpuštanje 10 odsto radnika“ kroz novi kolektivni ugovor koji se, kako je Sloga navela, izrađuje „u strogoj tajnosti reprezentativnih sindikata i menadžmenta“.

Kandidovati predlog o regionalnim javnim servisima

Nova Medijska strategija trebalo bi da ispravi jasno uočene greške predhodne strategije i medijskih zakona, ali verovatnoća da se to dogodi nije velika, kako zbog toga što se u institucionalno urušenoj Srbiji sve strategije donose u korist vlasti, tako i zbog loše medijske situacije i pasivnosti građana, rečeno je na današnjoj tribini „Kako do bolje medijske strategije“ u Nišu.

Malo je previše rukovodilaca

Veći broj zaposlenih u Gradskoj upravi Niša ne ispunjava zakonske uslove za radna mesta na koja su raspoređeni, a Zakon o lokalnoj samoupravi krše i pomoćnici gradonačelnika jer rade na dva radna mesta…

Prva Poslednja