Niš

Nišlije: Jedini strani faktor ovde je Vansi

Najnovija izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „po Ustavu aerodromi državni“, kao i da su u građanske proteste u Nišu protiv besplatnog ustupanja niškog aerodroma Republici „umešani faktori iz inostranstva“, proizvela je demantije dela stručnjaka, nevladinih organizacija, te organizatora i učesnika protesta.

Koliko će nas koštati poklanjanje niškog aerodroma?

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ upozorila je odbornike, lokalne političare i građane Niša na dve okolnosti koje su, kako navode potpuno propuštene u brzopletom i nekompetentnom donošenju odluke o poklanjanju niškog aerodroma i koje bi mogle da nanesu štetu za budžet Grada i Republike.

Pink emitovao lažno pitanje o Geringu da ismeje demonstrante?

Pojedini učesnici protesta „Ne damo niški aerodrom“, održanog 10. aprila ispred Skupštine grada Niša, optužili su autore emisije „Kontravizija“ na TV Pink da su navodno zloupotrebili anketu sa njima i „u montaži promenili pitanja, kako bi se i oni i protest izvrgli ruglu“.

„Ne damo niški aerodrom“ piše EU o narušavanju konkurencije

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ obratiće se telima Evropske unije zaduženim za zaštitu konkurencije kako bi se ispitalo da li su u slučaju koncesije za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ prekršena pravila konkurencije u korist francuske korporacije „Vansi Erport“, a na štetu niškog i drugih aerodroma u Srbiji, saznaje Danas.

Vučić u Nišu 25. aprila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći će u Niš za devet dana da bi otvorio završeni pogon „Leonija“, potvrđeno je u Srpskoj naprednoj stranci, a sednicu Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o predaji niškoj Aerodroma „Car Konstantin“ državi, iz ove vladajuće stranke najavljuju posle praznika, posle 1. maja, pišu Južne vesti.

Niške odbornike zastrašuju gubitkom posla i hapšenjima?

Zbog toga što nije izvesno da će na sledećoj sednici Skupštine grada odluka o besplatnom ustupanju niškog aerodroma državi imati većinu, odbornici vladajuće koalicije izloženi su različitim pritiscima, pre svega od strane SNS-a, tvrde nezvanični izvori našeg lista.

Radikalizacija ukoliko ih premijerka ne pozove na razgovor

Ukoliko ih premijerka Ana Brnabić u roku od sedam dana zvanično ne pozove na razgovor, bivši radnici propalih društvenih preduzeća u Nišu i ratni vojni rezervisti radikalizovaće svoje proteste, odlučilo je danas dizanjem ruku nekoliko stotina okupljenih na protestu ispred Gradske kuće u Nišu

Vukosavljević: Lokalne samouprave sve više ulažu u razvoj kulturnog života

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević istakao je danas u Nišu da bi bilo kakav napor u kulturnoj politici bio uzaludan da ne postoji veliki broj lokalnih samouprava koje sa sve više napora, dobre volje i entuzijazma ulažu sve više sredstava, pažnje, ljubavi i svesti o značaju razvoja kulturnog života u Srbiji, navodi se u saopštenju.

„Glasaću protiv predaje niškog aerodroma uprkos pritiscima“

Jelena Đorđević, odbornica Jedinstvene Srbije, koja je članica vladajuće koalicije u Nišu koju prevodi SNS, rekla je danas da će na predstojećoj sednici Skupštine grada glasati protiv odluke da se niški aerodrom „Konstantin Veliki“ besplatno ustupi državi, uprkos pritiscima koje trpi zbog takvog stava.

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ traži ostavku gradonačelnika Darka Bulatovića

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ saopštila je danas da je umesto eventualnog referenduma na kojem bi se građani Niša izjasnili o tome da li žele besplatno da ustupe ovaj aerodrom državi bolje zahtevati da se pre donošenja bilo kakve odluke o statusu aerodroma uradi nezavisna studija ekonomske opravdanosti modela centralizacije aerodroma , kao i drugih mogućih modela upravljanja nad njim.

Ne damo niški aerodrom: Izraditi studiju ekonomske opravdanosti

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“, koja je organizovala jučerašnji protest, pored ostalog zahteva da se uradi nezavisna studija ekonomske opravdanosti i uticaja predloženog modela centralizacije aerodroma u Nišu, kao i drugih različitih mogućih modela upravljanja aerodromom.

Lazović: Napao me novinar TV Pinka

Aktivista Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Radomir Lazović saopštio je juče na svom fejsbuk profilu da ga je tokom građanskog protesta u Nišu organizovanog povodom odluke da se Aerodrom Konstantin Veliki ustupi državi „napao novinar Pinka“, ali da je policije podatke uzela- njemu.

Prva Poslednja