Niš

Savez za Srbiju u Nišu održava tribinu na otvorenom

Predstavnici Saveza za Srbiju u Nišu zahtevali su danas ostavku direktora Niškog simfonijskog orkestra Svetozara Vezenkovića (SNS) zbog toga što je ovom opozicionom bloku zabranio održavanje tribine u petak 19. oktobra.

Nestala roba na niškom aerodromu

Na niškom aerodromu carinici su, kontrolišući skladište, utvrdili da nedostaje oko 250 kvadratnih metara granitnih ploča, a u Šapcu i Preševu zadržali su pola tone sumnjive firmirane robe, saopštila je Uprava carina.

Obeležen „Dan vojnih padobranaca“ u Nišu

Danas je na vojnom aerodromu u Nišu, obeležen „Dan vojnih padobranaca“ i slava 63. padobranskog bataljona, specijalne brigade, Kopnene Vojske, Vojske Srbije, Pokrov Presvete Bogorodice, saopštio je Vojni sindikat Srbije.

Da li je Toplana oštetila Nišlije za milijardu ili za 60 miliona

Grupa građana Niša podnela je niškom Osnovnom sudu prve tužbe protiv Gradske toplane i grada Niša, zahtevajući naknadu štete zbog nelegalno uvećanih računa za daljinsko grejanje tokom grejnih sezona 2015, 2016. i 2017. godine.

U Nišu danas drugi protest inicijative #MameSuZakon

U organizaciji inicijative #MameSuZakon danas će se održati drugi protest zbog primene lošeg Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji veliki broj porodica ostavlja na rubu egzistencije. Okupljanje je zakazano za 17 časova na Trgu Kralja Miljana u centru Niša.

Umro novinar Đorđe Radošević

Đorđe Radošević, doajen televizijskog novinarstva, prvi urednik Dopisništva RTS-a u Nišu i osoben reporter, preminuo je u utorak u 82. godini života, saopštila je porodica.

Viz er ukinuo liniju iz Niša na kojoj su mu avioni bili 90 odsto puni

Vladica Đurđanović, doskorašnji direktor niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, demantovao je juče tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Viz er nedavno obustavio liniju od Niša do Malmea u Švedskoj jer nije imao popunjene avione.

Zaplenjeno oružje i droga

Policija u Nišu zaplenila je četiri pištolja, dve puške, poluautomatski pištolj, 1.628 komada municije i 590 tableta MDMA i uhapsila N. S. (1980) iz Niša, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija ratovala protiv performansa i transparenta

Policija je tokom posete predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića Nišu, prošlog vikenda, pratila učesnike građanske akcije „Obilazak spomenika korupcije“, a i privela osnivača Centra za ljudska prava i demografiju „Clamp“ Dragana Krstića, koji je, pored puta kojim se Vučić vraćao sa svečanog otvaranja fabrike Cumtobel, držao transparent kritičkog sadržaja.

Prva Poslednja