Niš

Dug Niša za aerodromsko zemljište čip za političke ucene

Aerodrom „Konstantin Veliki“ je žrtvovan zarad interesa krupnog kapitala i pozicija lokalnih funkcionera, ali bi glavni problem mogao nastati sredinom sledeće godine, kada bi grad Niš mogao da upadne u dužničko ropstvo zbog isplate aerodromskog zemljišta Ministartvu odbrane.

Građani zastrašeni, fale nam samo žute trake

U centru Niša večeras je održana četvrta Zona slobode, u okviru koje su građani mogli da razgovaraju sa predstavnicima opozicionih organizacija koje su potpisnice niškog Sporazuma sa narodom „1 od 5 miliona“.

Budžetska podrška medijima svela se na grabež

Potrebne su radikalne promene konkursnog sufinansiranja medijskih projekata od javnog interesa ili čak ukidanje ovog modela, pa pravljenje novog, pod jasnim pravilima, neke su od ocena medijskih radnika sa juga Srbije na okruglom stolu „InformisaNI“, održanom krajem prošle sedmice u Nišu, u organizaciji niškog Odbora za ljudska prava, u okviru projekta „Kaži/traži šta te zanima“.

Priveden zbog slikanja ploče zahvalnosti SAD

Slikar Slavoljub Blagojević iz Niša saopštio je da ga je prekjuče po podne „privelo“ obezbeđenje Klinike za kardiohirurgiju jer je fotografisao spomen ploču zahvalnosti vojsci, Vladi i narodu SAD za donaciju datu klinici, a potom ga legimitisalo, privremeno mu oduzelo foto- aparat i proveravalo snimljeni materijal.

Milić: Ne plaši nas pretnja “Junaka otadžbine” koji ne znaju šta rade

Nepoznata osoba je u subotu rano ujutru bacila  balon napunjen farbom na tablu koja je postavljena na fasadi zgrade Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra u Nišu u znak zahvalnosti američkoj vojsci, Vladi i narodu zbog doniranja opreme vredne oko 400.000 evra, saopšteno je sa ove klinike.

Izložba fotografija „Osam godina beščašća niškog SNS-a“

U Nišu je večeras održana treća Zona slobode, u okviru koje su građani mogli da razgovaraju sa predstavnicima opozicije, napišu na panoima šta smatraju najvećim problemima i upute poruku vlastima, kao i da pogledaju izložbu fotografija „Osam godina beščašća niškog SNS-a“.

Geldof stiže iz trećeg pokušaja

Vest da će najpoznatiji svetski humanitarac, irski muzičar ser Bob Geldof, nastupiti sa svojim sastavom na zatvaranju ovogodišnjeg Nišvil džez festivala, u nedelju 11. avgusta, što će biti njegov prvi nastup u Srbiji, obradovala je mnoge.

Uskoro će „niški Bastaći“ da krenu na „niškog Vesića“

Na početku današnje sednice Skupštine grada Niša, Srđan Nonić, odbornik opozicione Niške inicijative, razvio je transparente sa natpisima „94 miliona?“ i „Mediji lažu“, u znak protesta zbog toga što predsednik Skupštine Rade Rajković u dnevni red zasedanja nije uvrstio formiranje komisije koja bi se bavila problemom „medijskog mraka“ u ovom gradu.

Medijski mrak, niški aerodrom, paljenje automobila „nisu po poslovniku“

Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković odbio je svih šest predloga opozicije za proširenje dnevnog reda sutrašnje skupštinske sednice koji su proistekli iz građanskih protesta „1 od 5 miliona“ ili pojedinačnih protesta opozicionih odbornika, uz obrazloženje da „nisu izrađeni u skladu sa skupštinskim poslovnikom“.

Protest Jedan od pet miliona sutra ponovo u Nišu

Savez za Srbiju pozvao je građane Niša da se sutra, 8. juna u 19 časova okupe ispred Gradske kuće na velikom građanskom protestu „Stop teroru – Za Niš bez straha Jedan od pet miliona“.

Ministarstvo kulture bi da deli pare bez kontrole

Ministarstvo kulture i informisanja nije dozvolilo da odlučivanje komisija o budžetskom sufinansiranju medijskih projekata od javnog interesa na devet njegovih konkursa prate nezavisni građanski posmatrači, što su predložili BIRN, NUNS i Fondacija Slavko Ćuruvija, tvrdeći da Zakon o opštem upravnom postupku „ne dopušta na sednice komisija budu otvorene za javnost“, saznaje Danas.

Šarčević: Brzo ćemo rešiti problem dekana tri fakulteta

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je u Nišu da će se „vrlo brzo, možda čak i sledeće sedmice rešiti problem“ dekana Fakulteta umetnosti Suzane Kostić, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovana Bratića i Građevinsko- arhitektonskog fakulteta Petra Mitkovića.

PrvaPoslednja