Stranka slobode i pravde odlučila da neće učestvovati na izborima u Nišu 1Jelena Milošević: Foto Radule Perišić/ATAImages

Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Niša odlučio je da stranka ne učestvuje na lokalnim izborima u tom gradu, saopštila je Jelena Milošević, predsednica tog odbora i narodna poslanica.

Prema nezvaničnim izvorima, na lokalne izbore u Nišu neće izaći ni stranka Srbija centar (SRCE).

Milošević je kazala da je sinoć na sastanku Gradskog odbora „velika većina članova bila protiv izlaska na ‘izbore koji su sve sem izbora i predstavljaju farsu u režiji SNS’“.

„Nista od preporuka ODHIR-a nije primenjeno, a 30 dana je krajnje nedovoljno vreme za proveru i izmene u krajnje kompromitovanom biračkom spisku. Ovakvi izbori su pljačka i ponižavanje građana Niša“, rekla je Milošević za Danas.

Ona je kazala da SSP nastavlja borbu za izborne uslove, kroz različite pritiske na institucije.

„Posle ovakve odluke se, dakle, ništa neće promeniti- i do sada nismo imali odbornike u Skupštini grada, a otkrili smo najviše afera. Nastavićemo i dalje, samo još žustrije“, rekla je Milošević za Danas.

Ona je kazala da će se se već danas i sutra sastati operativni tim niške SSP, koji će dogovoriti konkretne akcije povodom predstojećih lokalnih izbora, u saradnji sa strankom SRCE, ali nije želela da kaže koje bi to akcije mogle da budu.

Na pitanje- da li će SSP organizovati aktivni bojkot izbora u Nišu, odgovorila je: „Sigurno nećemo samo stajati sa strane i gledati ih kako kradu“.

Milošević je dodala da je sigurno da „neće reći nijednu ružnu reč“ za svoje dojučerašnje partnere iz koalicije Srbija protiv nasilja.

Ova koalicija u Nišu broji šest stranaka, a prema dosadašnjim odlukama na izbore neće izađi SSP i SRCE.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari