Novi Sad

Dva veka fasadne državnosti 1

Dva veka fasadne državnosti

Ni kao samostalna država pre Jugoslavije i u njenom okviru, a niti posle raspada zajedničke države, Srbija nikada nije bila dovršena država, ona konstantno živi u polju nedržavnosti, ocenjeno je na tribini pod nazivom „Srbija kao nedovršena država“, koju su organizovali Pokret „Novi Optimizam“ i Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“.

Tribina u Novom Sadu: Živimo u stanju mafijaške države (VIDEO) 4

Tribina u Novom Sadu: Živimo u stanju mafijaške države (VIDEO)

 Ni kao samostalna država pre Jugoslavije i u njenom okviru, a niti posle raspada zajedničke države, Srbija nikada nije bila dovršena država, ona konstantno živi u polju nedržavnosti, ocenjeno je na tribini pod nazivom  „Srbija kao nedovršena država“, koju su organizovali Pokret „Novi optimizam“ i Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“. 

Građanski preokret podneo krivičnu prijavu protiv ministra privrede 5

Građanski preokret podneo krivičnu prijavu protiv ministra privrede

Građanski preokret podneo je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv ministra privrede Gorana Kneževića zbog kako se navodi, podstrekavanja na izvršenje krivičnih dela zloupotreba u vezi sa poslovima vodosnabdevanja u Zrenjaninu, saopšteno je danas.

Dr Miroslav Ilić novi predsednik Vojvođanskog kulturnog kluba "Vasa Stajić" 9

Dr Miroslav Ilić novi predsednik Vojvođanskog kulturnog kluba „Vasa Stajić“

„Kada konformizam i komoditet nagrizaju elitu koja bi trebalo da bude motor jednog društva, onda nema etike, nema kulture, a bez kulture nema ni demokratije“, citirao je književnika Lasla Vegela novoizabrani predsednik Vojvođanskog kulturnog kluba „Vasa Stajić“ prof. dr Miroslav Ilić sinoć na Izbornoj skupštini u Novom Sadu.

Crnogorska partija: I u Srbiji sankcionisati Hepi i Pink 10

Crnogorska partija: I u Srbiji sankcionisati Hepi i Pink

Crnogorska partija sa sedištem u Novom Sadu pozvala je danas Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu da donese odluku o sankcionisanju emitera televizijskog programa TV Hepi i TV Pink zbog odnosa ta dva medija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti koji žive u Srbiji.

Čanak: Formiraćemo Evropski blok 13

Čanak: Formiraćemo Evropski blok

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da će ta stranka, kao i koalicija regionalnih i manjinskih stranaka Vojvođanski front kojoj pripada i LSV, formirati Evropski blok kako bi aktuelni režim u Srbiji imao pravu alternativu.

VOICE: Kandidat Skupštine Vojvodine za člana Saveta REM bio optužen za plagijat 15

VOICE: Kandidat Skupštine Vojvodine za člana Saveta REM bio optužen za plagijat

Redovni profesor na Odeljenju za sociologiju beogradskog Filozofskog fakulteta i jedan od dvojice kandidata Odbora Skupštine Vojvodine za kulturu i javno informisanje za člana Saveta REM-a Slobodan Cvejić bio je optužen za plagijat „ali to nije bila prepreka za njegovo akademsko napredovanje“, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

PrvaPoslednja