Novi Sad

Novi Sad: Grade se dve nove ulice u Čeneju

U skladu sa Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu trenutno realizuje radove na gradnji dve ulice u Čeneju.

Beljanski doktorirao mimo procedure

Slučaj sa doktoratom Slobodana Beljanskog dobio je svoj sudski epilog 4. oktobra, kada je doneta presuda kojom je odbijena njegova tužba protiv rešenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu o poništavanju doktorata – stoji u saopštenju pomenute visokoškolske ustanove.

Završen 20. Novosadski jazz festival

Nastupima pred prepunom velikom salom Srpskog narodnog pozorišta „Džambo big benda“ u subotu je završen je 20. Novosadski džez festival u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada.

Izvršitelji iseljavaju pisce uz saglasnost gradskih vlasti

Iseljenje Društva književnika Vojvodine iz prostorija Društva izvršiće se 20. novembra tačno u podne, tako glasi zaključak ovog „revolveraškog obračuna“ između gradskih vlasti u udruženja koje zastupa pisce u Vojvodini, a koji je DKV dramatično dostavio u svom saopštenju.

Počeo 20. Novosadski džez festival

Novosadski džez festival, 20. po redu, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicima AP Vojvodine, svečano je otvoren večeras na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta.

Da li ćemo ostati bez ptica?

O vezi čoveka i prirode, životu ptica i njihovoj ugroženosti biće reči na panel diskusiji koju organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije na Green festu u Domu omladine.

Novi Sad: Sutra svečano otvaranje „Promenade“

Svečano otvaranje tržnog centra Promenada najavljeno je za sutra u 12 časova, uz bogat program koji će pratiti karnevalska atmosfera, raznovrsni muzičari i animatori, dok je za 16 sati najavljen Photo corner u kom će posetioci imati priliku da se slikaju i ponesu foto-uspomenu sa otvaranja ovog šoping centra.

Za nove rasadnike i šume 21,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručio je danas 21 ugovor korisnicima koji su na godišnjem konkursu ostvarili pravo na bespovratna sredstva iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine, saopštio je ovaj sekretarijat, a prenosi Pokrajinska vlada na svom sajtu.

LSV: Obezbediti sve pružne prelaze

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorava na neispravnost železničkih rampi na pružnim prelazima u Vojvodini.

LSV: Vlada puni budžet Beograda

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da dotacije iz budžeta koje Grad Beograd dobija od Vlade Srbije predstavljaju još „jednu potvrdu potpunog centralističkog funkcionisanja“ koje je uspostavljeno u Srbiji, a od izvršne vlasti zatraženo je da prestane sa forsiranjem Beograda na uštrb ostalih gradova u zemlji.

Prva Poslednja