Novi Sad

Petnaest drugačijih godina 2

Petnaest drugačijih godina

Prikupljanjem potpisa za oslobađanje iz kućnog pritvora Aleksandra Obradovića u Zmaj Jovinoj ulici, i tribinom u Radio kafeu, „Novi optimizam“ je nastavio sa aktivnostima povodom 15 godina postojanja ovog pokreta, a u susret Međunarodnom danu ljudskih prava kada tradicionalno dodeljuje i nagradu „Dobar primer Novog optimizma“ koju ove godine dobijaju Aleksandar Obradović i Biljana Stojković. 

Dević: Sud odbio da utvrdi da li je hipoteka zakonita 3

Dević: Sud odbio da utvrdi da li je hipoteka zakonita

Investitor u Auto-transportno preduzeće ATP „Vojvodina“ Ilija Dević, saopštio je danas da će podneti tužbu Privrednom apelacionom sudu u Beogradu, protiv odluke sudije Gorana Crevara, koja je proizvod „političkih pritisaka“.

Čanak: Obradović naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine 5

Čanak: Obradović naneo štetu odnosima Srbije i Ukrajine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je lider Dveri i Saveza za Srbiju Boško Obradović „bojkotovao“ prethodno zasedanje parlamenta tako što je otišao u posetu ruskoj Dumi, a jučerašnje tako što je u skupštinu uveo delegaciju koju je predvodio predstavnik oblasti Krim.

Omladina DS: Skinuto stotine plakata u Novom Sadu 6

Omladina DS: Skinuto stotine plakata u Novom Sadu

Omladina Demokratske stranke u Novom Sadu uklonila je tokom dana više stotina plakata sa likom Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

Savez za Srbiju: Plakate lepili aktivisti SNS 7

Savez za Srbiju: Plakate lepili aktivisti SNS

„Savez za Srbiju“ (SzS) u Vojvodini ocenjuje da su plakati sa likom Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, nova provokacija, uvreda i otvorena pretnja građanima, nezavisnim medijima i opozicionim političkim organizacijama.

Dve godine gradiće put dug 15 kilometara    9

Dve godine gradiće put dug 15 kilometara  

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na prvoj fazi izgradnje lokalnog puta regionalnog značaja Stapar–Sivac, u opštini Sombor. Pokrajina je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za taj put izdvojila više od 150 miliona dinara.

Čanak: Zgrada RTV kao Mirovićevo "Potemkinovo selo" 10

Čanak: Zgrada RTV kao Mirovićevo „Potemkinovo selo“

Zgrada Radio-televizije Vojvodine otvorena je 25. novembra iako još nije useljena, opremljena, niti potpuno spremna za rad, i kao Potemkinovo selo služi isključivo radi političke promocije pokrajinske administracije i Igora Mirovića lično, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV: Zašto je metro važniji od vode 13

LSV: Zašto je metro važniji od vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavlja pitanje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić da li je istinita tvrdnja koju je u petak izneo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić da je Vlada izgradnju metroa u glavnom gradu proglasila za nacionalni projekat i da će se on finansirati iz državnog budžeta.

PrvaPoslednja