Novi Sad

NS: Peticija za Spens

Narodna stranka (NS) pozvala je danas građane Novog Sada da se potpisivanjem peticije za odbranu centra SPENS usprotive nameri vlasti da sruše ovo zdanje, koje je jedan od simbola glavnog grada Vojvodine.

Novi Sad: Novi projekti TOV

Turistička organizacija Vojvodine (TOV) bogatu ponudu, ostvarene rezultate, ali i nove projekte, predstaviće na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Uhapšen lekar u Novom Sadu zbog mita od 500 evra

Policija u Novom Sadu uhapsila je lekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine D.J. (1973), zbog sumnje da je zahtevao i primio 500 evra kako bi obavio operaciju žučne kese jednoj pacijentkinji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Održan koncert “Korzo” Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Koncert povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“ održan je danas, kod Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu.

LSV: Skandalozno što Radeta još nije smenjena

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da je skandalozno što potpredsednica Supštine Srbije Vjerica Radeta još nije smenjena sa svog položaja zbog toga što je na najvulgarniji način uvredila sve žrtve zločina u Srebrenici.

Muzejska radionica „Igle nosim, prste čuvam“

Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine, 16. septembra u 11 časova, (Dunavska 35) organizuje muzejsku radionicu i igraonicu ,,Igle nosim, prste čuvam“ koja je inspirisana izložbom ,,Zmijanjski vez – svjetsko nematerijalno nasljeđe“, autorke muzejske savetnice etnološkinje Danijele Đukanović.

Muzički spektakl na nekadašnjem korzou

Povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović Kalin“ u Novom Sadu, u subotu 15. septembra od 20. 21 čas biće priređen muzički spektakl na mestu gde se nekada protezao novosadski korzo.

Muzički vodič od 14. do 20. septembra

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

Autonomija bez komentara na tekstove

Uredništvo portala Autonomija saopštilo je danas da je odlučilo da ukine mogućnost komentarisanja tekstova, jer često sadrže uvredljive kvalifikacije, a retko doprinose sadržaju samih članaka i otvaranju plodonosne rasprave, što bi trebalo da bude njihova osnovna svrha, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Požar u industrijskoj zoni u Novom Sadu

Jednu od hala preduzeća „Enterijer Janković“ u Primorskoj ulici u Industrijskoj zoni u Novom Sadu zahvatio je požar u kojem nema povređenih, prenela je danas Radio-televizija Srbije.

Počeo NOAfest 2018

NOAfest 2018 (Novi Sad open art festival), koji će trajati do 19. septembra, otvoren je večeras, u Klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada.

Prva Poslednja