Novi Sad

"Planina koja me je volela" na engleskom 1

„Planina koja me je volela“ na engleskom

Knjiga „Planina koja me je volela“, čiji su autori Miodrag i Milan Pajević a koju je objavio novosadski Prometej, izašla je ovih dana u prevodu na engleski.

Smanjuje se broj novoobolelih u Vojvodini 3

Smanjuje se broj novoobolelih u Vojvodini

U Novom Sadu i Vojvodini iz dana u dan variraju brojevi novoobolelih korona virusom – čas malo padnu, pa opet malo skoče, pa Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Kako unaprediti biciklistički saobraćaj u Srbiji? 4

Kako unaprediti biciklistički saobraćaj u Srbiji?

U periodu od 2010. do 2020. godine, biciklistički saobraćaj doživeo je ekspanziju u svetu i u Srbiji. Broj biciklista porastao je u našoj zemlji za nekoliko desetina hiljada i, prema zvaničnim procenama, samo u Novom Sadu zabeleženo je 20.000 novih biciklista od 2010. do 2018. godine.

Naučnik Živko Ćurčić biće vraćen na posao 5

Naučnik Živko Ćurčić biće vraćen na posao

Viši naučni saradnik Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, Živko Ćurčić, biće vraćen na posao, a program istraživanja šećerne repe ponovo uspostavljen, odlučeno je u ponedeljak, nakon razgovora sa novim direktorom te ustanove Jegorom Miladinovićem.

Manje zaraženih u Vojvodini tokom praznika 7

Manje zaraženih u Vojvodini tokom praznika

Prvi put posle nekoliko meseci broj novozaraženih korona virusom u Vojvodini je manji od 500 i prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u prethodna 24 časa registrovana su 383 nova slučaja.

Prepolovljen broj zaraženih virusom korona u Vojvodini 10

Prepolovljen broj zaraženih virusom korona u Vojvodini

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 700 novih slučajeva, najviše u Novom Sadu, 158, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.  Epidemiološka situacija u AP Vojvodini i dalje se ocenjuje kao vanredna, ali uz naglasak da se situacija popravlja.

U Srbiji upisano 700.000 više birača od broja stanovnika 13

U Srbiji upisano 700.000 više birača od broja stanovnika

Birački spisak u Srbiji u pojedinim gradovima ima i 36.000 više upisanih glasača nego što ti gradovi beleže punoletnih stanovnika a najveći „višak“ birača beleži se u Novom Sadu i Beogradu, dok na nivou cele Srbije ima 651.170 više imena u biračkom spisku nego u podacima o prijavljenom stanovništvu.

Stefan Milenković i Vasil Hadžimanov na onlajn dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru 15

Stefan Milenković i Vasil Hadžimanov na onlajn dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru

U okviru dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Camerata Academica ugostiće 13. januara džez pijanistu i kompozitora Vasila Hadžimanova, a publika će njihov nastup moći da prati onlajn putem platforme Visitns.rs i na Drugom programu Radio-televizije Srbije, saopštila je Fondacija „Novi Sad 2021“.

PrvaPoslednja