Novi Sad

LSV: Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu, a posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva, smatra Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Bagarić: Nasilje nad neistomišljenicima je fašizam (VIDEO, FOTO)

Zbog napada na studente, organizatore protesta i građanske aktiviste prošlog vikenda u Novom Sadu, u kojim su pretučena trojica studenata, ovonedeljni protestni skup „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu je u celosti posvećen upravo borbi protiv nasilja. 

Šetamo da bi nasilje stalo

Protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu održaće se u petak, 14. juna, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova, saopštili su organizatori novosadskog protesta.

Vojvodina: Lokalne samouprave sve zatvorenije za novinare

Lokalne samouprave u Vojvodini su iz godine u godinu sve zatvorenije prema medijima, a problem se naročito uvećao nakon što je istekao mandat povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću, naveli su u razgovoru za agenciju Beta istraživački novinari iz Vojvodine.

„Fortnite“ takmičenje 30. juna u Novom Sadu

“Fortnite”, paintball takmičenje koncipirano na pravilima i elementima iz popularne video igre, održaće se u prirodi u Novom Sadu, tačnije u dolini Bike Parka Bukovac 30. juna sa početkom u 11h. Vreme trajanja samog takmičenja je sat i po vremena.

Protest u NS: Ako studenti nisu slobodni, niko nije slobodan

Ispred Pravnog fakulteta u Novom Sadu oko hiljadu studenata, profesora i građana okupilo se na protestu povodom prebijanja trojice studenata Novosadskog univerziteta i poručili da ih nasilje neće zaplašiti niti sprečiti u borbi za promene i pravednije društvo.

Istraživanje: Protiv članstva u NATO 89 odsto građana Srbije

Čak 89 odsto građana ne podržava ulazak Srbije u NATO, ali većina anketiranih nije upoznata sa činjenicom da na teritoriji niti jedne države koja je članica NATO-a nije bilo rata, pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija Ninamedia.

Službenim kolima u naprednjačku kampanju

U Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva za borbu protiv korupcije u Novom Sadu stigli su prvi izveštaji od policije, kao i pojedinih javnih preduzeća u vezi krivičnih prijava Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost CRTA za zloupotrebu službenih vozila za vreme lanjskih izbora u Lučanima.

Pretučen jedan od organizatora protesta u Novom Sadu

Jedan od organizatora protesta #1od5miliona u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta Dejan Bagarić napadnut je sinoć u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen, saopštili su organizatori protesta.

PrvaPoslednja