Novi Sad

Na uvozu tekstila iz Turske utajili 440 miliona dinara

Pokrenut je krivični postupak i istragu protiv 14 osoba zbog osnovane sumnje da su neosnovanim iskazivanjem iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit oštetili budžet Srbije za 441.367.701 dinar, navodi se u saopštenju Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Vladika Irinej: Patrijarhovo zdravlje je odlično

Zdravstveno stanje NJegove Svetosti Patrijarha je odlično, na žalost nekih krugova, ali na veliku radost vernika naše Crkve i ogromne većine pristojnih građana naše zemlje, kao i civilizovanih građana susednih zemalja.

Protest Saveza za Srbiju u Novom Sadu u znaku podrške radniku iz Kuršika

Protest Saveza za Srbiju (SZS) protiv aktuelnog režima predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića održan je večeras na Pozorišnom trgu u Novom Sadu, a govorili su nekadašnji potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić.

Politička volja jača od zakona

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je razrešenje Stevana Kazimirovića sa funkcije predsednika opštine Irig, zbog sukoba interesa, zato što je tri godine zaredom, od 2015. do 2017. po konkursima dodelio ukupno 4,6 miliona dinara Kulturno-umetničkom društvu „Zmaj“, čiji je bio jedini zakonski zastupnik, naveo je portal 021.

Čanak osudio zatvorske kazne za katalonske političare

Predsednik Lige socijalodemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak osudio je danas, kako je ocenio, „drakonske“ zatvorske kazne od ukupno 100 godina za devet političara iz Katalonije, dok je LSV u nekoliko vojvođanskih gradova i opština na svojim prostorijama istakla zastave Katalonije, u znak solidarnosti sa osuđenima.

DSS: Policija pustila omladince DSS zbog plakata protiv Edija Rame

Omladinci Demokratske stranke Srbije (DSS), koje je policija jutros zaustavila na putu od Beograda ka Novom Sadu, gde su krenuli kako bi održali performans protiv dolaska albanskog premijera Edija Rame u Srbiju, pušteni su posle dvočasovnog zadržavanja u stanici novosadske policije.

Na Novosadskom sajmu počeo 52. „Lorist“

Međunarodni sajmovi „Lorist“, odnosno, sajmovi lova i ribolova i  ekologije otvoreni su na Novosadskom sajmu, dok će od 3. oktobra biti otvoreni i sajmovi turizma i sporta.

Novih 57 miliona partijskim medijima za propagandu

Gradska vlast u Novom Sadu častila je podobne medije sa 57 miliona dinara iz budžeta grada, koliko je podeljeno po konkursu za 71 „projekat“. Konkurs je bio otvoren od 25. marta do 24. aprila, prijavila su se 133 učesnika sa 164 projekta.

PrvaPoslednja