Novi Sad

Protiv gašenja seoskih škola u Vojvodini

Vojvođanski ogranak Saveza za Srbiju (SzS) od 19. avgusta kreće u kampanju i potpisivanje peticije protiv gašenja više desetina škola u vojvođanskim selima, najavili su pokrajinski poslanik Aron Čonka i čelnik SZS Radoš Pejović.

Festival tanga u Novom Sadu od 15. do 18. avgusta

Od 15 do 18. avgusta u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja „Todo Tango“, održaće se šesti međunarodni Festival „Novi Sad – tango grad“, najavili su organizatori.

Sečom zaštićene šume isplaćuju plate

Slike stotina i hiljada trupaca na padinama Fruške gore „zapalile“ su Tviter i uznemirile javnost, posebno onaj deo koji brine o očuvanju životne sredine i o zaštiti Fruške gore, koju Novosađani nazivaju i „plućima grada“.

Pastor bira i smenjuje direktora „Vojvodinašume“

Izbor direktora Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ ne može bez afere i suda. Po drugi put za četiri godine sud je poništio odluku Pokrajinske vlade. Oba puta u središtu afere je Marta Takač, koja je na čelu tog preduzeća već 14 godina.

Novi Sad: Predloženo da Diana Budisavljević dobije ulicu

Članovi Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi većinom glasova prihvatili su na nedavno održanoj sednici predloge za nazive više ulica koje se nalaze na području Mali Beograd – Veliki rit u K. O. Novi Sad III.

LSV: Premijerka da smeni Nenada Popovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas premijerku Anu Brnabić da smeni ministra Nenada Popovića, navodeći da je Popović svojim izjavama da „evropskih integracija više nema“ i da „srpski politički brod treba okrenuti u drugom pravcu“, po ko zna koji put pokazao da je ruski lobista.

Tri žene poginule u udesu kod Kaća

Tri ženske osobe su poginule, a A. N. (27) je teško povređen, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 12:30 časova, na Zrenjaninskom putu, između Kaća i Žablja.

Formiran Savez za Srbiju za Vojvodinu

U Novom Sadu danas je formiran Savez za Srbiju za Vojvodinu, a izjavu o osnivanju pokrajinskog ogranka tog opozicionog bloka potpisali su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Srpski pokret Dveri, USS Sloga, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara.

PrvaPoslednja