Novi Sad

Novosadske javne površine postale servis investitora

Uloga građanskih inicijativa je da osveste potrebu za stručnjacima od integriteta, koji bi se bavili planovima u pogledu rekonstrukcije grada, jer trenutno stanje pokazuje da jedino investitori imaju uticaja u pravljenju i realizaciji istih urbanističkih planova, zaključak je Istinomer foruma pod nazivom “Novosađani, čije su vaše javne površine?“.

LSV: Dverima nije mesto na građanskim protestima

Analizom nedavnih izjava, nije teško primetiti da Boško Obradović i njegovi sledbenici izvođenjem što većeg broja ultracionalista dominantne ljotićevske ideologije pokušavaju da uguše građanski karakter protesta sa idejom da isti preraste u nacionalističko orgijanje, saopštila je LSV.

Četiri milijarde dinara za 56 projekata u Vojvodini

Za 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i sporta u 41 vojvođanskoj opštini biće uložena 4,1 milijarda dinara.

Kapor: Buduća vlast mora biti mnogo bolja

Aktuelni protesti su uneli nemir u vladajuću garnituru. Međutim, postoji jedna „ekipa“ teških mangupa, u nerasformiranoj državnoj bezbednosti, koja deluje iz mraka i koja kontroliše sve, i one bivše i ove sadašnje.

Mirović: U Vojvodini pokrenut novi investicioni ciklus

Predstavnicima 41 lokalne samouoprave u Vojvodini danas su uručeni ugovori vredni 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i saobraćajne infrastrukture.

Novi Sad: Obeleženo 11 godina od požara u kafiću Laundž

Porodice i prijatelji osmoro tragično nastradalih u požaru koji se 2008. godine dogodio u novosadskom kafiću Laundž, položili su danas povodom godišnjice tog događa cveće na tablu sa imenima stradalih u centru grada.

Mile Delić: Naš napasnik je država

Protestujem jer, recimo, kada napasnici uzurpiraju zemljoradnike, oni brane svoje imanje, a ja se borim protiv napasnika na našem „penzionerskom“ imanju.

U sali ostali bivši i sadašnji radikali

Trideset pokrajinskih poslanika DS, DSHV, LSV, Alternative za Vojvodinu i grupa samostalnih poslanika, kako su i  najavili, bojkotovali su današnju  sednicu pokrajinske Skupštine u znak solidarnosti sa građanima koji nedeljama širom Srbije protestuju protiv vlasti.

SNS je obesmislila rad u parlamentu

Dvadesetak poslanika opozicije u Skupštini Vojvodine neće učestvovati u radu današnje sednice pokrajinskog parlamenta. Takvu odluku donela je poslanička grupa DS-DSHV koja ima sedam poslanika.

PrvaPoslednja